Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάρτιος 2015
Γράφει η Άννα Ζιάγκα
espaΣτενεύει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός για την ελληνική οικονομία, καθώς «πάγωμα» στην χρηματοδότηση, για άγνωστο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα, ανακοίνωσαν οι κοινοτικές υπηρεσίες και ο λόγος, εξετάσεις τεχνικών λεπτομερειών  γύρω απ’ τις νέες διαχειριστικές αρχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Για πρώτη φορά μετά το 1981, η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στα κοινοτικά ταμεία, την μεγαλύτερη χρηματοδοτική πηγή της.
Σύμφωνα με  δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής, λίγο μετά την άνοδο της νέας κυβέρνησης οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο ώστε να εξετάσουν τις οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως από το 2011, η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου κατέγραψε οργανωτικές και λειτουργικές αστοχίες στις δομές του ΕΣΠΑ, αλλά κατόπιν διορθώσεων απ’ την ελληνική πλευρά, το σύστημα συνέχισε να δουλεύει έως το 2015 χωρίς να τεθεί ξανά κάποιο ζήτημα για την λειτουργία τους.
Την Παρασκευή, μάλιστα, ο πρωθυπουργός έθεσε στις Βρυξέλλες το ζήτημα για  την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της χώρας μέσω ΕΣΠΑ, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr