Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
synedrio syriza"ΚΙΝΟΥΝ γη και ουρανό" οι Συριζαίοι για να είναι επιτυχής η μάζωξή τους στα Γιάννινα για το δήθεν "αναπτυξιακό" περιφερειακό τους συνέδριο. Καλά κάνουν οι άνθρωποι, αλλά το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα των Δήμων, φορέων και διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων, έπρεπε να είχε εκδηλωθεί πολύ νωρίτερα. Και τώρα δεν είναι πολύ αργά, αλλά όσα θα ειπωθούν θα είναι προς εντυπωσιασμό, ότι τάχα δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης!
ΒΛΕΠΕΤΕ, όταν υπογράφονταν μνημόνια και ψήφιζαν εξοντωτικά μέτρα στη Βουλή, δεν είδαμε να ερωτούν κανένα πολίτη, ούτε και να νοιαστούν πως θα ζήσουν οι Έλληνες. Λίγο έλειψε, όμως, να το ξεχάσω... Ρώτησαν μέσω του δημοψηφίσματος, εκεί όπου το ΟΧΙ το εξέλαβαν ως ΝΑΙ και προχώρησαν στις πιο επαίσχυντες συμφωνίες με τους δανειστές, κάνοντας την μεγαλοπρεπέστερη κωλοτούμπα του αιώνα!
ΕΝ πάση περιπτώσει, στο συνέδριο θα παραστεί και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με δεκαεπτά, λένε, υπουργούς! Αυτό, σε άλλες εποχές θα αποτελούσε μέγιστο πολιτικό γεγονός, που θα σηματοδοτούσε και αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο μας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν διαφαίνεται. Ο κ. Τσίπρας θα επιδοθεί, όπως συνηθίζει, σε ένα σόου για την δημιουργία εντυπώσεων, δεδομένης και της... αναβάπτισής του στην κολυμβήθρα του κ. Τράμπ και των Η.Π.Α.
ΠΡΕΠΕΙ όμως, να λάβει υπ όψη του ότι η Ήπειρος εξακολουθεί να κατέχει την πρωτιά στην φτώχεια, στην υπανάπτυξη, στην ανεργία! Δεν αρκεί η Ιόνια οδός ή η Εγνατία, για να θεωρηθεί πως μπήκε, έστω, σε τροχιά ανάπτυξης. Ασφαλώς έχουν ευθύνη και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι τοπικοί παράγοντες εξουσίας, αλλά κάθε ελπίδα εξέλιπε παντελώς εξ αιτίας της ασάφειας της σημερινής οικονομικής πολιτικής.
ΑΥΤΗ εξαντλείται στην περικοπή των συντάξεων, στην τρίωρη και τετράωρη απασχόληση, στην φοροεξόντωση των πενόντων πολιτών. Πόσο μπορεί να αντέξει ένας λαός μια τέτοια πολιτική, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για προσδοκίες; Και ακόμη χειρότερα, πως μπορούν να αντέξουν οι Ηπειρώτες, όταν διαπιστώνουν πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξουν επενδύσεις, ειδικά στην περιοχή μας, που όσο πάει απογυμνώνεται και πληθυσμιακά!
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να απασχολήσει αυτό το τελευταίο τον κ. Τσίπρα και τους συνέδρους. Διότι αφορά κυρίως τις εκτός Ιωαννίνων περιοχές. Αυτές που λεηλατούνται από Αλβανικές συμμορίες και που εξαιτίας τους οι εναπομείναντες κάτοικοι, ζουν έναν εφιάλτη και λογικό είναι να εγκαταλείπουν τη Γή τους! Ζητούν επιμόνως καλύτερη αστυνόμευση και δεν τους δίνει κανείς σημασία! Εκλιπαρούν, στέλνουν υπομνήματα, περιμένουν ματαίως κάποια λύση!
ΜΕΧΡΙ και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ήρθε πρότινος στα Γιάννινα, μαζί με τον Ηπειρώτη Αρχηγό της Αστυνομίας, αρκέστηκαν στα εγκαίνια ενός αστυνομικού τμήματος και σε μια βόλτα στα πέριξ! Απέφυγαν να πάνε στα χωριά του Πωγωνίου και Ζαγορίου, όπου ο τρόμος κατέστη τρόπος ζωής, αφού οι συμμορίες αλωνίζουν τις νύχτες, ενίοτε δε και την ημέρα!
ΕΚΕΙ πάνω έπρεπε να κάνουν το συνέδριό τους οι του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί να κοιμούνταν μια βραδιά, μόνος, ο κ. Τσίπρας. Επειδή δεν πρόκειται να το κάνει, για λόγους... ασφαλείας, ας στείλει τον αρμόδιο υπουργό, να παραστήσει τον επισκέπτη σε χωριό της παραμεθορίου νύχτα και να κοιμηθεί σε ένα φιλόξενο σπίτι. Αν κλείσει μάτι, ας έλθει να μας το πει για να του πούμε μπράβο για την γενναιότητά του!
ΔΕΝ περιμένουμε, λοιπόν, τίποτε από τον πρωθυπουργό και την μισή κυβέρνηση που θα κουβαληθεί στα Γιάννινα. Δεν θα μας κακοφανεί βεβαίως. Έχουμε συνηθίσει πια! Τόσα χρόνια ακούσαμε "πράματα και θάματα" , αλλά ούτε το ένα, ούτε το άλλο είδαμε. Το ξέρουμε πια ότι μας εμπαίζουν και πως όσα μας λένε δεν μας αγγίζουν κάν. Ας έλθουν όμως. Είμαστε φιλόξενοι εδώ στην Ήπειρο. Να περάσουν καλά!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr