Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
novartisΕΙΔΑΤΕ πως εξελίσσονται τα γεγονότα. Η συνεχής νομοθέτηση νέων μέτρων εξόργισε τους πολίτες. Εκεί που η κυβέρνηση ασφυκτιούσε (και για το σκάνδαλο Καμμένου με τα όπλα στα Εμιράτα) από την πίεση που της ασκούνταν, άρχισε τις διαπραγματεύσεις για το αν χρησιμοποιήσουν τα Σκόπια το όνομα "Μακεδονία" .
ΔΕΝ είχε, όμως, καλύτερη τύχη και με αυτό το θέμα. Προκάλεσε οργίλες αντιδράσεις και ογκώδεις συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια. Μόνιμο θέμα συζητήσεων ήταν το "Μακεδονικό", από το οποίο κάπως έπρεπε να απεμπλακεί. Οι Έλληνες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν τέτοια υποχώρηση.
ΕΤΣΙ την επομένη του συλλαλητηρίου των Αθηνών, βγήκε το υποτιθέμενο μέχρι στιγμής σκάνδαλο Novertis, με... μίζες εκατομμυρίων σε δυο πρώην πρωθυπουργούς και έξι υπουργούς, των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ!
ΚΑΙ εγένετο... χάος! Η πολιτική ζωή πήρε φωτιά. Φυσικό ήταν, αλλά επειδή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άρχισε να στριμώχνεται, από τις ίδιες τις μεθοδεύσεις της, δημιουργείται νέο εκρηκτικό θέμα. Έδωσαν κι άλλη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού στον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα!
ΠΑΜΕ δηλαδή, από το ένα σκάνδαλο στο άλλο! Ο απόλυτος αποπροσανατολισμός! Οι πολίτες ζουν το θέατρο του απόλυτου παραλόγου. Από την μία όσα "αποκαλύπτονται" και τους ζαλίζουν. Απο την άλλη τα προβλήματα της καθημερινότητας που τους συνθλίβουν.
ΑΠΟ εκεί και πέρα, είναι αδύνατο να τα διαχειριστούν. Είναι πλέον πολύ εύκολο για τους εξουσιαστές να τους χειραγωγήσουν. Πρόκειται, δηλαδή, για την εφαρμογή στην πράξη του "Αριστερόστροφου φασισμού", που κατήγγειλε ο Μίκης Θεοδωράκης!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είχε δίκιο - και για αυτό ό ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε αγώνα διασυρμού του! Όπως άλλωστε κάνει με οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί του! Όμως, εδώ πρόκειται για κάτι χειρότερο, που σηματοδοτεί την πλήρη διάλυσή μας ως Έθνους. Ήδη η κοινωνία οδηγείται σε αποσύνθεση με έκδηλα τα σημάδια της διάσπασής της, σε πρώτη φάση.
ΑΝ θα υπάρξει αντίδραση, τέτοια που να ανατρέψει την κατάσταση; Ίσως, αλλά μάλλον θα αργήσει. Το είπαμε για ποιο λόγο. Οι πολίτες έχουν αποκάμει, έχουν παραλύσει! Το πότε θα συνέλθουν από τον λήθαργο είναι άγνωστο. Και αυτό τότε, θα είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα, το τι θα συμβεί και πως...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr