Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
KARAMANLHS 1974Αρκετοί φίλοι σχολίασαν το άρθρο για την δεξίωση για την "Γιορτή της Δημοκρατίας" και τα σούργελα που συρρέουν και μάλιστα αναφέρονταν σε γεγονότα του 1974.
Δίκιο έχουν! Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε από τον τότε αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, ενώπιον του "Προέδρου της Δημοκρατίας" Φαίδωνα Γκιζίκη.(Όταν ασκήθηκαν διώξεις σε όλους όσους είχαν εμπλακεί στα της 21ης Απριλίου, ο Γκιζίκης έμεινε ανενόχλητος και μάλιστα παρέμεινε στο αξίωμα του Προέδρου, μέχρι που διορίστηκε προσωρινός ο Πρόεδρος ο Στασινόπουλος!)
Τον είχε διορίσει ο ταξίαρχος της Ε.Σ.Α Δημ. Ιωαννίδης, μετά την ανατροπή του Παπαδόπουλου, επιβάλλοντας πιο σκληρή δικτατορία για πολλούς ιστορικούς, μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.
Πράγματι, όπως σωστά σημείωσε ο φίλος Βασίλης Παπακώστας (στρατηγός ΕΑ της Αστυνομίας), ο τελευταίος νόμιμος πρωθυπουργός που ανατράπηκε στις 21 Απριλίου 1967, ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και τελευταίος νόμιμος Ανώτατος Πολιτειακός Άρχων ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος.
Εν πάση περιπτώσει, η φωτ. είναι από αυτές που κάποιοι δεν θα ήθελαν να υπάρχει ή καλύτερα να μην είχε τραβηχτεί καθόλου:
Καραμανλής- Γκιζίκης - Σεραφείμ...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr