Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
mitsotakis kiriakosΑΚΡΙΒΩΣ όπως το λέει η παροιμία: "Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος...". Για το νέο κατόρθωμα της Ν.Δ στα Γιάννινα λέμε. Ήταν που ήταν σχεδόν διαλυμένη η παράταξη, ήρθε η επιλογή της ηγεσίας στο πρόσωπο της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, ως υποψήφιας δημάρχου, για να της δώσει τη χαριστική βολή. Κι αυτό αφού ανίχνευσαν την πιθανή στήριξη στον κ. Μωυσή Ελισάφ, στον κ. Νικόπουλο, στον κ. Σιάκα κλπ, γιά να τους "κάψουν" όλους μαζί.
ΑΥΤΟ λέει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως τουλάχιστον εισπράττουμε τις αντιδράσεις τους. Εμείς, όμως, θα προσεγγίσουμε το θέμα με ηρεμία και πολύ πιο ψύχραιμα. Για να δούμε όλες τις πτυχές του και να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα , απαραίτητα για τις όποιες επιλογές. Άλλωστε πρόκειται για την πόλη και όχι την ικανοποίηση καπρίτσιων και προσωπικών μωροφιλοδοξιών.
ΑΥΤΟ το τελευταίο φαίνεται πως δεν το συμμερίζονται ορισμένοι και αποφασίζουν, γενικώς, ερήμην της βούλησης της κοινωνίας. Δεν τους ενδιαφέρει καν! Αν δεν είναι έτσι δεν θα έσπευδαν να ωθήσουν την κ. Τατιάνα Καλογιάννη να ανακοινώσει μεταμεσονυκτίως την απόφασή της να συγκροτήσει νέα παράταξη για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, επικαλούμενη τις... εκκλήσεις, σχεδόν, των συμπολιτών!
ΠΡΩΤΟΝ, διότι ήδη υπάρχει μια παράταξη υπό την ηγεσία του , επί δυο τετραετίες δημάρχου κ. Νίκου Γκόντα, που και στις εκλογές του 2014 είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κάποιοι φρόντισαν τότε να ενθαρρύνουν τη δημιουργία άλλων δύο παρατάξεων από το χώρο της κεντροδεξιάς, με αποτέλεσμα να χαθεί η μάχη. Με αυτή την παράταξη η ηγεσία της Ν.Δ είχε υποχρέωση να συζητήσει. Τουλάχιστον αυτό! Προπαντός ο πολύφερνος Γραμματέας της Ν.Δ κ. Αυγενάκης, που μάλλον είναι επιρρεπής στις γκάφες και θα δείτε στη συνέχεια το γιατί.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ και σημαντικότερο: Ο κ. Αυγενάκης εδώ και καιρό έχρισε ως υποψήφιο βουλευτή τον κ. Σταύρο Καλογιάννη (νωρίτερα είχε αρνηθεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος), πρώην βουλευτή και υπουργό, αδελφό της κ. Τατιάνας Καλογιάννη (γαμπρό του αποθανόντος βουλευτή Χρήστου Ιωάννου), παιδιά και τα δύο του πρώην βουλευτή κ. Ελευθερίου Καλογιάννη. Δηλαδή καλεί τους Γιαννιώτες να ορίσουν μια οικογένεια να διαφεντεύει τον τόπο, για να αποτελεί η υπόθεση... θρίαμβο και αποθέωση της οικογενειοκρατίας!
ΕΧΟΥΝ ιδιαίτερη σημασία όλα αυτά , δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Ν.Ε κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δημοσίως έχει ταχθεί εναντίον αυτής της... κληρονομικής διαδικασίας, αποκλείοντας την αδελφή του Ντόρα από ενδεχόμενη υπουργοποίησή της και τη δυνατότητα να πολιτευθεί στην Αττική κι επειδή ο γιός της διεκδικεί την Περιφέρεια. Πως λοιπόν τώρα επιτρέπει αυτή την απαξίωση προς τους πολίτες των Ιωαννίνων; Δεν αντιλαμβάνεται η ηγεσία της Ν.Δ ότι προκαλεί την οργή;
ΠΡΟΣEΞΤΕ, δεν μιλάμε για ικανότητες. Ο πατέρας Καλογιάννης, αγωνίστηκε για τον τόπο. Ο κ. Σταύρος Καλογιάννης τίμησε την ψήφο των συμπατριωτών και ως υπουργός έκανε ο,τι μπόρεσε. Ίσως να μπορούσε σίγουρα περισσότερα, όπως ο καθένας άλλωστε, ενώ διακρίνεται για τη σεμνότητά του. Η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ίσως να έχει κι αυτή ικανότητες. Δεν θα μπούμε τώρα στη διαδικασία να αναλύσουμε τι έκανε με το ΕΣΠΑ και άλλα τινά που επικαλέστηκε (και όσα παρέλειψε) στην ανακοίνωσή της.
ΤΩΡΑ λέμε μόνο για την οικογενειοκρατία για να δούμε, όμως, κι άλλη μια παράμετρο. Να έχει αποφασίσει δηλαδή η ηγεσία της Ν.Δ να θυσιάσει τον κ. Σταύρο Καλογιάννη για να ικανοποιήσει την πλευρά του Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου κ. Αλ. Καχριμάνη, που θα έκανε τα πάντα, όπως λέγεται, για να παραμερίσει τον κ. Γκόντα, όπως έκανε και στο παρελθόν! Τέτοιες... ανθρωποφαγίες, δυστυχώς, συνηθίζονται στην πολιτική σκηνή, αλλά να συμμετέχουν κι εκείνοι που κάνουν λόγο για κόμμα αρχών;
ΔΕΝ γνωρίζουμε τι θα κάνουν ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας" με τους συνεργάτες του. Ούτε οι κ.κ.Παντελής Κολόκας και Αρης Μπαρτζώκας με τις παρατάξεις τους- που και με αυτούς έπρεπε να συζητήσει η Ν.Δ. Ένα όμως είναι γεγονός: ότι αυτές τις μεθοδεύσεις ενδέχεται να τις πληρώσει η Ν.Δ στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στην απώλεια μιας βουλευτικής έδρας! Διότι κανείς δεν λησμονεί ότι ο κ. Αυγενάκης, η Ν.Δ εν προκειμένω, δεν δίστασε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό στελέχη του κόμματος που τάχτηκαν στο πλευρό του κ. Σπύρου Ριζόπολου, για την Περιφέρεια, για θεριέψει τώρα τις αντιδράσεις.

Δημοσιεύθηκε στον "Πρωινό Λόγο" το Σάββατο 24/11/18
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr