Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Kentriki plateia μακέταΈτσι, κυριολεκτικώς... μαύρη, από μαύρη πέτρα, θέλει την κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας! Υπέγραψε μάλιστα και την ανάθεση της μελέτης, για ένα αχρείαστο έργο, που θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ.
Ερήμην, όμως, του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα αναπτύσσονταν χρήσιμες απόψεις, για ένα έργο όχι άμεσης προτεραιότητας για την πόλη των Ιωαννίνων.
Όπως βλέπετε στη φωτ. από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, η πλατεία θα διαμορφωθεί προς το χειρότερο και... καταθλιπτικότερο, με ξήλωμα έργων που μόλις προσφάτως ολοκληρώθηκαν, χωρίς να ληφθούν υπ όψη οι αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίοι γιά άλλη μιά φορά γίνονται μάρτυρες των αυθαιρεσιών και των... "καινοτομιών" του δημάρχου και της παρέας του.
Και επειδή ο κ. Μπέγκας αναθεματίζει το "παρελθόν" και όσους συναίνεσαν στην κατασκευή της πλατείας, στη σημερινή της μορφή, υπενθυμίζουμε ότι η τεχνική του εταιρία ΤΟΚΑΤ, που είχε συγχωνευτεί με τη ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ, ήταν εκείνες που τη σχεδίασαν και συμμετείχαν στην κατασκευή του έργου και του υπογείου παρκινγκ.
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr