Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
dimarxeio oanninonΛΕΕΙ κάτι σωστό ο θυμόσοφος λαός μας."Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν οι διάβολοι"! Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με την Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, η οποία έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο. Ίσως όχι επειδή το θέλει, αλλά διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς! Αυτή είναι, ανίκανη για οτιδήποτε σωστό, πλασμένη για παραμύθια και ανεκδοτολογικές επιδόσεις.
ΔΕΙΤΕ τώρα γιατί τα λέμε αυτά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Θύμωσαν εκεί στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΙ με την κριτική που της άσκησε η παράταξη "Γιάννενα Τώρα" για τα χάλια της Δημοτικής Επιχείρησης. Είπαν πολλά για το θέμα και πως η ποιότητα του νερού είναι άριστη και το επιβεβαιώνουν οι έλεγχοι, απειλώντας μάλιστα ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Αρκούσε φυσικά μία τεκμηριωμένη απάντηση με στοιχεία και να λείψουν οι φοβέρες, όταν μάλιστα το θέμα της ΔΕΥΑΙ, έτσι κι αλλιώς, είναι σκανδαλώδες.
ΝΑ, όμως, που έρχεται με αμείλικτο τρόπο ο αντίλογος από έναν ηλικιωμένο συμπολίτη :"Γιατί τότε δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των μετρήσεων και μάλιστα σε τακτά διαστήματα;" Έχει το δίκιο του ο συμπολίτης και για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι αμφιβάλλοντας για το τι νερό πίνει, από την πενιχρή του σύνταξη τρέχει να αγοράσει εμφιαλωμένο! Ελπίζουμε ότι κάτι θα καταλάβουν και αναμένουμε τη δημοσιοποίηση των επισήμων μετρήσεων.
ΜΕ τόσο απλά λόγια, για να τα καταλάβουν οι της Δημοτικής Αρχής, λέμε πως λείπει - συν τοις άλλοις - η ειλικρινής και πειστική ενημέρωση. Όπως βεβαίως και σε πάρα πολλά άλλα θέματα, με τα οποία συχνά έχουμε καταπιαστεί. Επιμένουμε διότι ο κ. Μπέγκας με τους συνεργάτες του, νομίζουν ότι μπορούν να απευθύνονται στους πολίτες, όπως στις παρέες τους, όταν ευθυμούντες αστεΐζονται.
ΕΙΝΑΙ λυπηρό, αλλά όσο κι αν προσπαθήσουν δεν πρόκειται να συνεχίσουν με επιτυχία να παραπλανούν την Κοινή Γνώμη. Κάτι τέτοιο επιχείρησαν (πρόσφατο κατόρθωμά τους) να κάνουν και τον λεγόμενο "δακτύλιο" της πόλης, τη σύνδεση της οδού Γεννηματά με το Πανηπειρωτικό στάδιο και την Εγνατία. Όλα ήταν, υποτίθεται, καλώς καμωμένα, μέχρι που έγινε γνωστή η ακύρωση από τον υπουργό Υποδομών της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διότι "έπασχε" η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
ΣΥΝΕΠΩΣ το έργο, για το οποίο πανηγύριζαν, κινδυνεύει να μη γίνει ! Μας λένε να μην... ανησυχούμε! Κι όσο επιμένουν, τόσο και πιο πολύ μας ζώνουν τα φίδια. Όχι πως θα συμβεί κάτι το τραγικό. Διότι είναι αμφίβολο πόσο χρήσιμο είναι αυτό το έργο, για το οποίο θα ξοδευτούν πολλά εκατομμύρια, όπως και για το νέο τερατούργημα της λεωφόρου Νιάρχου, όταν η πόλη έχει άμεσες ανάγκες. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, κι αυτές θυσιάζονται στο βωμό των εντυπώσεων, μαζί με την αλήθεια!
ΨΑΧΝΟΥΜΕ κι εμείς... ψύλλους στα άχυρα τώρα. Διότι η Δημοτική Αρχή είναι βουλιαγμένη και στην ιδεολογικοπολιτική της σύγχυση - γενικώς βρίσκεται σε σύγχυση. Ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας, Πασοκογενούς προέλευσης, ενταγμένος μετά στη ΔΗΜ.ΑΡ, αλληθωρίζει ερωτοτροπών με τον ΣΥΡΙΖΑ! Προφανώς για τον λόγο αυτόν, η υπό τον κ. Νάτση παράταξή του στον Δήμο, ήρθε αρωγός του κ. Μπέγκα, μετά την κριτική της "Γιάννενα Τώρα"! Θαυμαστής του κ. Μπουτάρη ο δήμαρχος, ανελθών στην ηγεσία της πλειοψηφίας και στον δημαρχιακό θώκο, υποστηριζόμενος από την ισχυρή ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την παράταξη του κ. Παντελή Κολόκα, κάπου τα έχει μπερδέψει. Όπως όλα δηλαδή!
ΕΝΑΣ... αχταρμάς δηλαδή! Όπως πορεύονται κιόλας. Έτσι, στο άρπα - κόλα. Δίνουν την αίσθηση ότι κάνουν... πλάκα. Όπως σας είπαμε, έτσι θα κάνουν και στις παρέες τους. Μόνο που η πόλη δεν αντέχει τέτοια καμώματα. Ούτε χαζοφιέστες. Οι πολίτες απαιτούν να στρωθούν στη δουλειά και να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Προπαντός απαιτούν σοβαρότητα, η οποία δεν επιδεικνύεται σε κανένα τομέα. Μέχρι τότε, τουλάχιστον, ας... σεβαστούμε όλοι την αποδεδειγμένη ανικανότητά τους! Σαν να είναι ασθενείς!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr