Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Δεν λέει λέξη για την "ταμπακέρα", ενώ θα πρέπει να τεθεί σε αργία...
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Tzafeas KostasΤον... αδικήσαμε χτες τον δήμαρχο Μετσόβου Κων. Τζαφέα! Τελικά είναι πολύ εντάξει. Έστειλε και σε μας εξώδικη πρόσκληση, απαιτώντας να του ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη! (πατήστε εδώ για το εξώδικο).
Διότι, λέει, με όσα γράψαμε στις 10 Ιουλίου (πατήστε εδώ) για το πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης στο Δήμο του παλιότερα, που ήταν πάλι δήμαρχος με αντιδήμαρχο τον Σπύρο Μπαλαμπέκο, γαμπρό του Περιφερειάρχη Αλέξ. Καχριμάνη, τον διασύραμε και... διεγείρουμε τους δημότες!

ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Μάλιστα δε μας καθιστά υπεύθυνους αν βιαιοπραγήσουν εναντίον του, λες και έχει κάποιος διάθεση να δείρει τον Τζαφέα και να βρει τον μπελά του... Τι σόι ευαισθησία τώρα είναι τούτη δεν καταλαβαίνουμε, δεδομένου ότι έχουμε γράψει αρκετές φορές για το σκάνδαλο αυτό στο παρελθόν, όπως π.χ στις 13/ 3/ 14 και 28 /5 / 2014.
Εν τω μεταξύ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας, κάνει τον γύρο της Ελλάδας, αφού το αναδημοσίευσαν τα μεγαλύτερα site, όπως το enikos.gr, real.gr κλπ, ενώ την είδηση τη δημοσίευσε ο "Πρωινός Λόγος" Ιωαννίνων την Τετάρτη 11 Ιουλίου, ο οποίος τον προστάτευσε κιόλας περιέργως αποκρύπτοντας ότι αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ
ekthesiΠαρακάμπτοντας τα σαχλά, ασυνάρτητα, αφελή, έως βλακώδη, δήθεν ευφυολογήματα, το ανούσιο της γραφής και την ένδεια επιχειρημάτων, ο υπό έκπτωση δήμαρχος Μετσόβου, λέει πως μας διαψεύδει η "Έπιτροπή Επιτόπιας Επαλήθευσης", η οποία, τονίζει, βρήκε το έργο εντάξει!
Λέει ψέματα! Αυτή η έκθεση 18 σελίδων, με αριθμ. πρωτ.2442-Γ/19-4-2013, είναι καταπέλτης. Ορθά - κοφτά λέει ότι το έργο παραλήφθηκε παρ ότι δεν έγινε! Ακόμη αναφέρει ότι από τον Δήμο δεσμεύεται σε πρώτη φάση το 25% του προϋπολογισμού του έργου, ήτοι περί τις 58.000 ευρώ, με υποχρέωση επιστροφής και του υπολοίπου ποσού (πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση).

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ;
Πέραν όλων αυτών, μας κάνει αλγεινή εντύπωση ότι αποφεύγει να πει για ποιό λόγο υποχρεώθηκε να καταβάλει εγγύηση 3.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, όπως και στον πρώην συνεργάτη του Σπύρο Μπαλαμπέκο και στα μέλη της Επιτροπής του Δήμου, που δήθεν παρέλαβαν το "έργο", προυπολογισμού 233.507,20 ευρώ.
Επί αυτών τηρεί σιγήν ιχθύος ο κατά τ' άλλα λαλίστατος δήμαρχος, ο οποίος σας διαβεβαιώνουμε ότι μας είναι συμπαθέστατος, εκ της φωτογραφίας του και μόνον γνωρίζοντάς τον.
***
Τέλος πάντων, μια ερώτηση μόνο: Ποιός ή ποιοί έφαγαν τα χρήματα; Διότι αλλιώς για ποιό λόγο να παραλάβουν ένα ανύπαρκτο έργο;
Μας κάνει δε εντύπωση ότι ζητά την προστασία του Εισαγγελέως για την προστασία των "προσωπικών δεδομένων" του, ενώ προέχει η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
***
ΕΚΠΤΩΤΟΣ;
Όπως ελπίζουμε να κατάλαβε, εμείς συγγνώμη δεν ζητάμε και να κάνει ο,τι νομίζει, παρ' ότι του συνιστούμε να ζητήσει εκείνος συγγνώμη, με τον Μπαλαμπέκο, ενώ ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να θέσει σε αργία τον δήμαρχο Μετσόβου, όπως ορίζει το άρθρο 236 του Νόμου 3852 / 2010 - ΦΕΚ 87Α.
Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και λεπτομέρειες εδώ είμαστε.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr