Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
kaxrimanis2Αγαπητέ Αλέκο,
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ σε πρώτο πρόσωπο. Ξέρεις, εκείνο της... αναιδούς οικειότητας, όσων εκ των πολιτών αναφέρονται σε σένα, για να καταστήσουν σαφές στον περίγυρό τους, πόσο... "κολλητοί" είστε.
ΕΓΩ το κάνω για άλλο λόγο. Για να σου πω, με τη βεβαιότητα εκείνου που σε γνωρίζει καλά, ότι ήσουν απογοητευτικός και υποκριτικός και η απόλυτη επιβεβαίωση του μικροπολιτικαντισμού.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ στην (και) απολογητικού ή απολογιστικού (διαλέγεις και παίρνεις) χαρακτήρα ομιλία σου, στη μάζωξη που έκανες, την περασμένη εβδομάδα.

ΘΑ αντιπαρέλθω τα πομπώδη περί έργων και των όσων δήθεν προγραμματίζεις. Γιατί απλούστατα δεν προγραμμάτιζες ποτέ. Και τις κραυγές για τη... λάσπη, που υποτίθεται σου ρίχνουν - και εγώ μαζί, με όσα με στοιχεία αποκαλύπτω.

ΘΑ σταθώ, Αλέκο, στην αγωνία που εξέφρασες, τονίζοντας με έμφαση ότι θέλουν να σε στείλουν στο δικαστήριο, προφανώς αναφερόμενος σε μένα, που πήγα στοιχεία στον εισαγγελέα - και στέλνω κι άλλα. Καλά κάνεις και τρέμεις!

Αλέκο,
ΕΙΠΕΣ, μεταξύ άλλων, ότι αν δεν έκανες απευθείας αναθέσεις (απευθυνόμενος σε μένα, αφού εγώ δημοσιοποίησα τα στοιχεία), δεν θα αντιμετωπίζονταν οι έκτακτες ανάγκες από τις θεομηνίες. Ναι, αλλά ο νόμος θέτει ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες εσύ γράφεις στα Μετσοβίτικα παπούτσια σου.

ΔΙΟΤΙ για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται να κάνεις αναθέσεις - και μάλιστα παρανόμως πάλι να τις υπογράφεις εσύ - με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και λόγω... εκτάκτων αναγκών, στον κουνιάδο σου με τις τουριστικές επιχειρήσεις (και ανενδοίαστα συνεχίζεις!), ακόμη και στη σύζυγό σου, για τους οικογενειακούς ξενώνες, τους οποίους πρέπει να εξηγήσεις πως τους φτιάξατε. Ούτε να αναθέτεις στους ίδιους και στους ίδιους, όταν ο νόμος το απαγορεύει, ούτε και να ζημιώνεις έτσι το Δημόσιο με εκατομμύρια.

ΑΚΟΜΗ δεν μπορείς, δε νομιμοποιείσαι, να χορηγείς άδεια στο γιό σου (με την υπογραφή της κ. Τατιάνας Καλογιάννη - άλλη περίπτωση αυτή...), για δήθεν πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις - πιο μόνιμες δεν γίνονται - και μάλιστα σε προστατευόμενη περιοχή!

ΔΙΕΠΡΑΞΕΣ, όμως, και κάτι άλλο, πιο τραγικό. Είπες ότι αν δεν εκλεγείς ή αν δεν έχεις ισχυρή πλειοψηφία, τότε... "ξεχάστε τα μικρά έργα και τις αναθέσεις"!

ΔΗΛΑΔΗ, απευθύνθηκες στα κατώτερα και συμφεροντολογικά ένστικτα του πελατειακού συστήματος που έφτιαξες, πολιτευόμενος επί τριάντα και πλέον χρόνια! Τους είπες περίπου,... "κάντε ο,τι μπορείτε, αλλιώς μαζί μου θα χάσετε κι εσείς"!

Αλέκο,

ΑΠΕΤΥΧΕΣ! Και ως επαγγελματίας πολιτικός. Πιο επαγγελματίας δε γίνεται! Που θα έπρεπε να είχες τη διορατικότητα να αποσυρθείς. Και βεβαίως να μην αναγορεύσεις σε μέγιστο παράγοντα την Τατιάνα Καλογιάννη, όταν δεν μπορεί να μη γνώριζες τη δράση της με τη ΜΚΟ και τα 2,5 εκ. ευρώ, αλλά και ότι δεν είχε το δικαίωμα να υπογράφει, ως αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου, χωρίς την ειδική, δική σου, εξουσιοδότηση. Που θα πει πως ο,τι υπέγραψε είναι άκυρο!

Θα μπορούσα να σου πω πολλά, αλλά δε νομίζω ότι θα καταλάβεις. Έχεις "αφιονισθεί "με την εξουσία και τη νομή της. Οπότε... χαιρετίσματα στην εξουσία!

Καλή Ανάσταση...

Με καμιά εκτίμηση
Κώστας Δ. Καλτσής
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr