Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
polakis 2ΖΟΥΜΕ σε μια χώρα χρεοκοπημένη με εκατομμυριούχους πολιτικούς! Με πολίτες εξαθλιωμένους. Σε μια Ελλάδα, όπου... ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εκείνοι που δεν πήγαν ακόμη φυλακή! Σε αυτή τη χώρα προνομιούχο θέση και αντιμετώπιση έχουν μόνο οι πολιτικοί της. Αυτοί που έχουν πρόσβαση στο "σύστημα" και φυσικά στο τραπεζικό, μαζί με ελάχιστους προστατευόμενούς τους.
ΤΟ περιστατικό με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη δεν έπρεπε να εκπλήσσει κανένα. Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος πολιτικός που παίρνει δάνειο από τράπεζα. Σίγουρα όμως είναι ο πρώτος που απείλησε τον κεντρικό τραπεζίτη και ηχογράφησε τη συνομιλία τους. Είναι δε και το πλέον χαρακτηριστικό, μοναδικό παράδειγμα Έλληνα, που τέτοιο καιρό, παίρνει καταναλωτικό δάνειο και μάλιστα εκατό χιλιάδων ευρώ!
ΟΤΙ έβαλε ένα σπίτι υποθήκη (που βαρύνεται και με άλλη), δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Ούτε ότι ελήφθησαν υπόψη τα εισοδήματά του. Άλλωστε αυτά, προερχόμενα από τη βουλευτική του αποζημίωση, δεν είναι σταθερά, δεν θα είναι εσαεί βουλευτής. Συνεπώς, αν δεν ήταν υπουργός, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, προστατευόμενος του κ. Τσίπρα, θεωρείται βέβαιο ότι δεν επρόκειτο ποτέ να του έδινε τράπεζα έστω και χίλια ευρώ.
ΓΙΑ το λόγο αυτό είναι πρόκληση αυτό που συνέβη. Προσβολή για κάθε πολίτη. Αυτόν που παλεύει με νύχια κα με δόντια να επιβιώσει. Να κρατήσει τη δουλειά του και που διαπιστώνει ότι δεν μπορεί. Που βλέπει κλειστές τις πόρτες των τραπεζών και απελπίζεται που δεν βρίσκει τον τρόπο να συγκεντρώσει έστω κι ένα μικρό κεφάλαιο κίνησης! Ούτε και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, της δουλειάς και του σπιτιού του!
ΞΑΝΑΛΕΜΕ, δεν είναι μόνο ο κ.Πολάκης. Σαν κι αυτόν οι περισσότεροι. Με δάνεια και οφειλές στο Δημόσιο που δεν πληρώνουν ποτέ ή που πληρώνουν όποτε επιθυμούν και δίνουν όσα θέλουν. Έχουν όμως το ακαταδίωκτο! Επειδή είναι βουλευτές κι έχουν τον "τρόπο" τους να ξεπερνούν τους σκοπέλους. Σε αντίθεση με τους... κοινούς θνητούς, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δεσμεύσεις λογαριασμών, κατασχέσεις και ποινικές διώξεις!
ΔΕΝ χρειάζεται να επιδοθούμε σε αναζήτηση αναλυτικών στοιχείων. Αρκούν τούτα. Οι οφειλές των πολιτών στο Δημόσιο αγγίζουν τα 110 δις και στις τράπεζες, για τα λεγόμενα "κόκκινα δάνεια" τα 60 δις ευρώ! Και κάθε μήνα αυξάνονται, για να χρωστά το σύνολο των Ελλήνων! Οι πολιτικοί, όμως, κι όχι μόνο οι της Βουλής, ευημερούν! Ναι και οι της Αυτοδιοίκησης! Και των Επιμελητηρίων! Και πολλών συλλόγων. Με τη διαφθορά να κυριαρχεί παντού!
ΑΣΥΔΟΣΙΑ! Οι διαφθαρμένοι, γενικώς το λέμε, διακηρύττουν ότι επιδιώκουν τη σωτηρία μας! Με τα κόμματα να χρωστάνε και της... "Μιχαλούς", με τις μίζες να προκαλούν ίλιγγο. Όπως οι... "χορηγίες" (έτσι τις λένε τώρα) εταιριών και επιχειρηματιών προς το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ το 2000, που ξεπέρασαν τα 16 δις δραχμές, δηλαδή περί τα 50 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τη δημόσια παραδοχή του κ. Τσουκάτου! Προφανώς δε και ανάλογα ποσά δόθηκαν σε άλλα κόμματα, για να καθίσταται ολοένα και πιο δύσοσμη η πολιτική ζωή.
ΥΠΑΡΧΕΙ λύση; Έτσι όπως τίθεται το ερώτημα από πολλούς, όχι! Όμως, εναπόκειται στους πολίτες, σε όλους μας, να κάνουμε όσο γίνεται καλύτερες επιλογές. Δύσκολο βεβαίως, με την ισοπεδωτική αντίληψη... "όλοι το ίδιο είναι", να κυριαρχεί. Να προσπαθήσουμε όμως. Με την προϋπόθεση να λειτουργήσουν όσο πιο σωστά γίνεται και οι θεσμοί! Να εφαρμόζονται οι νόμοι για όλους ανεξαιρέτως και το Σύνταγμα να πάψει να προσαρμόζεται στα μέτρα των όποιων εξουσιαστών.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr