Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Gkontas paliaΔΕΝ θα λέγαμε ότι μας ξετρελαίνουν οι εξελίξεις στα της Αυτοδιοίκησης στα Γιάννινα. Μέχρι στιγμής συμβαίνουν τα... αναμενόμενα. Ο κ. Θωμάς Μπέγκας υποψήφιος ξανά , αναζητώντας στήριξη από τη ΔΗΜΑΡ, το πρώην ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μωΰσής Ελισάφ, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, που ανακοίνωσε την ίδρυση παράταξης, το ίδιο , λοξοκοιτάζοντας και προς τη Ν.Δ, με την οποία συζήτησε, είπε, αλλά δεν... ζήτησε στήριξη. Ίσως να κουβέντιαζαν για... εμβόλια και άλλα ιατρικά θέματα! Ο κ. Αρης Μπαρτζώκας συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του.
ΣΤΗΝ Περιφέρεια ο κ. Αλέκος Καχριμάνης, που επιμένει κουραστικά, μετά από τριάντα και πλέον χρόνια στην πολιτική, υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου από το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) και ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος, ανεξάρτητος, που συχνά εκπλήσσει και προβληματίζει όλους με την πορεία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ψάχνει, με πιθανή επιλογή τον κ. Γιώργο Ζάψα και ακολουθούν το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα που δεν κατέληξαν ακόμη. Όπου να 'ναι θα μορφοποιηθούν οι διαβουλεύσεις τους, οπότε θα υπάρχει πληρέστερη εικόνα.
ΑΝ επιχειρήσει οιοσδήποτε να προβεί σε διαπιστώσεις, μάλλον θα αισθανθεί ανία. Ο κ. Μπέγκας πάντως, σίγουρα με αμηχανία και ηττοπάθεια αντιμετώπισε την υποψηφιότητα του κ. Ελισάφ , κάνοντας λόγο για... πολιτικό πολιτισμό και άλλα τινά τετριμμένα, νιώθοντας να απειλείται σοβαρά. Από την άλλη, ο κ. Ελισάφ, κατά την αναγγελία της υποψηφιότητάς του, δεν έκανε την έκπληξη. Δεν είπε κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης και αρωγός της παράταξης που διοικεί από το 2011 το Δήμο Ιωαννιτών.
ΤΕΛΟΣ πάντων. Όλοι, άλλος λίγο- άλλος πολύ, κάτι λένε και κάνουν, σε ό,τι αφορά την πόλη. Μόνο η Ν.Δ σιωπά! Ως να μην έρχονται οι εκλογές . Κι αν το κόμμα, που διεκδικεί την εξουσία, έχει τους λόγους του που ακολουθεί αυτή την τακτική (άγνωστο ποιούς), ουδόλως κατανοούμε την σιωπή του κ. Νίκου Γκόντα, που ηγείται της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας". Ίσως να πρόκειται για στρατηγική, αλλά αυτή έχει παραλύσει ολόκληρη την παράταξη και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.
ΕΔΩ και τώρα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην αναμονή. Επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του. Ανεξάρτητα από το τι σκέπτεται η Ν.Δ, εκείνος είναι που πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Αν δεν θέλει να συνεχίσει, δεν θα τον κατηγορήσει κανένας. Η πόλη, έτσι κι αλλιώς, του οφείλει πολλά. Προέβη σε ρήξεις, σχεδίασε κι έκανε έργα με τους συνεργάτες του, που άλλαξαν την πορεία των Ιωαννίνων και δρομολόγησε πολλά περισσότερα. Τα κατέστησε πλέον σύγχρονη πόλη, τελικό τουριστικό προορισμό, με μια απροσδιόριστη ακόμη δυναμική.
ΑΝ όμως εκείνος αποφασίσει να συνεχίσει, ανανεώνοντας την ομάδα του και παρουσιάζοντας πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών, ας καταστήσει τους Γιαννιώτες κοινωνούς των απόψεών του. Χωρίς καθυστέρηση. Διότι όπως κι εκείνος σίγουρα θα έχει διαπιστώσει, έχει κουραστεί και η δημοτική του ομάδα να περιμένει και φυσικό είναι οι συνεργάτες του να δυσφορούν. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, πέραν των άλλων, είναι και μια παρατεταμένη αναποτελεσματική αντιπολίτευση ή τουλάχιστον χλιαρή άσκησή της.
ΑΥΤΑ για τον κ. Γκόντα, που όλα δείχνουν, προς το παρόν, ότι συσπειρώνει πολλούς εκ των της παράταξης και όχι μόνο. Σε ο,τι δε αφορά άλλους, πιθανούς φιλοδοξούντες να ηγηθούν της παράταξης, δεν έχουν παρά να το δηλώσουν και να τραβήξουν μπροστά. Η επίκληση, ως δήθεν ισχυρού επιχειρήματος, του τι θα κάνει ο κ. Γκόντας, περισσότερο ως υπεκφυγή εκλαμβάνεται. Όπως και όποιοι όροι τίθενται. Αν έχουν το "τσαγανό" προχωρούν . Αλλιώς ας σταματήσουν τα κλαψουρίσματα και η Ν.Δ ας πάρει κι αυτή τις αποφάσεις της, με την προϋπόθεση ότι σε αυτές δεν συγκαταλέγεται ο... πονηρώς πολιτευόμενος και... αλιεύων σε θολά νερά κ. Ελισάφ. Διότι θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Δημοσιεύθηκε στον "Πρωινό Λόγο" στις 20/10/18
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr