Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Mpegas 4ΠΑΡΩΝ θα είναι και στις επόμενες εκλογές ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, σπεύδοντας να αποτρέψει ενδεχόμενες υποψηφιότητες από τον λεγόμενο "δημοκρατικό χώρο" . Δεν προλαβαίνει, είπε, να ολοκληρώσει κατά την τρέχουσα τετραετία το έργο του κι εδώ αρχίζεις να χτυπιέσαι κάτω.
ΝΑ είναι υποψήφιος, δικαίωμά του άλλωστε είναι. Αλλά ποιο έργο δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει; Αυτό που δεν άρχισε ποτέ; Αυτό που εξαγγέλλει κάθε τόσο και ποτέ δεν αρχίζει; Ποιους πολίτες σεβάστηκε, πώς και με ποιο τρόπο; Αυτούς που τους άφησε τέσσερις ημέρες στο έλεος ενός αναμενόμενου ολιγόωρου χιονιά και τους έλεγε να μην κινούνται, δηλαδή να μην πάνε στις δουλειές τους;

ΑΝ επιχειρήσει οποιοσδήποτε να προβεί σε απολογισμό των "δράσεων" της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Για να ξετυλίξει το κουβάρι θα χρειαστεί χρόνος και χώρος. Θα πρέπει πρώτα απ όλα να ξεκινήσει από την φοβερή καταγγελία του κ. Γιώργου Ζάχου, του ανθρώπου που συνέταξε το πρόγραμμα της παράταξης που διοικεί σήμερα τον μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου.

"ΣΤΟΝ Δήμο εξυπηρετούνται συμφέροντα... Οι έννοιες ηθική και αξιοκρατία δεν έχουν εκεί καμιά θέση...", τόνισε ο κ. Ζάχος και αποχώρησε! Είχε δίκιο! Απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε "κολλητούς" από τον Δήμο, τον ΟΚΠΑΠΑ, την ΔΕΥΑΙ, το Πνευματικό Κέντρο. Χωρίς προσχήματα, χωρίς αιδώ και φυσικά χωρίς σεβασμό στα χρήματα των πολιτών, οι οποίοι μάλιστα πληρώνουν πολύ ακριβά τις δήθεν "υπηρεσίες" που τους παρέχονται.

ΘΑ ακούσετε βεβαίως τον δήμαρχο να καυχησιολογεί περιφέροντας την ανικανότητά του, ότι διεκδικεί από την Πολιτεία όσα ανήκουν στην πόλη! Ενδιαφέρον ακούγεται, αλλά διεκδίκηση με ανούσιες επιστολές και πομπώδεις δηλώσεις, δεν γίνεται! Πρέπει να το διαπίστωσε με την περίπτωση του αεροδρομίου που κατάντησε ανέκδοτο και μάλιστα κακόγουστο. Μέχρι που τελικά είπε πως δεν είναι και τόσο απαραίτητο το ρημάδι το σύστημα "τυφλής" προσγείωσης των αεροσκαφών!

ΟΜΩΣ, τουριστικός προορισμός χωρίς αεροδρόμιο αξιώσεων και διεθνή αεροπορική σύνδεση, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο! Και είναι απορίας άξιον ότι την ίδια αδράνεια επιδεικνύει και ο Περιφερειάρχης κ Αλέξ. Καχριμάνης, ο οποίος ασχολείται με όλα ως... πανεπιστήμων και ο μόνος που κατέχει την γνώση, την αλήθεια και το τι ακριβώς χρειάζεται ο τόπος! Πολλά μπορεί να χρειάζεται, προφανώς όμως όχι αεροδρόμιο!

ΔΙΚΑΙΩΣ θα αναρωτηθείτε, μόνο ο δήμαρχος φταίει; Ασφαλώς όχι! Έχει συνεργάτες, δημοτικούς συμβούλους. Κανένας δεν του λέει ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς; Ορισμένοι μπορεί να του το υπενθυμίζουν , αλλά είτε δεν τους ακούει είτε τους έχει βάλει στον "πάγο", διότι του είναι δυσάρεστοι. Η ευθύνη όμως, έτσι κι αλλιώς, είναι συνολική. Στην συνείδηση του κόσμου έχουν καταγραφεί όλοι ως αποτυχημένοι!

ΤΟΥΣ αδικούμε; Τότε, μήπως γνωρίζουν τι απέγινε με την διεκδίκηση της πλατείας Χατζή στους Αμπελοκήπους και το κτίριο των πρώην στρατιωτικών φούρνων, που υποτίθεται ότι είχαν παραχωρηθεί στον Δήμο; Γνωρίζουν την κατάσταση του κτιρίου του πρώην Ασύλου Ανιάτων, που δόθηκε στην πόλη; Σκοπεύουν να στήσουν κι άλλο πανηγυράκι για να... στείλουν μήνυμα ότι το Γιαννιώτικο Σαλόνι ανήκει στους Γιαννιώτες;

ΑΣ μην σπεύσει ο ολίγιστος κ. Θωμάς Μπέγκας να μιλήσει για υλοποίηση προγραμμάτων. Αν το κάνει θα εκτεθεί. Κανένα από όσα εξήγγειλε κατά καιρούς δεν υλοποιήθηκε. Κανένα απολύτως! Εκτός βεβαίως από αγώνες δρόμου, τουριστική προβολή και αυτή κατά τρόπο σκανδαλώδη και ταξίδια για... εκθέσεις στο εξωτερικό - όπως και η Περιφέρεια- για τα οποία ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις πόσα ξοδεύονται!

ΜΕ αυτές και άλλες... εντυπωσιακές επιδόσεις θα είναι λοιπόν εκ νέου υποψήφιος ο υιός του αειμνήστου πατρός του, που κέρδισε τις εκλογές στο όνομά του. Έχει όμως μια επιτυχία: έκανε... μισθωτούς μια ομάδα δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι τρώνε και πίνουν... στην υγεία των Γιαννιωτών, που... φταίνε κιόλας για ό,τι στραβό κι ανάποδο στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr