Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2023

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/23)

moutzaΕΙΜΑΣΤΕ, πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Όσα συμβαίνουν, όμως, μας δημιουργούν και ενοχές. Διότι βραβεύονται διάφορες Αρχές της Ηπείρου για το έργο τους και εμείς δεν το εκτιμήσαμε όσο αξίζει. Το συναισθάνθηκε βεβαίως, το εξακρίβωσε, μιά εταιρία δημοσίων σχέσεων των Αθηνών, έχουσα σχέση με τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δη, όπως λέγεται, με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Πατούλη. Κι αν εν τω μεταξύ δεν της έχει γίνει κάποια ανάθεση,

ας μην στενοχωριέται, θα ανταμειφθεί για τις επιλογές της, κυρίως δε για τη... διορατικότητά της.

ΤΟ επισημαίνουμε διότι στην προκειμένη περίπτωση απαιτήθηκε η επιστράτευση και της ενόρασης των υπευθύνων της εταιρίας, δηλαδή του ψυχικού χαρίσματος να βλέπουν το μέλλον. Αλλιώς δεν εξηγείται που μοίρασαν βραβεία για έργα που δεν έχουν γίνει, ως τα καλύτερα, τα πιό σπουδαία για την περιοχή! Προφανώς, πέραν των δικών της χαρισμάτων, θα απαιτήθηκε και η πρόταση των βραβευθέντων, δηλαδή...  «πρόκειται να σας βραβεύσουμε· να μας πείτε για ποιό έργο». Κάπως έτσι θα πρέπει να έγινε για να απορούν πολλοί και για το ευτράπελο της υπόθεσης.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, έδωσαν βραβείο στο Δήμο Ιωαννιτών για το έργο της ανάπλασης του Κάστρου ως Πολιτιστικού Πάρκου! Σημαντικό έργο που ΘΑ γίνει!!! Δεν υπάρχει ακόμη, πως αλλιώς να το πούμε και πως να χαρακτηρίσουμε μιά βράβευση για ανύπαρκτο έργο; Δυό βραβεία όμως στην Περιφέρεια Ηπείρου (έχοντας προηγηθεί άλλο ένα για το μόχθο του Περιφερειάρχη για τους αγροτοκτηνοτρόφους), με τον κ.Αλέξ. Καχριμάνη να τα παραλαμβάνει πανευτυχής. Ένα για το σκανδαλώδες έργο της λεωφόρου Νιάρχου, που βρίσκεται σε εξέλιξη και με πλήθος ενστάσεων κι άλλο ένα για το Τεχνολογικό Πάρκο των 50 εκατ. που βρίσκεται μόνο στη σκέψη του Περιφερειάρχη και σε κάποιες ...ημιεπίσημες αποφάσεις!

ΦΥΣΙΚΑ και θέλουμε να τιμώνται οι «άρχοντές» μας. Περιποιεί τιμή και στην περιοχή, την Ήπειρο εν προκειμένω. Μας ενοχλεί όμως που μας κοροϊδεύουν. Που μας θεωρούν ηλιθίους. Που πιστεύουν ότι πρέπει να χειροκροτήσουμε τις επιλογές τους και πολύ περισσότερο όταν για αυτές γεννώνται υπόνοιες ότι υπαγορεύονται από σκοπιμότητες.  Ναι, να δίνονται βραβεία για έργα. Αρκεί να υπάρχουν, να έχουν γίνει και μα έχει αποτιμηθεί η ωφελιμότητά τους στο κοινωνικό σύνολο. Αλλιώς βραβευμένοι και βραβεύσαντες γίνονται γραφικοί. Και όσο κι αν τους ενοχλεί αυτή είναι η πραγματικότητα.

ΑΛΛΑ αφού έτσι απονέμονται βραβεία, ας δώσουν κι άλλα στη Δημοτική Αρχή των Ιωαννίνων. Ένα για την ...καθαριότητα που ΘΑ αποκατασταθεί, ένα για την αθλιότητα στο «εσωτερικό» της πόλης και στους παλιούς Δήμους, που υπολογίζεται ότι ΘΑ εκλείψει κι άλλο ένα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που εκτιμούν ότι ΘΑ βελτιωθεί! Μη ξεχάσουν όμως ότι μαζί με το Δήμο Ιωαννιτών, πρέπει να βραβευτει και η Περιφέρεια Ηπείρου, για τη διαβούλευση για το Σχέδιο προστασίας και ανάδειξης της λίμνης, στην οποία ΔΕΝ συμμετείχαν! Κι αυτό διότι ο σχεδιασμός δεν προέρχεται από αυτούς αλλά από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

ΣΕ ό,τι δε αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, αν όχι η ίδια εταιρία, κάποιος τέλος πάντων πρέπει να τη βραβεύσει που κατάφερε να μετατρέψει ποτάμια και παραποτάμους σε χώρους αμμοληψίας καταστρέφοντάς τα, διακηρύσσοντας ότι έτσι τα προστατεύει. Αυτό ασφαλώς και είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως και οι απευθείας αναθέσεις έργων με μηδενικές εκπτώσεις, λέγοντας ότι έτσι ...προστατεύει το δημόσιο συμφέρον! 

ΒΡΑΒΕΙΑ και μάλιστα πολλά, δικαιούνται οι πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Για την ανοχή τους στην υποκρισία και στην μικρότητα. Στην ανεπάρκεια και στο μικροπολιτικαντισμό. Για τον ραγιαδισμό που άθελά τους εκπέμπουν. Για το ότι δε βρήκαν ακόμη τη δύναμη να απονείμουν το γνωστό και μέγα βραβείο της ανοιχτής παλάμης, σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να τους χρησιμοποιούν για τους σκοπούς τους και που τους εμπαίζουν. Είτε πρόκειται για τους τοπικής εξουσίας είτε για εκείνους τους κεντρικής εξουσίας, εκείνους του Αθηνοκεντρικού κράτους.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr