Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
money 2ΕΧΟΥΜΕ μπλέξει και μάλιστα άσχημα. Για την κυβέρνηση λέμε, την εμμονή της να καταργήσει σχεδόν τα σύνορα για να έρχονται κατά χιλιάδες οι λαθρομετανάστες και τη συμφωνία της με τη Γερμανία να πάρει η χώρα μας όσους δεν θέλει η Μέρκελ. Αν κάποιους τους ενοχλεί ο όρος και τους θέλουν πρόσφυγες ή σκέτο μετανάστες, δεν θα τους χαλάσουμε το χατίρι για την οικονομία της συζήτησης, διατηρώντας πλήθος επιφυλάξεων.
ΔΕΙΤΕ για ποιούς λόγους ενιστάμεθα. Μόλις προχτές δημοσιεύτηκε ότι στην πόλη των Ιωαννίνων εντοπίστηκαν, σε μια πρώτη καταγραφή, περί τους τριάντα άστεγοι συμπολίτες, προφανώς δε και πεινασμένοι! Ο αριθμός είναι μεγάλος και ποιός ξέρει πόσοι άλλοι είναι που δεν εντοπίστηκαν. Για αυτούς φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία μέριμνα, είτε από τον Δήμο και την Περιφέρεια, είτε από την Πολιτεία εν γένει.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, δεν υπάρχει (λαθρο)μετανάστης που να κοιμάται στο δρόμο, ούτε για δείγμα! Βρίσκονται στις δομές που ετοιμάστηκαν, σε ξενοδοχεία και σε διαμερίσματα. Υπολογίζεται ότι στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, περί τα 1.500 άτομα έχουν στεγαστεί, εκτός των δομών. Αυτοί οι άνθρωποι (και των δομών) εισπράττουν από 400 ευρώ τον μήνα ο καθένας τους, τους χορηγείται προπληρωμένη κάρτα 90 ευρώ τον μήνα ή και περισσότερα, για αγορές τροφίμων κλπ ειδών, εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, βιβλιάριο νοσηλείας, πληρωμένα ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό.
ΜΕ μια τέτοια πενταμελή οικογένεια ζει στην ίδια πολυκατοικία ένας συμπολίτης, όπως φυσικά και άλλοι. Όταν ήταν σε εξέλιξη τα μεγάλα οδικά έργα, αμείβονταν καλά. Εργάζονταν πολλές ώρες, αλλά έπαιρνε μέχρι και 1.500 ευρώ τον μήνα. Με άλλα 1.000 η σύζυγός του ως καθαρίστρια σε ξενοδοχείο, έκριναν ότι μπορούσαν να πάρουν ένα δάνειο για την αγορά ενός διαμερίσματος. Με τα δύο παιδιά τους ζούσαν αξιοπρεπώς, μέχρι που ενέσκηψε η οικονομική κρίση και ανατράπηκαν οι υπολογισμοί και η ζωή τους.
ΑΝΕΡΓΟΣ πια ο συμπολίτης, όπως και πλείστοι όσοι, κάνει που και που οποίες δουλειές βρίσκει στα πενηνταπέντε του χρόνια , βγάζοντας 500 - 600 ευρώ τον μήνα και με άλλα τόσα αμείβεται πλέον και η σύζυγός του. Το δάνειο τρέχει μαζί με τη δόση των 600 ευρώ τον μήνα, τα παιδιά μεγάλωσαν και σπουδάζουν. Πως θα τα καταφέρει με τα 500 ευρώ που απομένουν; Τι να πρωτοπληρώσει; Βρίσκεται σε απόγνωση και τον πιάνει το παράπονο βλέποντας την οικογένεια των (λαθρο) μεταναστών στο διπλανό διαμέρισμα να ζει πλουσιοπάροχα.
ΜΑΚΑΡΙ να ζουν όλοι όσοι έρχονται εδώ καλά, μας έλεγε, αλλά για μας ποιός θα νοιαστεί; Δεν μπορούσαμε να βρούμε επιχείρημα που να άντεχε στο αμείλικτο και δραματικό του ερώτημα. Τι να του πούμε, να πάει στα συσσίτια της γειτονικής ενορίας; Πηγαίνει και ντρέπεται. Το πρόβλημα των παιδιών και της επιβίωσης όμως δεν λύνεται κι αυτό, όλα αυτού του είδους, θα πολλαπλασιαστούν με τον ερχομό εκατό και πλέον χιλιάδων "προσφύγων" από τη Γερμανία, πέραν αυτών που καθημερινώς αποβιβάζονται στα νησιά .
ΤΟ επόμενο βήμα είναι η κυβέρνηση να τους... Ελληνοποιήσει, να τους δώσει ιθαγένεια και το δικαίωμα να ψηφίζουν, με τους Έλληνες να περνούν στο περιθώριο. Αυτό ήδη συμβαίνει και θα νοιώσουμε πιο πολύ κι εδώ στην Ήπειρο, αφού σχεδιάζεται να εγκαταστήσουν και άλλους λαθρομετανάστες , διότι οι "αρμόδιοι" εκτιμούν ότι είναι λίγοι όσους έχουμε και επειδή ουδείς Ηπειρώτης διαμαρτύρεται για τον... εποικισμό! Για την εξουσία και όσους κάνουν τέτοιους σχεδιασμούς, είμαστε χειραγωγήσιμοι...
ΕΝΤΑΞΕΙ, να τους καλοδεχτούμε! Αλλά είναι εξοργιστικό να απαιτούν να μη διαμαρτυρόμαστε για την δική μας κατάντια αφ' ενός και τον χαρακτηρισμό ως... ξενοφοβικών και φασιστών αφ' ετέρου, όσων έχουν διαφορετική άποψη για την συμβίωση με αλλοδαπούς και εκφράζουν φόβους για την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Αυτό το παραμύθι πρέπει να σταματήσει. Γιατί κάποια ημέρα θα ξεσηκωθούν οι γηγενείς, απαιτώντας... ίση μεταχείριση και τότε;
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr