Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Όλα αλλάζουν γύρω του κι αυτός ο ίδιος μένει, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να παριστάνει τον "αγά "!
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Kaxrimanis agasΤΟ ξεστόμισε, όπως διαβάσαμε, με περισσή αλαζονεία ο υπό προθεσμίαν Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Άλεξ. Καχριμάνης, στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειαρχών πριν απο λίγες ημέρες:... "Αν ήθελα θα έβαζα υποψηφιότητα για βουλευτής και θα έβγαινα πρώτος με μεγάλη διαφορά"!
ΕΙΝΑΙ ένα από τα συνήθη υπεροπτικά, αλλά σαθρά επιχειρήματα του... "αγά", όπως τον είπαν, για να καταδείξει την διαφωνία του σε οτιδήποτε δεν τον βολεύει και επί του προκειμένου για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που προωθεί η κυβέρνηση.
ΔΕΝ θα κάνουμε ανάλυση τώρα του εκλογικού συστήματος, αλλά ο κ. Καχριμάνης δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση έως και πανικό, που τον οδηγεί σε εξωτερίκευση των απωθημένων του. Έχει πολλούς λόγους να βρίσκεται σε αυτή την καταθλιπτική κατάσταση και ο σημαντικότερος η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιαννιώτη, γνωστού επικοινωνιολόγου, κ. Σπύρου Ριζόπουλου, η οποία σήμανε και την γενίκευση της αμφισβήτησης της μονοκρατορίας του.
ΑΝ θα ήταν υποψήφιος βουλευτής, ο υπερόπτης... "γίγας" με πήλινα πόδια! Δεν μας είπε με ποιο ψηφοδέλτιο και τίνος κόμματος! Διότι σε αυτό της Ν.Δ δεν υπάρχει περίπτωση που να χτυπιέται κάτω. Αλλά και να συνέβαινε, ο Κύριος.... Αλαζονεία θα βούλιαζε στην ανεπάρκειά του να υπηρετήσει κάτι άλλο από εκείνο που έμαθε να κάνει, μέχρι πρότινος, ως ...μονόφθαλμος μεταξύ τυφλών.
ΜΗΠΩΣ όμως στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ , με τον οποίο έχει αναπτύξει, τουλάχιστον, εγκάρδιες σχέσεις; Δεν νομίζουμε πως θα είχε αντίρρηση ο Αλέκος, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, σίγουρα όμως θα είχε το κυβερνητικό κόμμα, διότι θα αυτοεξευτελίζονταν. Μπορεί να θέλει να τον χρησιμοποιεί, αλλά όχι και να τον φορτωθεί!
ΤΑ συνηθίζει βεβαίως αυτά ο Περιφερειάρχης μας. Τα ίδια έκανε και με το ΠΑΣΟΚ, όταν στήριζε τον κ. Ζαρμπαλά ως Νομάρχη (τον θυμάστε;) ή τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο εκ Θεσπρωτίας, παντοδύναμο υπουργό άλλοτε και πάει λέγοντας, σε μια άκρατη επίδειξη φαυλοκομματαρχισμού, χτίζοντας μεθοδικά έναν ευρύ κύκλο υποστηρικτών και ευνοουμένων, που όμως τον εγκαταλείπουν διαπιστώνοντας ότι δεν είναι πια τόσο ισχυρός.
Ο κ. Καχριμάνης ημέρα με την ημέρα καταρρέει, υπό το βάρος του πολιτικού του αμοραλισμού αφ ενός, της μικροπολιτικής - ρουσφετολογικής πολιτικής του και της αγωνιώδους προσπάθειάς του αφ ετέρου να αυξήσει την οικογενειακή του περιουσία, γεγονότα που δεν συγχωρούν οι Ηπειρώτες, που αρκετά ανέχτηκαν τα καπρίτσια του.
ΤΑ έχουμε γράψει αυτά. Για την αλυσίδα των ξενώνων και τις επιδοτήσεις, τον ξενώνα στο Μέτσοβο που τον χρησιμοποιεί και ως κατοικία, το σκάνδαλο με το οίκημα του κ. Κάρολου Παπούλια που αγόρασε και για το οποίο εκδόθηκε υπουργική απόφαση (μόνο για αυτό!) αλλαγής του συντελεστή δόμησης, τις τεράστιες αυθαίρετες σταβλικές εγκαταστάσεις του γιού του, το σκανδαλώδες πόθεν έσχες του (έστω κι αθωώθηκε), τις παρανομίες με τις κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις έργων, την τραμπούκικη ενίοτε συμπεριφορά του στην Περιφέρεια και παλιότερα στον Δήμο Μετσόβου.
ΚΑΠΟΙΑ από αυτά δεν αποκλείεται να τον στείλουν, έστω και με καθυστέρηση, στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και αυτό, όμως να μην συμβεί, ο κ. Καχριμάνης δεν είναι πλέον ο άνθρωπος με το..."φωτοστέφανο", όπως εμφανίζονταν πριν από λίγα χρόνια. Έχει φθαρεί και φυσικά ο,τι ήταν να προσφέρει το πρόσφερε, οκτώ χρόνια ως Νομάρχης κι άλλα τόσα ως Περιφερειάρχης. Ας αποσυρθεί τώρα κι ας απολαύσει τον πλούτο που απόκτησε με τόσο μόχθο, στα τριάντα και πλέον χρόνια που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr