Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kotzias5ΧΑΟΣ! Για το πολιτικό σκηνικό λέμε. Δυσοσμία στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο Νovartis, δεν έκανε κανέναν σοφότερο. Αντιθέτως, περιέπλεξε τα πράγματα. Βαριές κατηγορίες ένθεν και ένθεν. Λωποδύτες οι μεν, σκευωροί οι δε. Οι πολίτες περιδεείς να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, χωρίς να μπορούν να οδηγηθούν σε συμπεράσματα, φορτωμένοι και με ένα πλήθος υποχρεώσεων.
ΔΕΝ ενδιαφέρει αυτό, όμως, την εξουσία. Σε σύγχυση μας θέλει όλους. Για να περνά χωρίς δυσκολίες αυτά που θέλει. Διευκολύνει και την αντιπολίτευση αυτή η σύγχυση . Διότι έτσι μπορεί να επιμένει ότι οι κυβερνώντες συνωμοτούν εναντίον της, για να διατηρεί ή να αυξάνει τις δυνάμεις της. Για την ουσία, γενικότερα, κουβέντα και από τις δύο πλευρές. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Φασαρία, αλλά οι πολίτες στο σκοτάδι.
ΚΑΙ άντε να πούμε ότι όλα αυτά είναι φυσικό να συμβαίνουν στην πολιτική ζωή. Θα μπορούσε, αν η χώρα μας δεν βρίσκονταν στην πιο δύσκολη φάση των τελευταίων δεκαετιών. Σκεφτείτε, οι πολιτικοί μας μαλλιοτραβιούνται και οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο! Απειλούν, σχεδόν απροκάλυπτα, με πόλεμο και εμείς προφανώς διχασμένοι, συζητάμε αν , πόσα και ποιοί εκ των πολιτικών μας δωροδοκήθηκαν! Με αυτούς τους ηγέτες θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις;
"ΚΛΕΙΝΕΙ" θέματα η κυβέρνηση! Όπως- όπως, χωρίς ιδιαίτερες εθνικές αντιστάσεις. Και με την Τουρκία και με τα Σκόπια και την Αλβανία. Η κ. Μέρκελ, με την οποία συζητά ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τον... "Μακεδόνα" πρωθυπουργό, ενώ χαϊδεύει τον Ερντογάν και τον Εντι Ράμα της Αλβανίας. Στην οποία, η κυβέρνηση άφησε περιθώριο να αμφισβητεί και τα θαλάσσια σύνορά μας, για να έχουν οι Αλβανοί ξεσαλώσει εντελώς!
ΚΑΙ εμείς; "Σκοτωνόμαστε" μεταξύ μας! Παραβλέπουμε ότι μειώνονται κι άλλο οι συντάξεις, ότι οι πλειστηριασμοί εξαφανίζουν μόχθους μιας ζωής, ότι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, ότι η ανεργία καλπάζει και οι δανειστές ζητούν περισσότερα και επαχθέστερα μέτρα. Αυτά, για έναν... περίεργο λόγο πέρασαν σε δεύτερη μοίρα! Αυτόν τον καιρό προτεραιότητα έχει η Novartis! Αυτός ο φάκελος που τόσο καιρό αράχνιαζε σε κάποια συρτάρια στην Αμερική και στην Ελλάδα.
ΒΛΕΠΕΤΕ, δεν είχε έλθει η ώρα ακόμη. Τώρα φαίνεται πως έπρεπε. Δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση, είτε έχουν βάση είτε όχι όσα καταγγέλλονται. Φαίνεται ότι μας θέλουν διαλυμένους! Φοβισμένους, εξουθενωμένους, υποταγμένους. Μην ακούτε που μας λένε για τα... κέρδη που θα προκύψουν και επιστροφή, δήθεν , των "κλεμμένων". Γνωρίζει άραγε κάποιος αν, πόσα και από ποιούς, επιστράφηκαν χρήματα από τις περίφημες λίστες Λαγκάρντ και άλλες ή ακόμη και από το σκάνδαλο της Ζήμενς;
ΤΟ ερώτημα είναι αν οι πολίτες είμαστε αποφασισμένοι να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται γύρω μας. Αν θα μπορέσουμε να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και να αντιδράσουμε. Να δώσουμε να καταλάβουν οι πολιτικοί μας πως δεν μπορούν να συνεχίσουν να μας εμπαίζουν. Ούτε να επιμένουν στην εφαρμογή μιας "συνταγής", που αποδείχτηκε λανθασμένη και καταστροφική. Λέμε, δηλαδή, το αυτονόητο. Δεν γίνεται να ζητούν περισσότερες θυσίες από εκείνους που
ο,τι είχαν να δώσουν το έκαναν.
ΤΩΡΑ, είναι η σειρά τους, παρ ότι όφειλαν να προηγηθούν! Να υποστούν και οι πολιτικοί τις ίδιες θυσίες. Να ζήσουν με λιγότερα. Είναι αδιανόητο να διάγουν βίον πλουσιοπάροχο και οι πολίτες να πένονται. Είναι εξοργιστικό να μην ισχύουν για αυτούς οι τραπεζικοί περιορισμοί, όπως και να έχουν προνόμια εξωπραγματικά για μια πτωχευμένη χώρα. Πάνω δε από όλα να συνειδητοποιήσουν, εκείνοι πρώτα, πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση στα εθνικά θέματα.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr