Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
poleitai elladaΠΡΕΠΕΙ οι εμπνευστές να έχουν μαύρο χιούμορ. Αυτοί που διοργανώνουν και στην Ήπειρο γιορταστικές εκδηλώσεις για τις "Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Και απύθμενο θράσος. Διότι η πολιτιστική μας κληρονομιά έχει πωληθεί. Δόθηκε από την κυβέρνηση των εθνομηδενιστών στο λεγόμενο Υπερταμείο με εντολή των δανειστών, μέσω του τρίτου μνημονίου!
ΣΕ όλη την Ήπειρο, όπως σε όλη την Ελλάδα, περιουσία τεράστιας αξίας του δημοσίου και των Δήμων, χάθηκε. Ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία, εν μιά νυκτί πέρασαν σε άλλα χέρια. Χωρίς να ανοίξει μύτη, τρόπος του λέγειν. Παντού ηρεμία. Και στο Δήμο Ιωαννιτών, με μια υποτιθέμενη σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, θεώρησαν ότι έκαναν το καθήκον τους.
"ΣΥΣΚΕΦΤΗΚΑΝ", ειπώθηκε ότι θα γίνουν προσφυγές κι αυτό ήταν. Τα προσχήματα τηρήθηκαν. Κάτι ανάλογο θα έγινε ίσως και στους άλλους Δήμους, όταν οι δήμαρχοι- προεξάρχοντος του των Ιωαννίνων - καλούν τους πολίτες σε... συστράτευση για τα πιο ασήμαντα. Όπως και ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, που ενώ κυριολεκτικώς ωρύεται για πολλά, τώρα δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τη λεηλασία. Λες και δεν συνέβη τίποτε!
ΣΙΓΗ ιχθύος και από τους κυβερνητικούς βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνους που άλλοτε ξεσπάθωναν στο παρελθόν εναντίον και σκέψης ακόμη για πωλήσεις δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Όπως έκαναν με την πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους. Όπου οργάνωναν δημόσιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, δηλώνοντας ρητώς ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την παραχώρηση της πλατείας και κανενός άλλου χώρου.
ΚΑΙ τώρα που όλα εκχωρήθηκαν, κατάπιαν την αυθάδη, αναιδή γλώσσα τους. Πιστεύουν προφανώς ότι... "ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη". Άλλωστε είναι γνωστή η θεωρία πως ο,τι γίνεται από τούτη την κυβέρνηση είναι καλώς καμωμένο. Από τους "άλλους", ήταν προδοτικό. Αλλά εδώ δεν αντέδρασαν όταν ψήφιζαν τα πιο άθλια μέτρα και θα όρθωναν το, έτσι κι αλλιώς, "μικροσκοπικό" ανάστημά τους; Δεν το διανοούνται κιόλας, τα προνόμιά τους να είναι καλά.
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ στην υποτελή, εξευτελιστική στάση όλων των δήθεν παραγόντων, που καμώνονται τους ηγέτες, που τάχα άλλαξαν τη μοίρα της Ηπείρου, για να πούμε ότι μπράβο τους, τα... κατάφεραν. Της στέρησαν τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. Επιπροσθέτως έκαναν όλους τους Ηπειρώτες να ντρεπόμαστε για τους εκπροσώπους στην Αυτοδιοίκηση και στο Κοινοβούλιο. Διότι λογικό είναι να θέλαμε να δούμε μια δυναμική αντίδραση .
ΕΙΤΕ τους αρέσει είτε όχι, έχουν ευθύνες. Γνώριζαν πολύ καιρό πριν τις προθέσεις της ανεύθυνης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είχε δημοσιοποιηθεί η απόφασή της. Δεν αντέδρασαν. Περίμεναν το μοιραίο. Κι όταν αυτό ήρθε, δήθεν απόρησαν. Προτίμησαν να σιωπήσουν, να δείξουν πόσο άχρηστοι και αχρείαστοι είναι. Για να έχουν την εύνοια των εξουσιαστών και εν όψει των εκλογών του προσεχούς Μαΐου και των βουλευτικών, όποτε γίνουν.
ΘΕΣΙΘΗΡΕΣ! Αρχοθήρες και - κατά τον Αριστοτέλη - τρεχέδειπνοι. Για αυτό και έχουν καταπληκτικές επιδόσεις σε γιορτές και πανηγύρια. Εκεί διαπρέπουν. Κι αν τύχει να παρίσταται και κάποιος ισχυρός πολιτικός παράγοντας - του ίδιου... διαμετρήματος με αυτούς - τότε είναι που τρέχουν να βρεθούν δίπλα του για τις απαραίτητες φωτογραφίες και να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους. Να τους χαιρόμαστε...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr