Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Elisaf Giannena Nea EpoxiΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι απευθύνονται σε ηλιθίους οι κ.κ. Θωμάς Μπέγκας και Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος Ιωαννίνων και διεκδικητής του θώκου, αντιστοίχως. Αλλιώς δεν εξηγείται που έστησαν δήθεν καυγά για... νέο δημαρχείο! Ως αυτό και μόνο να είναι άμεσης προτεραιότητας για τους πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα με εύλογη απορία.
ΚΑΙ καλά ο κ. Μπέγκας, είναι γνωστός για τις επιδόσεις του στο... τίποτε. Ο κ. Ελισάφ όμως, που ξεκίνησε τώρα τον αγώνα του για να γίνει δήμαρχος, έκρινε ότι με αυτό το θέμα κοιμούνται και ξυπνούν οι Γιαννιώτες,αν δηλαδή γίνει νέο δημαρχείο ή το πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο τσουνάμι των υποχρεώσεών τους;

ΑΥΤΗ είναι η ... "Νέα εποχή για τα Γιάννενα", που υπόσχεται ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, αξιότιμος καθηγητής της Ιατρικής κ. Μωυσής Ελισάφ; Μάλλον αυτή και χειρότερη! Διότι υπήρξε στέλεχος της παράταξης που διοικεί το Δήμο από το 2011, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, επί δημαρχίας Φίλιου.

ΣΥΝΕΠΩΣ είναι συνυπεύθυνος για πολλά και... αμαρτωλά, που συνέβησαν. Κάθε προσπάθεια αποποίησης των όποιων ευθυνών του, δεν θα του περιποιήσουν τιμή. Είναι όμως υπεύθυνος για τις ύβρεις που εκτοξεύονται κατά καιρούς εναντίον των Ελλήνων και δη των Γιαννιωτών, ότι συνέπραξαν στο διωγμό των ομόθρησκών του Εβραίων από τους Γερμανούς! Και ακόμη χειρότερα ότι λεηλάτησαν και καρπώθηκαν τις περιουσίες τους!

ΚΑΙ λέμε υπεύθυνος, διότι εκείνος ηγείται της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Και εκείνος στράφηκε εναντίον τους π.χ σε ραδιοφωνική εκπομπή του πρώτου προγράμματος της ΕΡΤ και μέλη της εν Ελλάδι Ισραηλιτικής Κοινότητας σε συνεντεύξεις τους τα είπαν - και δη στα Γιάννινα. Και ντόπιος, εμφανιζόμενος ως συγγραφέας - ειδικός επί των διωγμών των Εβραίων, πλειστάκις το ανέφερε. Χωρίς ο κ. Ελισάφ να διαφωνήσει και να αποδοκιμάσει τους υβριστές!

ΧΩΡΙΣ ίχνος αμφισβήτησης των καλών προθέσεων του εξαίρετου επιστήμονος και χωρίς καμία εμπάθεια, λέμε ότι οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη από τους Γιαννιώτες, την ψήφο των οποίων επιθυμεί για να ηγηθεί της πόλης. Μια πόλη που φιλοξένησε τους ομόθρησκους του κ. Ελισάφ, παρά την αδιαμφισβήτητη εχθρική, συχνά, στάση τους και της οποίας οι κάτοικοι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, προστάτευσαν το Εβραϊκό στοιχείο.

ΕΙΝΑΙ δε αναγκαίο αυτό για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι δεν μπορεί να διεκδικεί την παροχή της εμπιστοσύνης μας, όταν - έστω και ενδόμυχα - ίσως πιστεύει ότι εμείς όλοι εδώ στα Γιάννινα, δεν αξίζουμε της δικής του! Είναι αυτό που λένε, πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, παρότι στην πολιτική και προπαντός όταν πρόκειται για τη διαχείριση των τυχών μας, ελάχιστη σημασία έχουν τέτοιες σχέσεις.

ΚΑΙ κάτι ακόμη όμως απασχολεί πολλούς συμπολίτες. Αφορά το σήμα δίπλα στο όνομα της παράταξης του κ. Ελισάφ. Τι συμβολίζει; Σημαίνει, όπως ειπώθηκε, με το περίφημο "τετραγράμματο", "Γιαχβέ"; Δηλαδή, ο "Είναι" ή "Είμαι", το όνομα του αληθινού Θεού στα Εβραϊκά; Που πιστεύουν και οι λεγόμενοι Μάρτυρες του Ιεχωβά; Αυτό συμβολίζει ; Αν όχι, τι άλλο, για να μάθουμε κι εμείς; Και πρόκειται για την... "Νέα Εποχή για τα Γιάννενα"; Έχει άραγε αυτό κάποια σχέση με την προοπτική της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας; Πώς την θέλει ο κ. Ελισάφ, πόλη δορυφόρο του Ισραήλ ή κέντρο εκκόλαψης φιλοϊσραηλινών ιδεών, απόψεων και τάσεων; Απλές απορίες...

Δημοσιεύθηκε στον "Πρωινό Λόγο" το Σάββατο 03/11/18
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr