Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2023

* Στο επίκεντρο η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα της κριτικής
* Δίκη με αδιάσειστα-συντριπτικά στοιχεία

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Kaxrimanis TiposΣυζητήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου η αγωγή του Περιφερειάρχη Αλέξ. Καχριμάνη και του γιού του Γεωργίου, κατά του δημοσιογράφου Κώστα Δ.Καλτσή και της Ελένης Καραπάνου- Λίγκα, εκδότριας της εφημερίδας «Τύπος Ηπείρου».
Αφορά έρευνα για τις επιχειρήσεις catering του γιού του  Περιφερειάρχη για συσσίτια  αλλοδαπών κλπ ευπαθών ομάδων και την παρέμβαση, όπως γράφτηκε, του Περιφερειάρχη προς τον συνάδελφό του της Αττικής Γεώργιο Πατούλη, να δοθεί και στο γιό του ένα μέρος από διαγωνισμό 5 εκατ. ευρώ.

Ο Καχριμάνης και ο γιός θίχτηκαν από το δημοσίευμα με τίτλο «Με τις ευλογίες Καχριμάνη ΜΠΙΖΝΕΣ ΥΙΟΥ» (στην πραγματικότητα να σταματήσουν οι αποκαλύψεις επιδιώκουν), αρνούμενοι ότι έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση, ενώ αυτή είχε απασχολήσει Αθηναϊκές εφημερίδες και site.

Η υπόθεση αφορά κυρίως την ελευθερία τιυ Τύπου και το δικαίωμα του δημοσιογράφου να αποκαλύπτει και να ασκεί κριτική (και πολύ σκληρή μάλιστα) στα δημόσια πρόσωπα.

Πάντως πατήρ και υιός ζητούν συνολικώς 100.000 ευρώ και κάτι ψηλά, να επιβάλλεται πρόστιμο 5.000  στον Κώστα Καλτσή κάθε φορά που θα γράφει για το θέμα και εν γένειγια τον Περιφερειάρχη, αλλά και να απαγορευτεί να του ασκεί κριτική που θα θεωρείται ...κακόβουλη και προσβλητική!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικηγόρος τους ήταν η  συνεργάτιδα της Περιφέρειας Γεωργία Τατάγια, η οποία κατά τη διάρκεια της δίκης έχασε την ψυχραιμία της. Γνωστή και από την προς αυτή πακέτα απευθείας αναθέσεων χιλιάδων ευρώ από τον Περιφερειάρχη, που τον οδήγησαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και που (ο Καχριμάνις) έχει καταγγελθεί για παράνομες απευθείας αναθέσεις προς τον κουνιάδο του κ.Στέργιο Κασσάρο- μια  πάγια τακτική του Περιφερειάρχη από την οποία το δημόσιο υφίσταται ζημία εκατομμυρίων.

Τον Κώστα Καλτσή υπερασπίστηκε ο δικηγόρος Γιώργος Μπιστιόλης, με μάρτυρα υπεράσπισης τον Γιώργο Γιαννάκη, ενώ ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο φίλος του Περιφερειάρχη Γιάννης Μπαρμπαγιάννης, συνεταίρος του υιού Καχριμάνη κλπ συγγενών.

Παρόμοιες όμως επιχειρήσεις (catering για τους αλλοδαπούς) ίδρυσαν η σύζυγος του γιού του Περιφερειάρχη, ο πατέρας της και συμπέθερός του, όλες δε με συνεταίρους μέλη των οικογενειών Μπαρμπαγιάννη (κυρίως) και Καραφέρη, φίλων του Αλέξ. Καχριμάνη, με χαρακτηριστικό των εταιριών τις σκανδαλώδεις συμπεριφορές και σε ό,τι αφορά το είδος και  την ποιότητα των υπηρεσιών- συσσιτίων για τους αλλοδαπούς.

Εν τω μεταξύ, ευρέως συζητούνται και οι άλλες  επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας του Καχριμάνη, οι οποίες αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, διακινώντας όλες μαζί (προπαντός οι των συσσιτίων) εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καχριμάνης μετά της οικογένειάς του έχουν φτιάξει ακόμη:

 Δύο πολυτελείς ξενώνες στα Γιάννινα, ετοιμάζουν τρίτο, άλλον στο Μέτσοβο, δυό τεράστια σπίτια , καφετέρια- μπαρ, υπαίθριο πάρκινγκ, τεράστια παράνομη κτηνοτροφική εγκατάσταση αγελαδοτροφίας στην περιοχή Μετσόβου, άλλη (προβατοτροφίας) στην Αγ. Μαρίνα (Λυκοτρίχι)- όπου πήγαν και υλικά από το περίφημο προκάτ ξιφασκίας- επιχείρηση παραδοσιακών στολών κλπ ειδών και άλλη τουριστικών υπηρεσιών.

Να ληφθεί υπ όψη ότι ο Περιφερειάρχης με τη σύζυγό του δηλώνει ετήσιο εισόδημα 57.000 ευρώ περίπου, με το της συζύγου και κόρης με τους ξενώνες κλπ να μην ξεπερνά σταθερά τα  15.000 ευρώ το χρόνο.

Οι καταθέσεις τους ανέρχονται στις 90.000 ευρώ και οι δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του κ.Καχριμάνη.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr