Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
ND logo me MitsotakiΑΠΟ πολλά σύνδρομα δείχνει να κατατρύχεται ώρες - ώρες η "Νέα Δημοκρατία". Τον τελευταίο καιρό όμως, είναι πιο εμφανές εκείνο του Κρόνου, της μυθολογίας, που τρώει τα παιδιά του. Και από κάτι ακόμη, που δεν μπορεί επακριβώς να προσδιορισθεί. Που επιτρέπει σε ορισμένους να συμπεριφέρονται ως να είναι... ιδιοκτήτες του! Ως να είναι τσιφλίκι τους, όπου μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μια νοοτροπία που πλέον καταδικάζεται με σφοδρότητα.
ΟΛΑ αυτά, όταν είναι ο κορμός μιας μεγάλης παράταξης, που δεν έχει κανένα λόγο να διακατέχεται από εμμονές και ενοχές. Η οποία προορίζεται να καταστεί συντόμως εξουσία. Με τη λαϊκή προσδοκία και απαίτηση μαζί, να απαλλάξει την Ελλάδα από τη μάστιγα της Αριστεράς και να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου. Σε αυτές τις απόψεις θα επιμένουμε παρά τον ασφυκτικό... "εναγκαλισμό" των Σταλινοφασιστών, που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα.
ΕΧΟΥΜΕ λόγο που κάνουμε τέτοιες επισημάνσεις. Για παράδειγμα, τις τελευταίες ημέρες προέκυψε στα Γιάννινα μέγα θέμα, αν η Ν.Δ στηρίξει ή όχι τον Αριστερό Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Μωυσή Ελισάφ, για τη δημαρχία! Το "διέψευσε" ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο! Φυσικά και δεν το επινόησε - όπως ορθώς σημείωνε σε σχόλιό του ο Π.Λ- όταν το ανακοίνωνε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Θεόδωρος Τζαρούχης. Του το είπαν από την Αθήνα να το πει για να μετρήσουν αντιδράσεις. Άλλωστε ούτε ο κ. Ελισάφ τόλμησε να πει ότι δεν είναι έτσι!
Ο "Π.Λ" αντέδρασε, διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τις απόψεις όλων όσων στηρίζουν τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Για αυτό και τα μισόλογα του κ. Κακλαμάνη, που μάλλον δεν φαντάζεται πόσο οργισμένοι είναι και πόσο, άλλες φορές, διακωμωδούν μια τέτοια πιθανή επιλογή. Η οποία θα γελοιοποιούσε την Ν.Δ και θα αποτελούσε βαρύτατη προσβολή για όλους όσους αγωνίστηκαν και ακόμη παλεύουν για να είναι κόμμα εξουσίας.
ΚΑΙ τι γίνεται παρακάτω; Ψάχνουν, λένε, να βρουν υποψήφιο δήμαρχο! Θα τρελαθούμε! Μια ολόκληρη παράταξη έτοιμη να κυβερνήσει και θέλουν να πιστέψουμε πως δεν βρίσκει υποψήφιο! Όταν μάλιστα έχει μια έτοιμη δημοτική παράταξη παράταξη ,την "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία", με επικεφαλής τον κ. Νίκο Γκόντα, τον άνθρωπο που προσέδωσε στα Γιάννινα μια νέα δυναμική, που τα κατέστησε σύγχρονη πόλη, με έργα που θα συζητούνται για πολλά χρόνια. Το γιατί και πως έχασε, είναι μεγάλη συζήτηση και πάντως όχι της ώρας.
ΣΥΖΗΤΗΣΕ κάποιος, ο κ. Κακλαμάνης εν προκειμένω, για τις προθέσεις του; Δεν το γνωρίζουμε. Οφείλουν να το πράξουν, αν δεν συνέβη ήδη. Κι αν υποτεθεί ότι υπάρχουν κι άλλες φιλοδοξίες, γιατί δεν εκφράζονται; Να τραβήξει δηλαδή όποιος ενδιαφέρεται μπροστά και να μην περιμένει τις ευλογίες της Ν.Δ, οι οποίες άλλωστε μπορούν να έλθουν μετά. Τι θα πει... "να δούμε πρώτα τι θα κάνει ο Γκόντας"; Αφήστε που ζητούν... εγγυήσεις και προϋποθέσεις, όταν ένας αγώνας δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί με τέτοιους όρους, που προφανώς αποτελούν υπεκφυγή.
ΥΠΑΡΧΕΙ, όμως, κι άλλο ζήτημα. Αυτό της παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο δέκα μελών - στελεχών της Ν.Δ, διότι εντάχθηκαν στην Οργανωτική Γραμματεία της παράταξης του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, για την Περιφέρεια της Ηπείρου! Εκκρεμεί η εξέλιξη, με τον Γραμματέα της Ν.Δ κ. Αυγενάκη να δηλώνει... "θα δούμε τι θα γίνει, πως θα πάνε τα πράγματα" κι άλλα τέτοια, που θα πει..."καθίστε φρόνιμα"! Οπότε με το δίκιο τους καταγγέλλουν την ομηρία τους οι "άτακτοι", που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την... αυθεντία του κ. Αλ. Καχριμάνη!
ΔΕΝ είναι σίγουρο αν θα έλθει στα Γιάννινα ο Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που Δευτέρα και Τρίτη θα πάει σε Άρτα και Πρέβεζα. Ίσως θέλει να αποφύγει να αντιμετωπίσει τώρα αυτά τα ακανθώδη προβλήματα και να δώσει λύσεις. Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα λάβει γνώση του άρθρου, που περιγράφει την πραγματικότητα.
Πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει να εκκρεμεί για πολύ ακόμη αυτή η θλιβερή κατάσταση, που είναι δημιούργημα συνεργατών του, εκείνων των... "βασιλικότερων του βασιλέως".
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ δε να κάνει πράξη την άποψή του, ότι "οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους κι όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους". Που παρεμπιπτόντως λέει τα ίδια και η παράγραφος 2 του άρθρου 18 του καταστατικού της Ν.Δ! Αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει τι λένε οι πολίτες. Και εδώ στην Ήπειρο τώρα έχουν αλλάξει πολλά. Και επιμόνως ζητούν από τα κόμματα να μας αφήσουν ήσυχους να αποφασίσουμε για τις τοπικές ηγεσίες.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr