Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Μετά από δέκα χρόνια ζητά νέα... πραγματογνωμοσύνη για τα ευρυζωνικά δίκτυα του Μετσόβου!
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
DikaiosiniΠερίεργες ιστορίες εξελίσσονται στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων και δεν είναι η πρώτη φορά.
Τώρα το "περίεργο" αφορά την κακουργηματική πράξη της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, με την οποία βαρύνονται ο δήμαρχος Μετσόβου κ. Κων. Τζαφέας, ο άλλοτε αντιδήμαρχος κ. Σπ. Μπαλαμπέκος (γαμπρός του περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη) και υπάλληλοι του Δήμου Μετσόβου.
Η υπόθεση αφορά, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, τα ευρυζωνικά δίκτυα, ένα "έργο" που παραλήφθηκε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, το 2009.
Ασκήθηκε, λοιπόν, η δίωξη, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι και η δικογραφία εστάλη στην Εισαγγελία Εφετών για να παραπεμφθούν σε δίκη.
Tzafeas diktioΑμ δε! Ο φάκελος επιστράφηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με την εντολή να διαταχθεί νέα... πραγματογνωμοσύνη!
Δηλαδή μετά από δέκα χρόνια, τι ακριβώς περιμένει να βρει η Εισαγγελία Εφετών;
Όλα τα στοιχεία του "εγκλήματος" θα έχουν εξαφανισθεί ή τουλάχιστον αλλοιωθεί, τα δίκτυα θα λειτουργούν αφού θα αγοράστηκαν (με ποιά χρήματα κι από που;) όσα χρειάζονταν και που έλειπαν από τον αρχικό έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής, όπως άλλωστε θα δείτε και στο σχετικό απόσπασμα της έκθεσης.
Όμως θα ήταν προτιμότερο να τους απάλλασσε η Εισαγγελία με βούλευμά της κι όχι να κοροϊδεύει ζητώντας νέο έλεγχο, ως άλλοθι, για να μην παραπέμψει σε δίκη τον δήμαρχο Μετσόβου και τον γαμπρό του Περιφερειάρχη της Ηπείρου και μάλιστα εν όψει των εκλογών.
Εμείς πάντως αυτά τα χαρακτηρίζουμε ως κακόγουστη φαρσοκωμωδία και είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα τα αντιμετωπίσουν οι Εισαγγελείς Αρείου Πάγου και Καταπολέμησης της Διαφθοράς...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr