Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Φάνης Μπάρκας
Mparkas FanisΠροφανώς και δεν θα θέλαμε να είμαστε αυτόκλητοι υπερασπιστές του Γιώργου Ζάψα, αν και η προσωπική μας σχέση χρονολογείται πολύ πριν ο Γιώργο Ζάψας να είναι υποψήφιος για τον δήμο της Φιλιππιάδας, γεγονός που δείχνει ότι υπερασπιζόμαστε την άποψή του να συμμετάσχει στην εκδήλωση που από κοινού διοργανώνει η «Ήπειρος Ανατροπής» που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και η «Συμμαχία Ηπειρωτών» που υποστηρίχτηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά και το ΠαΣοΚ (τη λέγανε τότε Δημοκρατική Συμπαράταξη).
Η ανάγκη του παρόντος δημοσιεύματος, προέρχεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής και την οποία υπογράφει ο γραμματέας της κ. Άλκης Λάνταβος. Λέει σ’ αυτήν ο κ. Λάνταβος ότι ο επικεφαλής της παράταξης δεν εκφράζει το ΚΙΝΑΛ και ότι η «Συμμαχία Ηπειρωτών» δεν είναι κομματικοποιημένη παράταξη. Ότι ο επικεφαλής της παράταξης δεν είναι μέλος του κινήματος, όπως είναι τα υπόλοιπα μέλη και προεξόφλησε εμμέσως πλην σαφώς ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, και αν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές των αυτοδιοικητικών, θα ισχύσει ο σημερινός εκλογικός νόμος.
Προφανώς η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να ξέρει ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» είχε δηλώσει από τη συγκρότησή της ότι ανήκε στη Δημοκρατική Αριστερά και μ’ αυτή του την κομματική ένταξη συμπλήρωσαν το ψηφοδέλτιο οι προερχόμενοι από το ΠαΣοΚ υποψήφιοι σύμβουλοι. Προεξοφλεί μάλιστα ο κ. Λάνταβος εμμέσως πλην σαφώς ότι τις επόμενες εθνικές εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, επομένως η εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο που διέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Δεν ξέρουμε από πού εξάγει αυτό το συμπέρασμα ο κ. Λάνταβος και ελπίζουμε ότι σε επόμενη ανακοίνωση να μας το ανακοινώσει (δεν πιστεύουμε πάντως να έχει εσωτερική ενημέρωση). Όπως επίσης δεν ξέρουμε από πού τεκμαίρεται ότι τα χαρακτηριστικά της κοινής προσπάθειας έχουν πιθανόν προσωπικά χαρακτηριστικά, αλλά και αντιπολιτευτικά απέναντι στην παράταξη Καχριμάνη. Αντιπαρερχόμαστε το πρώτο –επειδή γνωρίζουμε τον Γιώργο Ζάψα- και θα εμείνουμε στο δεύτερο σκέλος. Δεν πιστεύουμε ότι είναι κακό για μία παράταξη που διεκδικεί την ηγεσία στην περιφέρεια, να έχει αντιπολιτευτικά χαρακτηριστικά. Αντέθετα μάλιστα. Γιατί στην περίπτωση που δεν είχε αντιπολιτευτικά χαρακτηριστικά θα έδινε τροφή σε πολλούς και δικαίως θα έλεγαν ότι η χι παράταξη δημιουργήθηκε για το θεαθήναι και για να δώσει «αέρα» στον συνδυασμό του Καχριμάνη. Φανταστείτε ο κ. Ριζόπουλος παραδείγματος χάριν, ο οποίος διεκδικεί την Περιφέρεια Ηπείρου ας αρχηγός συνδυασμού, να μην έλεγε τίποτε που θα ενοχλούσε τον Καχριμάνη.
Επίσης θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Λάνταβος για τον εκλογικό νόμο «που θέλει να περάσει η κυβέρνηση ερήμην της τοπική κοινωνίας». Δεν φανταζόμαστε ο κ. Λάνταβος να εννοεί τοπική κοινωνία μόνο εκείνους που αντιτίθενται στο νόμο. Πιστεύουμε ότι θα εννοεί όλους. Και εκείνους που αντιτίθενται στο νόμο και εκείνους που υποστηρίζουν ότι πρέπει επί τέλους να υπάρξει εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής, όπως επί πολλά χρόνια λένε όλα τα κόμματα. Εκτός και αν άλλαξε κάτι, επειδή την απλή αναλογική την καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλά είναι τα ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ και τον κ. Λάνταβο προσωπικά. Το ελπίζουμε σε μια δεύτερη ανακοίνωση. Μετά την εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι παρατάξεις «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών». Αν η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ διαγράψει τον Γιώργο Ζάψα για την πρωτοβουλία του αυτή, δεν το ξέρουμε. Εκείνο που εκτιμούμε είναι ότι θα πρέπει πρώτα να ρωτήσει τον γραμματέα και αρχηγό του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Γιατί και η Δημοκρατική Αριστερά συμμετέχει στο ΚΙΝΑΛ. Μαζί με την πρόεδρο του ΠαΣοΚ Γεννηματά, τον Θεοδωράκη, τον πρόεδρο του ΚιΔηΣο Παπανδρέου και τον δήμαρχο Αθηνών Καμίνη Ή όχι;
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr