Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2023

* Αφορούσε εταιρία του γιού του για τα συσσίτια σε αλλοδαπούς κλπ ευπαθείς ομάδες
* Σε αναρμόδιο δικαστήριο κατέθεσε την αγωγή η Τατάγια!

 Του Κώστα Δ. Καλτσή

Tipos Hpeirou Μπίζνες ΚαχριμάνηΠρόκειται για νέο στραπάτσο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξ. Καχριμάνη, του γιού του Γιώργου, κυρίως όμως της πολύφερνης δικηγόρου τους (και της Περιφέρειας) κ.Γεωργίας Τατάγια, που τον οδήγησε σε νέα ήττα.
Η γνωστή και από τις απευθείας αναθέσεις από την Περιφέρεια δικηγόρος, κατέθεσε την αγωγή τους σε... λάθος δικαστήριο!

Αναρμόδιο δικαστήριο
Απερρίφθη λοιπόν λόγω αναρμοδιότητας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, η αγωγή του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη και του γιού του, εναντίον μας και της

ιδιοκτήτριας εταιρίας της εφημερίδας «Τύπος Ηπείρου», παραπέμποντας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, στο οποίο πρέπει να προσφύγουν.

Αφορούσε έρευνά μας με τίτλο «Μπίζνες Υιού, με τις ευλογίες του Καχριμάνη», σχετικά με την εταιρία του γιού του για συσσίτια προς αλλοδαπούς κλπ ευπαθείς ομάδες, έναν διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής και την παρέμβαση- όπως είχε γραφεί- του κ. Καχριμάνη προς τον ομόλογό του κ.Γιώργο Πατούλη, για να δοθεί και στην εταιρία του γιού του ένα μέρος.

Τι ζητούσαν 

Η υπόθεση συζητήθηκε στις 5 Απριλίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο, υπό την προεδρία του πρωτοδίκη κ.Κων. Γκινάλη, με τους ενάγοντες να θεωρούν όλα όσα γράφτηκαν ως ψευδή και συκοφαντικά.

Ζητούσαν δε ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής τους 50.000 ευρώ από κάθε έναν εκ των εναγομένων, επιπροσθέτως δε να απαγορευθεί να δημοσιευθεί ξανά ο,τιδήποτε για το θέμα ή να αναπαραχθεί το περιεχόμενο της έρευνας, όπως και να διαταχθεί να αποφύγουν στο μέλλον να ασκήσουν... κακόβουλη κριτική, επί ποινή 5.900 ευρώ για κάθε φορά που θα παραβιάζουν την απόφαση.

Η ένσταση

MpistiolisΣτη δίκη μας εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μπιστιόλης, με μάρτυρα υπεράσπισης τον δημοσιογράφο κ.Γιώργο Γιαννάκη, ενώ η εφημερίδα δεν παρέστη αφού, όπως μας δήλωσε η εκδότριά της κ.Ελένη Καραπάνου, δεν της είχε κοινοποιηθεί η αγωγή και δεν έλαβε γνώση του προσδιορισμού της δίκης.

Τους Αλ. Καχριμάνη και υιό εκπροσώπησε, όπως προαναφέραμε, η δικηγόρος των Αθηνών - συνεργάτιδα της Περιφέρειας Ηπείρου κ.Γεωργία Τατάγια, γνωστή και από την πολύκροτη υπόθεση των προς αυτή απευθείας αναθέσεων (που έστειλαν τον Περιφερειάρχη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο) και ως μάρτυρας ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Μπαρμπαγιάννης.

Στην αρχή της διαδικασίας ο κ.Μπιστιόλης κατέθεσε ένσταση, θεωρώντας ως αναρμόδιο το δικαστήριο, λόγω της απαίτησης των εναγόντων να απαγορευθεί να γράφει ο δημοσιογράφος ο,τιδήποτε μπορούσε να εκληφθεί ως... «κακόβουλη κριτική».

Το λάθος της Τατάγια

Αυτό θα σήμαινε και περιορισμό των ελευθεριών του Τύπου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ.Μπιστιόλης, λέγοντας πως η υπόθεση αφορά αρμοδιότητα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Η κ. Τατάγια είχε αντίθετη άποψη, αλλά η απόφαση (257/2-6-2023) δικαίωσε τον κ. Μπιστιόλη- για να μένει εκτεθειμένη η δικηγόρος της Περιφέρειας και για το πως χειρίζεται τις υποθέσεις που της ανατίθενται και που οι περισσότερες χάνονται με μεγάλο κόστος για την Ήπειρο.

Η ομολογία της αλήθειας

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατατέθηκαν αδιάσειστα στοιχεία για το αληθές όσων γράφτηκαν, με τον κ. Γιαννάκη να υπεραμύνεται της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος του δημοσιογράφου να κρίνει τα δημόσια πρόσωπα.

Ξετυλίχτηκε όμως και το «κουβάρι» τμήματος των εταιριών της οικογένειας Καχριμάνη, με τις τρεις Ανώνυμες Εταιρίες με τη συνεργασία της οικογένειας Μπαρμπαγιάννη, με τον μάρτυρα κ. Γιάννη Μπαρμπαγιάνη να το επιβεβαιώνει, όπως και τη φιλία τους με τον Περιφερειάρχη, που είχε δηλώσει ότι η σχέση τους ήταν... τυπική και άρα ψευδή τα αναγραφόμενα!

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr