Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Δεκέμβριος 2016
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
tsipras thlefonoΔεν είναι καλά τα μαντάτα. Κάθε ημέρα που περνάει βουλιάζουμε και πιο βαθιά στην κρίση. Ας λένε ότι θέλουν οι στατιστικές. Άλλωστε είναι διαχρονική η ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου (του παππού, όχι του εγγονού), πως ..."όταν ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι δυστυχούν"!
Κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά αξιών και θεσμών. Πρόκειται κυριολεκτικώς για ξεπεσμό. Για μια χυδαίας μορφής εξουσία, οι εκπρόσωποι της οποίας δεν έχουν καμιά αναστολή, κανέναν ηθικό φραγμό. Στόχος μοναδικός η διατήρησή της όσο περισσότερο γίνεται και απόλαυση των προνομίων της.
Οι άνθρωποι δεν έχουν τον Θεό τους! Δεν θεωρούν ότι έχουν Πατρίδα. Δεν έχουν αυτό που λέμε εθνική συνείδηση. Επιμένουν ότι είναι διεθνιστές και έτσι... "δεν πειράζει αν οι Τούρκοι πάρουν μερικά νησιά μας", όπως δήλωσε ο υφυπουργός κ. Ζουράρις! Ναι, αυτός που πήγε στην Βουλή με σαγιονάρες!
Τα παρατράγουδα των πολιτικών σούργελων συνεχίζονται. "Όποιος θέλει έχει δικαίωμα να καίει την Σημαία. Αυτή που έχουν οι ιδιώτες, δεν είναι εθνικό σύμβολο", είπε υπερηφάνως ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος! Δεν ντράπηκε κανένας από την κυβέρνηση. Αποτελούν, είπαν, προσωπικές απόψεις!
Κάπως έτσι αποθρασύνονται Τούρκοι, Αλβανοί και όσοι ακόμη μαθαίνουν ότι στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ατιμωρητί και ξεσαλώνουν. Έτσι ενθαρρύνονται οι εξτρεμιστές της Αριστεράς, οι αναρχικοί και με ορμητήριο τα Εξάρχεια, κάνουν... επιδρομές στα πέριξ και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο.
Δεν αρκούνται όμως σε αυτά και στο να υπογράφουν μνημόνια, δεσμεύοντας την χώρα για τις προσεχείς δεκαετίες. Ούτε στο να προτρέπουν κατατρεγμένους και μη να εισβάλλουν ανενόχλητοι, να τους προσφέρουμε τα πάντα και μετά να ξεσηκώνονται εναντίον μας, ως να τους χρωστάμε κάτι.
Λεηλατούν τον ρημαγμένο λαό, διορίζοντας εαυτούς, στελέχη, φίλους, συγγενείς, εραστές και ερωμένες. Οι "ειδικοί σύμβουλοι" ξεπέρασαν τις δυόμιση χιλιάδες και έπεται συνέχεια! Ο πρωθυπουργός ίδρυσε - άγνωστο για ποιόν ειδικό λόγο- γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
Προσέλαβε ως διευθύντρια μια εκπάγλου κάλλους δεσποινίδα, η οποία με την σειρά της προσέλαβε μια φίλη της ως γραμματέα της και άλλους δέκα ως συνεργάτες! Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διευθύντρια χωρίς να έχει κάποιους να "διευθύνει"; Και τι σόι εξουσία θα ασκούσε χωρίς την απαραίτητη φρουρά; Γι' αυτό αποσπάστηκαν εικοσιτέσσερις αστυνομικοί να την φυλάνε!
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, προέβη πριν από λίγες ημέρες στην σύσταση μιας ακόμη θέσης υπουργού Επικρατείας (ΦΕΚ 3617 τ. δεύτερο, 4/11/2016). Έχει τέτοιο πράμα, αλλά προφανώς, για κάθε ενδεχόμενο, είπε να ετοιμάσει κι άλλη μια θέση. Στο κάτω- κάτω της γραφής δεν πληρώνει αυτός, αλλά εμείς οι ηλίθιοι που ακόμη ανεχόμαστε μια κυβέρνηση διψασμένων για χρήμα και νομή της εξουσίας, καθ' οιονδήποτε τρόπο.
Μήπως τα θεωρείτε όλα αυτά ως υπερβολικά; Ο ταμίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δαρειώτης, ερωτηθείς, δήλωσε σε επιτροπή της Βουλής, χωρίς περιστροφές: "...Μειώθηκαν τα έξοδα του κόμματος, διότι μειώθηκαν οι υπάλληλοί του. Πολλοί διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις, οπότε..."!
Οπότε, πληρώστε κορόιδα για να βολευτούν οι κομματικοί υπάλληλοι! Λέτε και τους το χρωστούσαμε!
Αυτή είναι η ανίερη, κατάπτυστη ταύτιση κράτους και κόμματος! Δεν πρέπει όμως να μας εκπλήσσει. Παντού στον κόσμο, όπου τέλος πάντων επικράτησε, η Αριστερά θεωρεί "δικό" της το κράτος. Λάφυρο για την... προσδοκώμενη προσφορά της, για την "σωτηρία" του λαού, την προοπτική του οποίου όμως υποθηκεύει εις τον αιώνα τον άπαντα, όπως ακριβώς κάνει και στην χώρα μας, με την αμέριστη συμπαράσταση των ΑΝΕΛ...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr