Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
logo orizontesΕίναι προφανές ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου αρνείται να συμβιβαστεί με την σκληρή πραγματικότητα των προβλημάτων του προσφυγικού, της διαχείρισης των απορριμμάτων και των ανολοκλήρωτων οδικών έργων, για τα οποία η Ήπειρος εξακολουθεί να εμπαίζεται από το κεντρικό κράτος, με τη μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό ασφαλώς, να ανήκει στο κομματικό, νυν Περιφερειάρχη και πρώην Νομάρχη Ιωαννίνων.

Αντί λοιπόν εμείς, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να προσφέρουμε στην Περιφερειακή Αρχή άλλοθι για να ξεφεύγει όταν στριμώχνεται από τη μη βολική επικαιρότητα, όπως ακριβώς συνέβη στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη συζήτηση για τα υπαρκτά, μεγάλα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Ηπείρου, οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που ζήτησα από την πρώτη στιγμή: έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε τη συζήτηση των επίκαιρων κάθε φορά θεμάτων της επικαιρότητας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτή τη δύναμη, πρέπει επιτέλους να την εκμεταλλευτούμε, με ένα μίνιμουμ μεταξύ μας συνεννόησης.

Ο κ. Περιφερειάρχης δεν απαξίωσε μόνο να συζητήσει τα φλέγοντα ζητήματα του προσφυγικού και της διαχείρισης των σκουπιδιών, στις ερωτήσεις που του τέθηκαν αλλά δεν έπραξε ούτε το στοιχειώδες: την ενημέρωση στο σώμα, για τη σύσκεψη της Αθήνας, αναφορικά με τους οδικούς άξονες της Ηπείρου. Και ως προς αυτό το θέμα, κλήθηκε να τοποθετηθεί, μετά από ερώτηση του Περιφερειακού μας Συμβούλου, κ. Δημήτρη Παππά.
Ο κ. Καχριμάνης ωστόσο, προτίμησε την άνεση του τηλεοπτικού «διαγγέλματος», την επομένη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν και όφειλε να πει όσα είπε στη συνέντευξή του σήμερα, ενώπιον των Περιφερειακών Συμβούλων της Ηπείρου την Τετάρτη, για να ακούσει και τον αντίλογο! Αντί αυτού, προτίμησε την υπεκφυγή και την παραπομπή της κρίσιμης σήμερα συζήτησης για τους οδικούς άξονες, στο αόριστο μέλλον, όταν σίγουρα θα έχουν κριθεί τα πάντα χωρίς καμία απολύτως δική μας πρωτοβουλία, σε σχέση με δρόμους όπως ο άξονας Γιάννενα - Κακαβιά…

Είναι προφανές από τα παραπάνω, ότι ο κ. Καχριμάνης παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου και θεσμικής διαδικασίας. Για τους Ορίζοντες Ηπείρου είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr