Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Elisaf 2018Οι... "επίσημοι" και λίγοι ακόμη πολίτες των Ιωαννίνων παρακολούθησαν την εκδήλωση στην πλατεία Μαβίλη την 25η Μαρτίου για την Εβραϊκή Κοινότητα. Ατυχής η επιλογή της ημέρας για να τιμηθούν τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας. Το γράφαμε και στο άρθρο μας που δημοσιεύτηκε στον "Πρωϊνό Λόγο" και στο www.stotapsi.gr την Παρασκευή 23 Μαρτίου.
Επιμένουμε στις απόψεις μας και κάποια επικριτικά σχόλια του νεαρού συναδέλφου κ. Παν. Μπούρχα, τα αποδίδουμε στον συναισθηματικό... διεμβολισμό του από το φρικιαστικό γεγονός του Ολοκαυτώματος, που το χρησιμοποιούν οι Εβραίοι ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
Δικαίωμά του να πιστεύει και να γράφει ο,τι θέλει, νέος είναι, θα μάθει σιγά - σιγά, αλλά καλό θα ήταν να μην... τσαλαβουτάει τόσο άγαρμπα την γραφίδα του στην άγνοια και στην σκοπιμότητα. Δεν ξυπνάμε εμείς ανιστόρητα πάθη, ούτε διχάζουμε περιγράφοντας τα γεγονότα και εμβαθύνοντας σε αυτά. Το πράττουν εκείνοι που άκριτα τα οργανώνουν και μάλιστα σε αδόκιμο χρόνο, δίνοντας την εντύπωση ότι θέλουν να... τιμωρήσουν τους Γιαννιώτες!
Ναι, αυτούς στους οποίους απευθύνονται και που επικαλούνται, αλλά που τους κατηγορούν ευθέως ότι... κατέδωσαν στους Ναζί τους Γιαννιώτες Εβραίους και πως στη συνέχεια τους άρπαξαν τις περιουσίες! (κι αν υποτεθεί ότι πράγματι υπήρξαν τέτοια περιστατικά, είναι εξοργιστικό να γενικεύεται η μομφή). Και περιμένουν, ο δήμαρχος κ. Μπέγκας, ο κ. Μωϋσής Ελισάφ κλπ, να χειροκροτήσουν οι πολίτες των Ιωαννίνων τους υβριστές τους;
Για να τελειώνουμε (για να μαθαίνει ο συμπαθέστατος συνάδελφος κι όσοι άλλοι), α) τα συναισθήματα δεν επιβάλλονται, αλλά εμπνέονται β) το να λες αλήθειες είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να λέγονται, όσο κι αν ενοχλούνται οι πάσης φύσεως εξουσιαστές γ) το να μιλάς για εγκλήματα πχ και του Ισραήλ , δεν είναι... αντισημιτισμός, αλλά χρέος καθενός πολίτη και δ) ουαί κι αλλοίμονο αν ο δημοσιογράφος τείνει... ευήκοον ους σε όσους θέλουν να ποδηγετήσουν τους πολίτες και δεν αφουγκράζεται την κοινωνία.
Όλα τ' άλλα είναι ιστορίες για αγρίους και παιδαριώδεις εξυπναδακισμοί που αποπροσανατολίζουν.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr