Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
spiderΣκάνδαλο μεγατόνων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Ηπείρου και πρόκειται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ο Περιφερειάρχης κ.Αλ. Καχριμάνης θα ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συγκαλείται εκτάκτως, να συμμετάσχει η Περιφέρεια στον πλειστηριασμό ακινήτων της βιομηχανίας Spider, της οποίας Πρόεδρος του Δ.Σ είναι ο θείος του κ. Κώστας Πέτσιος και να αγοράσει ένα ή περισσότερα κτίρια!
*
Ως πρόσχημα χρησιμοποιούνται οι πρώην εργαζόμενοι στη βιομηχανία, που ζητούν να πάρουν όσα τους οφείλει η εταιρία. Το θέμα ετέθη στον κ. Καχριμάνη και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρος Παργανάς, συμβολαιογράφος, ανέλαβε να διαβουλευθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους οποίους λέγεται ότι τους έπεισε!
*
Θα ειπωθεί ότι το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως εκθετήριο αγροτικών προϊόντων (ή και ως...γυμναστήριο ), οπότε θα επιχειρηθεί να γίνει ευκολότερα αποδεκτό από την Κοινή Γνώμη!
Έτσι συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 3 μμ το περιφερειακό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η συμμετοχή στον πλειστηριασμό της 7ης Νοεμβρίου για την αγορά κυρίως του κτιρίου στα Καρδαμίτσια, έναντι του ποσού του 1 εκ. ευρώ και η καταβολή αμέσως της εγγύησης για να μπορέσει να συμμετάσχει.
Θα ζητηθεί προφανώς να τα αγοράσει όλα τα κτίρια η Περιφέρεια, έναντι του ποσού των 5,5 εκατ., αλλά αυτό ίσως αποφευχθεί.
*
petsiosΈτσι κι αλλιώς πρόκειται για σκάνδαλο. Ο κ. Κώστας Πέτσιος είναι θείος του Περιφερειάρχη, από τη μητέρα του. Εξαιρετικός άνθρωπος , που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων , Πρόεδρος του Νομαρχιακού και στη συνέχεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, στενός συνεργάτης του κ. Καχριμάνη.
Αυτή η σχέση αναπόφευκτα δημιουργεί συνειρμούς, ότι π.χ ο ανηψιός θέλει να "ξελασπώσει" τον θείο, έναντι τραπεζών κλπ, δεδομένου και του ότι όλοι οι πλειστηριασμοί μέχρι σήμερα απέβησαν άγονοι.
Εξάλλου, πολλά κτίρια εργοστασίων έχουν βγει σε πλειστηριασμό. Αν, όντως, η Περιφέρεια είχε ανάγκη ενός τέτοιου κτιρίου, γιατί δεν συμμετείχε σε έναν τέτοιο πλειστηριασμό και συμμετέχει σε εκείνο που αφορά τον θείο του περιφερειάρχη;
Ακόμη, όπως επισημαίνεται, δεν έγινε γνωστό αν έγινε έρευνα αγοράς, αν έχει εκπονηθεί μελέτη σκοπιμότητας για την αγορά και επιπροσθέτως ο κ. Καχριμάνης δεν λέει από που θα βρεθούν τα χρήματα, τα οποία θα φορτωθούν οι πολίτες!
*
kaxrimanis 4Η υπόθεση θυμίζει το σκάνδαλο (που εμείς αποκαλύψαμε από την "Έρευνα") της αγοράς από τη Νομαρχία το 2005, του κτιρίου εκπαιδευτηρίων "Παλλάδιο" στα Καρδαμίτσια, με εισήγηση πάλι του κ. Καχριμάνη ως Νομάρχη τότε!
Δανείστηκε από τράπεζα η Νομαρχία 3 εκατ. ευρώ, που μάλλον πληρώνει ακόμη. Ο κ. Καχριμάνης είχε πει ότι είχε... ανάγκη η οικογένεια του αποθανόντος ιδιοκτήτη τους (!) και πως το κτίριο θα έλυνε στεγαστικές ανάγκες υπηρεσιών και της Εκπαίδευσης.
Το κτίριο έμεινε σε αχρηστία επί σειρά ετών και τελευταίως λειτουργούν σε ένα μικρό τμήμα του κτιρίου, κάποιες υπηρεσίες και ένα ειδικό σχολείο. Το μεγαλύτερο πάντως μέρος του, χρησιμοποιείται από... νυχτερίδες και αράχνες, που όμως κοστίζει για τη συντήρησή του, πέραν των δόσεων στην τράπεζα.
*
Η ιστορία λοιπόν, επαναλαμβάνεται και απομένει να δούμε τη Δευτέρα ποιοί θα συναινέσουν στο σκάνδαλο, το οποίο σίγουρα θα απασχολήσει τους Ηπειρώτες και τη Δικαιοσύνη.
Προκαλεί όμως εντύπωση η συνεχής εξυπηρέτηση οικογενειακών συμφερόντων από τον κ. Καχριμάνη, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να το ανέχονται, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των μέχρι τώρα υποψηφίων για την Περιφέρεια, δηλ. των κ.κ. Δημητρίου, Ζάψα, Ζήκου, Κωτσαντή και Ριζόπουλου...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr