Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Spiros KostantopoulosΤη δική του εκδοχή δίνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Ελληνικού Ιωαννίνων (ΦΟΣΔΑ) κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας στο ρεπορτάζ της 19 Σεπτεμβρίου (δείτε ΕΔΩ), σχετικώς με την αμοιβή της εταιρίας που τον διαχειρίζεται και την ανάθεση παροχής υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων.
Δεν αντιδικούμε με τον κ. Κωνσταντόπουλο, την ευαισθησία και ευθιξία εκτιμούμε. Πρέπει ωστόσο να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις επί όσων μας λέει στην επιστολή του, που θα διαβάσετε στη συνέχεια.
1) Εν ονόματι της διασφάλισης της Υγείας των κατοίκων, όπως λέει, δεν νομιμοποιείται κανείς να κάνει χρήση μιας άκυρης σύμβασης, η οποία θα μπορούσε να διορθωθεί και να ξαναγίνει σωστά.
2) Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στον ΦΟΣΔΑ, αλλά και στην Περιφέρεια (στην οποία εμμέσως πλην σαφώς οκ. Κωνσταντόπουλος μεταθέτει την ευθύνη), στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
3) Στην απόφαση για την αναγνώριση του χρέους δεν αναφέρεται γνωμοδότηση δικηγόρου, όπως διατείνεται.
4) Η έκδοση διαταγής πληρωμής δεν συνεπάγεται και απόφαση δικαστηρίου για τη νομιμότητα της διεκδίκησης.
5) Δεν λύθηκε η απορία μας, πως γίνεται να συμβαίνουν τα ίδια, όπως επί προεδρίας του Θωμά Μπέγκα και να επικαλούνται και οι δύο τις ίδιες δικαιολογίες.
6) Σε ο,τι αφορά τη γραμματειακή υποστήριξη, θα μπορούσε οι αποφάσεις - συμβάσεις να αναφέρονταν σε αυτή και όχι στην... ενημέρωση- προβολή και δημόσιες σχέσεις.
7) Τέλος, είναι πολλά τα... παρατράγουδα στον ΦΟΣΔΑ, με απευθείας αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα και άλλα, που δεν δικαιολογούνται ούτε για το... κατεπείγον του θέματος.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αξιότιμε κ. Καλτσή,

Στην ιστοσελίδα http://www.stotapsi.gr/ την οποία διαχειρίζεστε αναρτήσατε στις 19/09/2018 ρεπορτάζ με τίτλο ¨Σκάνδαλα επί σκανδάλων στον Φορέα Διαχείρισης του Χ.Υ.Τ.Α Ελληνικού¨.
Σχετικά με το πώς έχουν τα πραγματικά γεγονότα θεωρώ υποχρέωσή μου να σας γνωρίζω τα εξής:
Κατά την υλοποίηση συγκεκριμένης σύμβασης έπειτα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό από την Περιφέρεια Ηπείρου και με δικαίωμα προαίρεσης με ισόχρονη παράταση σύμφωνα με την προσφορά που υπέβαλε στον διαγωνισμό και τα συμβατικά τεύχη του έργου η ανάδοχη εταιρεία, έγινε αντιληπτό κώλυμα προσυμβατικού ελέγχου με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ανάδοχος κοινοπραξία Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ - Έργασις Τεχνική ΑΕ – Θ.Γ. Λώλος – Χ. Τσομπανίδης ΟΕ, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων του Ν. Ιωαννίνων και για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων (όπως στην περίπτωση Κέρκυρας) συνέχισε τη λειτουργία του ΧΥΤΑ για ένα διάστημα έως ότου λυθεί το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο θα έπρεπε να αποζημιωθεί.
Έτσι έπειτα και τους Πιστοποιημένους λογαριασμούς της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία έχει και την επίβλεψη του έργου, με τις ανάλογες ποσότητες και τα έγγραφα της Δ/νσης τεχνικών υπηρεσιών της Αναθέτουσας αρχής, έγινε αναγνώριση της οφειλής ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα όπου βεβαίως υπήρχε και γνωμοδότηση δικηγόρου για το συγκεκριμένο θέμα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πιστοποιημένες ποσότητες, καθώς και την τιμή ανά τόνο που έδωσε ο μειοδότης – οριστικός ανάδοχος, προέκυψε το ποσό της οφειλής ήτοι 681.481,41 €.
Η συγκεκριμένη εταιρεία προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστήριο ως μόνο τρόπο για να λάβει τα χρήματα της, για το συγκεκριμένο διάστημα που εργάστηκε και το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε τη νομιμότητα. Όλα τα παραπάνω τα γνώριζαν όλοι στον ΦοΔΣΑ από την πρώτη στιγμή.
Όσον αφορά για τις υπηρεσίες της κας Κιτσαρά Αρχόντως σας ενημερώνω ότι η συγκεκριμένη προσφέρει τις υπηρεσίες της από το 2007 έως και σήμερα στον Φορέα Διαχείρισης στερεών αποβλήτων Ν. Ιωαννίνων, έχοντας την ανάλογη εμπειρία, εξυπηρετώντας όλους τους πρώην προέδρους του Φορέα και τα Διοικητικά Συμβούλια ως υποστήριξη διοικητικών υπηρεσιών και προβολής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φορέας δεν διαθέτει προσωπικό και όλος ο όγκος εργασίας (έγγραφα, προσκλήσεις ΔΣ, πρακτικά, προβολή) κτλ γίνεται από 1 (έναν) μόνο άνθρωπο, που το ¨μπλοκάκι¨ που διαθέτει αναγράφει ως έδρα το Αγρίνιο αλλά ζει ανελλιπώς πάνω από 10 χρόνια στα Ιωάννινα.

Να σημειώσετε ακόμη ότι οι αποφάσεις συλλογικών οργάνων και φορέων όπως των ΦοΔΣΑ ελέγχονται για την νομιμότητά τους από πολλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και καμία απόφαση του ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων, επί προεδρίας μου βρέθηκε παράτυπη.

Για τους λόγους αυτούς και προς ενημέρωση δική σας και του αναγνωστικού σας κοινού παρακαλώ όπως αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας που διαχειρίζεστε την παρούσα απάντηση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Σπύρος Κωνσταντόπουλος
Πρόεδρος ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr