Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Giorti Dimokratias 2017Αυτή η κωμωδία, ο δήθεν εορτασμός της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου, πρέπει να σταματήσει.
Διότι, έτσι όπως εξελίχθηκε, προσβάλλει την Δημοκρατία, την νοημοσύνη και την αισθητική μας. Κατάντησε... πασαρέλα επίδειξης πλούτου, μοδάτων κουστουμιών και φορεμάτων από διάφορα σούργελα που παριστάνουν τους... αγωνιστές και προστάτες, τάχα, του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος!
Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά η δεξίωση στους καλοφωτισμένους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, προκαλεί το κοινό αίσθημα, προπαντός αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που η πλειοψηφία των πολιτών πένεται.
Η Δημοκρατία δεν χρειάζεται πανηγύρια για να τιμηθεί. Απαιτείται έμπρακτη απόδειξη από τους ηγήτορες ότι την σέβονται εκείνοι πρωτίστως! Ο λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να την τιμά, έχοντας επιπροσθέτως ισχυρότερη μνήμη από αυτή των ηγετών του.
Αλλά για ποιά ακριβώς δημοκρατία να πανηγυρίζουμε; Γι αυτή που στερεί από τους πολίτες Συνταγματικά δικαιώματα, όπως το να έχουν εργασία, παιδεία σωστή, περίθαλψη της προκοπής και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση; Για εκείνη που το συμφέρον των δανειστών υπερτερεί του συμφέροντος του λαού;
Εν πάση περιπτώσει, φτάνει με τα καραγκιοζιλίκια! Η Δημοκρατία αντέχει και πλέον θα πρέπει να δει η ηγεσία να τι θα κάνει για να μην δει κάποια μέρα τον λαό να εξεγείρεται και να μην αφήνει τίποτε όρθιο...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr