Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
astinomiaΠΝΙΓΗΡΟ το κλίμα. Ασφυκτικό και για αυτό νοσηρό. Στην πολιτική ζωή αναφερόμαστε, που όσο πάει και γίνεται χειρότερο, απελπιστικότερο. Το σκάνδαλο Novartis κυριαρχεί αυτές τις ημέρες. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη, παρ' ότι η τακτική της κυβέρνησης δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να πιστέψουμε ότι πρόκειται για "καθαρή δουλειά". Πολύ δε περισσότερο εν όψει των εκλογών και λαμβανομένης υπ όψη της δυσχερούς θέσης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΘΑ περιμένουμε τις εξελίξεις για να κρίνουμε. Άλλο λοιπόν θα είναι το θέμα μας. Η ανομία και η εγκληματικότητα. Που έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και που δε δείχνει να ενδιαφέρεται κάποιος στα σοβαρά γιά την αντιμετώπισή της. Αντιθέτως, φαίνεται να επιθυμούν τη διαιώνιση του φαινομένου. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Προφανώς εξυπηρετούνται διάφοροι σκοποί τους - και γιά να χειραγωγούν τους πολίτες μέσω της καλλιέργειας του φόβου!

ΤΗΝ Πέμπτη χρειάστηκαν εκατοντάδες (!) αστυνομικοί για να εκκενώσουν δύο σπίτια στα Εξάρχεια, που είχαν καταληφθεί από αναρχικούς. Είχε προηγηθεί η απόπειρα ανδρών του λιμενικού και εισαγγελέα, να κάνουν έλεγχο για ναρκωτικά. Οπλισμένοι εξτρεμιστές τους έδειραν, τους μαχαίρωσαν και τους... λήστεψαν! Τους εξευτέλισαν, ενώ λίγο πιο κάτω υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ! Αν είχαν εντολές θα επενέβαιναν και η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική.

ΔΕΝ φταίει η αστυνομία. Ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Όταν, όμως, της το επιτρέπουν! Διότι στην προκειμένη περίπτωση των Εξαρχείων, δεν την αφήνουν! Αργόσχολα τεμπελόσκυλα, κακομαθημένα τσογλάνια. Που παριστάνουν τους... αγανακτισμένους νέους κατά του... συστήματος, που τους ταΐζει, μαζί και οι βολεμένοι μπαμπάδες τους. Αλλοδαποί λαθρομετανάστες, που με το... αζημίωτο σπάνε και καίνε. Όργανα όλοι τους ενός σάπιου συστήματος εξουσίας και ξένων συμφερόντων.

"ΑΒΑΤΟ", μας λένε, τα Εξάρχεια! Κράτος κανονικό! Με το επίσημο κράτος να παραμένει απαθής θεατής. Να αυτοεξευτελίζεται! Που αν βεβαίως θέλει, μπορεί σε λίγες ημέρες να αποδώσει την περιοχή στους κατοίκους, οι οποίοι αναγκαστικώς την εγκαταλείπουν. Τα ίδια συμβαίνουν και με τον περίφημο πια Ρουβίκωνα. Μια ομάδα αναρχικών, εν ονόματι της... αντιεξουσιαστικής τους "ιδεολογίας", εισβάλλει σε υπουργεία και πρεσβείες, σε ιατρεία και συμβολαιογραφεία, δήθεν για να αποδώσουν το δίκαιο σε αδικημένους!

ΑΣΥΔΟΤΟΙ εξτρεμιστές είναι. Οι οποίοι έχουν την αμέριστη κατανόηση του Συριζαίϊκου κυβερνητικού συρφετού. Αυτού που ανέχεται και τις επιδρομές των κατά τ' άλλα συμπαθών γύφτων, σε ό,τι νομίζουν εκείνοι πως τους .. ανήκει, την εγκληματική δράση λαθρομεταναστών και τις συμμορίες Αλβανών κατσαπλιάδων, που λεηλατούν και τα χωριά της παραμεθορίου! Κι όλα αυτά εν ονόματι της διαστροφικής αντίληψης της χρεοκοπημένης Αριστεράς, που θέλει να επιβάλλει ισότητα μεταξύ των... ανίσων!

ΜΕ την ανασφάλεια, το φόβο που αισθάνονται, ως ανυπεράσπιστοι οι πολίτες, φυσική εξέλιξη είναι να θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Ναι, με κάθε τρόπο και μέσο! Αφού η Πολιτεία αδυνατεί να εκπληρώσει τις Συνταγματικές της υποχρεώσεις, χρέος κάθε πολίτη είναι να αυτοπροστατευθεί, όσο και να χτυπιούνται κάτω ορισμένα σούργελα, δήθεν ευαισθητοποιημένοι ψευτοδιανοούμενοι της ψευτο-Αριστεράς, που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Κι όταν ο πολίτης αμυνθεί, τότε τάσσονται αναφανδόν υπέρ των παρανόμων και των λήσταρχων!

ΝΑΙ, εντάξει, το εμπεδώσαμε το παραμύθι και σε μας τουλάχιστον δεν πιάνει. Για το ξεφτισμένο περί... συντηρητικών έως ακροδεξιών απόψεων. Αυτά να τα λένε στις κομματικές τους μαζώξεις και στους ηλίθιους που κάθονται και ακούν τις βλακώδεις αναλύσεις τους. Εδώ μιλάμε τις ζωές μας και των παιδιών μας. Για αυτές εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε ότι... κοιμόμαστε! Και κανένας πολίτης. Και ειλικρινά, αν συμβεί κάτι τέτοιο, σε κάποιον αερολογούντα, τι θα κάνει; Θα τον κεράσει, συν τοις άλλοις, γλυκό κερασάκι; Θα τους δώσουν και τη γυναίκα τους;

Δημοσιεύθηκε στον "ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ", το Σάββατο 11 Απριλίου
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr