Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
mpegasΗ παρέα που διοικεί τον Δήμο Ιωαννιτών προκαλεί ή καλύτερα παίζει και ασχημονεί. Για έναν άγνωστο λόγο, συμπεριφέρονται ως κακομαθημένα παιδιά, που ηδονίζονται κάνοντας ζαβολιές!
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι πρωτοτυπούν και άρα πρωτοπορούν, όταν επινοούν κάτι που θα επισύρει την οργή των πολιτών. Σε αυτό το άθλιο παιχνίδι "αφήνεται", με ενθουσιασμό κιόλας ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας.
ΛΥΠΑΜΑΙ που το λέω, αλλά δεν κάνει για αυτή την δουλειά το "παιδί "! Αλλιώς δεν θα επέτρεπε να στηθεί το έκτρωμα του "Πύργου του Tatlin" στην πλατεία των Ιωαννίνων. Ότι είναι μια δημιουργία των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου μας, δεν τον απαλλάσσει των ευθυνών του.
ΟΙ φοιτητές δεν φταίνε. Έκαναν μια πρόταση και εναπόκειτο στον δήμαρχο να αποφασίσει. Εκείνος κι όχι ένας αντιδήμαρχος! Αυτά τα βλακώδη περί... "σπειροειδούς εξέλιξης και ανέλιξης του ανθρώπου", είναι ιστορίες για άσχετους από Αριστεροθολοδιανοούμενους, που επιμένουν να μας... μεταλαμπαδεύσουν με το ζόρι τις δικές τους "αρχές".
ΑΛΛΑ άντε, ας το δούμε ως δημιούργημα τέχνης. Ποιά σχέση έχει με τα Χριστούγεννα, τις αξίες του Χριστιανισμού; Ένα σύμβολο του... παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος, όπως αυτό προσδιορίζονταν από την επανάσταση των κομμουνιστών μπολσεβίκων στην Ρωσία , δεν μπορεί να έχει καμία!
ΕΓΙΝΕ, μας λένε οι αεροβατούντες της Δημοτικής Αρχής, διαφήμιση της πόλης! Έτσι βαφτίζουν τον διεθνή διασυρμό! Δεν τους ενδιαφέρει τους συμπεριφερόμενους ως έχοντες ήθος και ύφος ευτυχών ανοήτων! Αρκεί που έγινε θόρυβος! Θόρυβο όμως κάνουν και οι τενεκέδες, αλλά δεν θα πει ότι είναι κι από χρυσό!
ΞΕΡΕΤΕ τι θυμίζει ο κ. Μπέγκας; Τον Αλκιβιάδη της αρχαίας Αθήνας, που μια ημέρα έκοψε την ουρά του σκύλου του. Όταν ρωτήθηκε από φίλο του για ποιό λόγο το έκανε, απάντησε πως έτσι οι Αθηναίοι θα ασχολούνται με αυτό και όχι με τ'άλλα καμώματά του!
ΕΤΣΙ και ο δήμαρχος. Όλοι τώρα ασχολούνται με το τερατούργημα στην πλατεία και όχι με την αποτυχημένη θητεία του, τα ακανθώδη προβλήματα των Ιωαννίνων και αυτά που ταλανίζουν όλους τους πολίτες .Όχι πως... διασώζεται φυσικά! Το λέει καθαρά και η δημοσκόπηση της "Κάπα Research ", που δημοσιοποιήθηκε.
ΤΙ λέει; Απλά, ότι η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 37% και ότι το 47% των Γιαννιωτών έχει αρνητική γνώμη για εκείνον! Δεν έχει σημασία που παρουσίασαν ότι... "κυριαρχεί " (όπως και για τον κ. Καχριμάνη που το 51% λέει ότι δεν θα τον ψήφιζε) και μάλιστα με ευρήματα πριν την τοποθέτηση του... ικριώματος!
ΔΕΝ χρειάζεται να πω περισσότερα. Θα προσθέσω μόνο την άποψη του συμπολίτη, γνωστού ψυχιάτρου κ. Φώτη Μωρόγιαννη, για το του Tatlin: "Πρόκειται για επίθεση στα σύμβολα, επίθεση στα νοήματα. Η κακή αισθητική, η μικρότητα που εκπροσωπεί το μόρφωμα αυτό είναι κίνηση χωρίς πνευματικότητα, προσβλητική και στείρα"!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr