Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
agogos aeriouΑΥΤΑ δεν γίνονται ούτε σε χώρα του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου - αν και δεν απέχουμε πολύ από αυτές. Εδώ, όμως, στην Ήπειρο οι τοπικές ηγεσίες μας πέρασαν για ιθαγενείς και μοιράζουν... καθρεφτάκια! Λέμε για τα παραμύθια που μας λένε για δήθεν... αναπτυξιακές πρωτοβουλίες τους και κανένας τους δεν εξηγεί γιατί η περιοχή είναι από τις πιο υπανάπτυκτες!
ΚΑΙ πως να μην είναι; Όταν φτάνει η Περιφέρεια Ηπείρου να διαβεβαιώνει δια του κ. Αλ. Καχριμάνη, οτι αγωνίζεται να έλθει φυσικό αέριο στα Γιάννινα με ειδικά ...βυτιοφόρα, μέσω Ηγουμενίτσας όπου θα φτάνει με πλοίο, τότε με σιγουριά λέμε οτι απλώς διαχειρίζεται με ανεπάρκεια ένα πολύ σοβαρό θέμα. Όλοι γύρω από την Ήπειρο θα  κάνουν χρήση από αγωγό κι εμείς εδώ θα περιμένουμε το... βυτιοφόρο!
ΑΝΕΛΑΒΕ, λέει, το... ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ να κάνει αυτή τη δουλειά! Υπέγραψε, μας ενημερώνει, συμφωνία με τη ΔΕΠΑ (που αποδεικνύεται αναξιόπιστη) και θα φτιάξει δεξαμενές στα Γιάννινα! Υποτίθεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει - αν γίνει - για να καλύψει τις δικές του ανάγκες , με την προϋπόθεση ότι θα κάνει τις απαραίτητες μετατροπές στα λεωφορεία του ή τα αντικαταστήσει - που επιβάλλεται έτσι κι αλλιώς. Αλλά τι είναι το ΚΤΕΛ για να εμπορεύεται φυσικό αέριο και με ποιές εγγυήσεις; 
ΗΔΗ... πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία! Ποιά; Αυτή που θυμίζει τις εποχές των γραφικών γαλατάδων και νερού κάδων, που μοίραζαν στα σπίτια νερό και γάλα με τα τενεκεδένια δοχεία! Κάπως έτσι μοιάζει και τούτη η « επιτυχία», η συμφωνία με τη ΔΕΠΑ,  με δεδομένο ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει καμιά σοβαρή επιχείρηση με αυτό τον τρόπο, ούτε καν τα σπίτια, πολύ δε περισσότερο όταν το Αστικό ΚΤΕΛ δεν είναι σε θέση να μειώσει την τιμή του εισιτηρίου , που είναι από τα ακριβότερα στη χώρα!
ΤΗΝ ίδια στιγμή ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, δήλωσε ότι καλεί τους Ηπειρώτες σε... πανστρατιά για να διεκδικήσουν φυσικό αέριο! Άλλη μια αρλούμπα για να εντυπωσιάσει τους πολίτες, νομίζοντας ότι απευθύνεται άκριτα αμαθείς. Άφησαν, Περιφέρεια και Δήμος, να χαθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν, να περάσει ο αγωγός (και) από την Ήπειρο και τώρα επιχειρούν ανεπιτυχώς να μας «χρυσώσουν το χάπι», για να τους χλευάζει δικαίως ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος. Γιατί έσκυψαν το κεφάλι όταν και η Κυβέρνηση ενέπαιξε τους Ηπειρώτες;
ΙΣΩΣ ηχήσει ως βαριά κουβέντα, αλλά πιστέψτε είναι η πιο ανώδυνη. Μας δουλεύουν όλοι! Για πολλά θέματα. Όπως συνέβη με τις περίφημες δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Φασαρία, ανακοινώσεις για αγώνες, έφτασε το ... μέγα ζήτημα στον πρωθυπουργό, για να γίνουν δύο μικρές υπέργειες δεξαμενές τροφοδοσίας των αεροσκαφών, ασήμαντου κόστους! Σιγά το σοβαρό πρόβλημα!
ΚΑΙ μετά επί πολύ, Περιφέρεια, Δήμος Ιωαννιτών, Ένωση ξενοδόχων και διάφοροι άλλοι «σωτήρες», έστησαν χορούς μετά τυμπανοκρουσιών και πομπωδών ανακοινώσεων. Μας... έσωσαν, είπαν! Όπως και με κάποιες πτήσεις που γίνονται και αφίξεις τουριστών, για τις οποίες οργανώθηκαν γιορτές φολκλόρ, για να τους κοιτάζουν με απορία οι ταλαίπωροι επισκέπτες . Που γελούσαν με την υποτέλεια και τον αυτοεξευτελισμό των «Αρχών « του τόπου! 
ΤΑ ίδια και χειρότερα για τα διόδια, για τη φέτα, τους δρόμους, τα δήθεν... μεγαλεπήβολα σχέδια μιας Δημοτικής Αρχής που έχει αποτύχει παταγωδώς. Όλοι τους επιδίδονται σε... λεονταρισμούς, όταν είναι γνωστό ότι για επιτευχθεί οτιδήποτε απαιτείται σκληρός αγώνας, που θα πει ότι όσοι εμπλεκόμενοι πρέπει να είναι αποφασισμένοι να παλέψουν σκληρά και με όποιο κόστος. Εδώ, όμως, υπάρχουν ψοφοδεείς που μας κάνουν να ζούμε μια πρωτοφανή παρακμή...

Δημοσιεύθυκε στον Πρωινό Λόγο 16/06/18
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr