Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kazaniΕΙΝΑΙ πρωτοφανή και για αυτό απίστευτα όσα συμβαίνουν. Και στη χώρα και στην πόλη των Ιωαννίνων και στην Ήπειρο γενικότερα. Θα διερωτηθείτε ίσως, τι σχέση έχουν το ένα με το άλλο. Έχουν και παραέχουν. Ίδιες πρακτικές ακολουθούνται με στόχο τον αποπροσανατολισμό της Κοινής Γνώμης. Άλλωστε , για έναν περίεργο λόγο Κυβέρνηση, Δήμος και Περιφέρεια έχουν πολλά κοινά, πέραν των αγαστών σχέσεων των επικεφαλής τους, που δεν παραλείπουν να αλληλοεπαινούνται.

ΔΕΙΤΕ, η κυβέρνηση π.χ για όλα όσα συμβαίνουν ρίχνει τις ευθύνες στη Ν.Δ και στο πρώην ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και για όσα πράττει σήμερα ο κ. Τσίπρας, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν. Και για τα μνημόνια που υπογράφει και για την εξοντωτική φορολογία και για την μείωση των συντάξεων και για την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία και για τις διαπραγματεύσεις, που εκείνος κάνει, με τα Σκόπια!

ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ακροδεξιοί και φασίστες όσοι διαφωνούν με τις επιλογές των εθνομηδενιστών της κυβερνητικής τερατογένεσης ΣυριζΑνελ! Συντηρητικοί, λαϊκιστές και μίζεροι όσοι αντιτίθενται στις επιλογές του δημάρχου Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκας και της καλά αμειβόμενης παρέας που «διοικεί» την πόλη! Οι μόνοι... ευφυείς εδώ είναι οι της παράταξης που ευθύνεται για την κατάντια των Ιωαννίνων εδώ και οκτώ σχεδόν χρόνια. 

ΕΝΤΑΞΕΙ, είναι γνωστό το επιχείρημά τους. Επαναλαμβάνουν μονότονα ότι προσπαθούν να... συμμαζέψουν τα χάλια από το μακρινό παρελθόν! Για το ίδιο ... πάλευε και ο κ. Φίλιππας Φίλιος επί τέσσερα χρόνια και μετά πήρε τη σκυτάλη ο κ. Μπέγκας. Πέρασαν δηλαδή μέχρι τώρα σχεδόν οκτώ χρόνια και αυτοί οι τύποι παραμυθιάζουν τον κόσμο με τις βλακείες τους.  Σαν κι αυτές που αράδιαζε ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του, όταν άφησαν την πόλη επί δύο ημέρες χωρίς νερό!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ τι έλεγε... Δεν έφταιγε η ΔΕΥΑΙ, αλλά η κακή κατάστασή της από την προ οκταετίας δημοτική αρχή! Ότι χρειάζεται πολύς χρόνος ακόμη για την...  εξυγίανσή της!  Ότι είναι κατάντια και δείγμα έλλειψης παιδείας να βρίζουν οι πολίτες! Ότι δεν υπήρξε ενημέρωση διότι... απεργούσαν τα ΜΜΕ! Τα ίδια ακριβώς, όμως, έλεγε και πέρυσι τέτοιο καιρό, με την διαφορά ότι τότε η... εξυγίανση βρίσκονταν στην τελική φάση!

ΟΠΩΣ αντιλαμβάνεστε είμαστε αντιμέτωποι με μια... ιδιαζόντως ανεκδοτολογική περίπτωση και αναγνωρισμένης ανικανότητας μικροπολιτικάντηδες, ικανούς μόνο για κακής ποιότητας φιέστες! Και για να μη λέτε ότι αδίκως τους κατηγορούμε για ανικανότητα, ας πουν στους πολίτες τι ακριβώς έκαναν αφ' ότου περιήλθε στο Δήμο το πάρκο Πυρσινέλλα με το Γιαννιώτικο Σαλόνι που ρημάχτηκε; Γνωρίζουν κάτι για την κατάσταση του παλιού Ασύλου Ανιάτων, που διεκδίκησαν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν περιμένουμε. Όπως δεν περιμένουμε και από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον κ. Καχριμάνη, που ξιφομαχεί ως άλλος Δον Κιχώτης με...  ανεμόμυλους.  Έχει κάτι νέο για το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπολη; Διότι είχε πει πως θα αναλάμβανε πρωτοβουλία για την αξιοποίησή του και έπρεπε. Έλεγε ότι εκεί θα στεγάζονταν κι άλλες υπηρεσίες, αντί να πληρώνουν ενοίκια. Όπως, υποτίθεται, ότι θα συνέβαινε και με το κτίριο του Παλλαδίου Εκπαιδευτηρίου, για το οποίο εκείνος ως Νομάρχης συναίνεσε και υπέγραψε δάνειο τριών εκατ. ευρώ για την αγορά του και σχεδόν αχρηστεύτηκε!

ΕΙΝΑΙ πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε και να ρωτήσουμε. Όπως για το κτίριο του παλιού « Χατζηκώστα», που αποτελεί καταφύγιο αναρχικών και γιατί σιωπά η Περιφέρεια για τον αποκλεισμό της Ηπείρου από την σύνδεση με τον αγωγό του φυσικού αερίου, ενώ θα έπρεπε να κινήσει γη και ουρανό . Αντ' αυτού άφησε τον κ. Μπέγκα να καλεί σε... Πανηπειρωτική κινητοποίηση!  Μια κίνηση, δυστυχώς καταδικασμένη, όπως και πολλές άλλες, για να συνεχίζει η Ήπειρος να κατέχει τα πρωτεία στην υπανάπτυξη, στη φτώχεια και στην ανεργία...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr