Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
logo orizontesΜετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιά, αναφορικά με την εικόνα και τους κινδύνους διάδοσης του, μέσω των χερσαίων ελληνοαλβανικών συνόρων, είναι σαφές πως η πολιτεία αρνείται να αντιληφθεί το πρόβλημα που υπάρχει από την διέλευση σχεδόν του 80% των Αλβανών πολιτών και των Ελλήνων ομογενών από τα σύνορα προς τη χώρα μας, όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί και τελωνειακοί υπάλληλοι της Ηπείρου.
Είναι αποκλειστική ευθύνη του Περιφερειάρχη Ηπείρου να απαιτήσει «χθες» από τον ΕΟΔΥ την αποστολή μόνιμων κλιμακίων στην περιοχή μας για τα τέσσερα τελωνεία και να μη συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στον προφανή εμπαιγμό της κυβέρνησης.
Οι αριθμοί των διελεύσεων που έδωσαν προ ημερών στη δημοσιότητα και οι οποίοι εξακολουθούν να καθιστούν τους τέσσερις μεθοριακούς σταθμούς της ελληνοαλβανικής μεθορίου στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας ως τις πιο επιβαρυμένες πύλες εισόδου της χώρας μας, βάσει της σύγκρισης των αφιξο-αναχωρήσεων με λιμάνια και αεροδρόμια, δεν επιτρέπουν στην πολιτεία να αδιαφορεί και να μην δίνει εντολή ο ΕΟΔΥ για να εγκατασταθούν εδώ και εβδομάδες, μόνιμα κλιμάκια ελέγχου του για τη λήψη δειγμάτων στους τέσσερις μεθοριακούς σταθμούς της Ηπείρου.
Από απόψε τα μεσάνυχτα, ανοίγουν τυπικά, γιατί ουσιαστικά είναι ορθάνοιχτα… τα σύνορα σε Κακαβιά και Κρυσταλλοπηγή και είναι βέβαιο πως οι αριθμοί των αφιξο-αναχωρήσεων δεν θα μεταβληθούν προς τα πάνω αισθητά, γιατί όπως τονίστηκε, οι διελεύσεις είναι σχεδόν στο μάξιμουμ.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr