Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
eisaggelia metanastesΟΛΑ τα είχε η μαριωρή , ο φερετζές της έλειπε! Αυτή τη λαϊκή ρήση θυμίζει η εγκύκλιος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς τις εισαγγελικές αρχές της χώρας, να μη χρησιμοποιούν τον όρο "λαθρομετανάστες "! Κι αυτές με τη σειρά τους έστειλαν οδηγία στις διευθύνσεις εκπαίδευσης να το πουν στα σχολεία, στους δασκάλους και μαθητές!
ΝΑ γίνεται, συνιστά, ορθή χρήση της Ελληνικής γλώσσας! Και θα μας το επιβάλλει αυτό... εισαγγελέας! Ο οποίος , υποτίθεται, δύναται να μεταβάλλεται και σε γλωσσοπλάστη! Να κάνει χρήση της δύναμης της εξουσίας και να διαμορφώνει την Ελληνική Γλώσσα κατά το δοκούν. Αυτό φυσικά μόνο ο λαός δικαιούται μπορεί να το κάνει. Αυτός φτιάχνει τη γλώσσα του. Ουδείς άλλος!
ΓΙΑΤΙ, όμως, ο Άρειος Πάγος προέβη στο... αδιανόητο; Διότι, λέει, ο όρος λαθρομετανάστες, μειώνει την προσωπικότητα των ατόμων και ενισχύει τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας! Να λέμε, τονίζει, "πρόσφυγες",... "παράτυποι μετανάστες" ή... "παρανόμως εισελθόντες στη χώρα"! Συγγνώμη, αλλά διαφωνούμε... οριζοντίως και καθέτως. Πρόκειται για λαθρομετανάστες! Χωρίς εισαγωγικά και περιστροφές.
ΤΗΝ άποψή μας ενισχύει και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ( αρ. 120/ 2015 , Β' Τμήμα), που ορίζει ότι "πρόσφυγας είναι μόνο εκείνος που φεύγει από εμπόλεμη ζώνη και μεταφέρεται στην πρώτη ασφαλή - μη εμπόλεμη - χώρα". Συνεπώς, τέτοια χώρα είναι η γειτονική τους Τουρκία , η οποία έχει κυρώσει τη σύμβαση της Γενεύης.
Εκεί θεωρούνται πρόσφυγες , ενώ μετανάστης είναι εκείνος που πηγαίνει σε μια άλλη χώρα να εργαστεί, με νόμιμες διαδικασίες.
ΤΙ θα πει, λοιπόν,... παράτυποι μετανάστες και... παρανόμως εισελθόντες στη χώρα; Πρόκειται για λαθρομετανάστες κι αυτό δεν αλλάζει με την άποψη της Εισαγγελικής Αρχής του Αρείου Πάγου και κανενός δικαστηρίου. Στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας έτσι είναι καταγεγραμμένοι όσοι λαθραία - κρυφά, έρχονται στην Ελλάδα, μια άφιξη που έχει και όλα τα χαρακτηριστικά της εισβολής!
ΑΥΤΟΥΣ τους ανθρώπους η χώρα μας περιθάλπει. Παροχές Υγείας, στέγη, τροφή, εκπαίδευση, χρήματα, προστασία. Αγαθά που πολλοί συνέλληνες στερούνται και διώκονται μάλιστα αν δεν ενστερνιστούν τη διεθνιστική άποψη που επιβάλλει την αποβολή - αποκήρυξη οποιασδήποτε έννοιας του Έθνους! Η διατήρηση , βλέπετε, της Εθνικής φυσιογνωμίας και κάθε Ελληνικού χαρακτηριστικού , απαγορεύεται πλέον δια ροπάλου!
ΔΕΝ είναι μόνο που το επιδιώκει διακαώς τούτη η κυβέρνηση της Αριστεροδεξιάς - και το διακηρύττει . Το επιβάλλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση! Είδατε άλλωστε τι έγινε. Αποφάσισε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, μηδέ εξαιρουμένων και της Ν.Δ, να επιβληθούν κυρώσεις στην Ουγγαρία επειδή δεν θέλει να δεχτεί λαθρομετανάστες! Δηλαδή, δεν δέχεται η Ε.Ε ότι η κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τα του οίκου της και υποχρεούται να ανοίξει τα σύνορά της (όπως η Ελλάδα π.χ) και να γεμίσει λαθρομετανάστες, με ο,τιδήποτε συνεπάγεται αυτό για κάθε λαό!
ΣΥΜΦΩΝΟΙ, να παράσχουμε κάθε βοήθεια σε κατατρεγμένους. Και από το υστέρημά μας. Ποιοί είναι αυτοί και πόσοι; Εδώ διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουμε οι Έλληνες δυστυχούσα μειοψηφία! Να καθορίζουν τη μοίρα μας οι αλλοδαποί , ακόμη και εγκληματίες! Να αλλάζει μέχρι και ο τρόπος, το περιεχόμενο και οι στόχοι της εκπαίδευσης! Και της επίσημης θρησκείας μας, της Ορθοδοξίας! Και το ερώτημα είναι, μέχρι που και ως πότε;
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr