Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2023

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/7/23)

neroΔΕΝ πρόκειται να ασχοληθούμε- καίτοι θα έπρεπε- με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη και ακόμη Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Οδυσσέα Πότση. Εμείς αποκαλύψαμε (stotapsi.gr) την καταγγελία της  υπαλλήλου του για σεξουαλική παρενόχληση και πλέον είναι θέμα της Δικαιοσύνης, όπως και η ... «τυφλότητά» του που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη από τον «Τύπο Ηπείρου»- όλα προς Εισαγγελική διερεύνηση επαναλαμβάνουμε. Οπως βεβαίως και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα διαδραματιζόμενα στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και αυτά που επισημαίνονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Πλέον ... «αλλονού παπά ευαγγέλιο», όλα.

ΤΟ νερό! Αυτό, που εν μέσω του καύσωνος,  στα Γιάννινα δυστυχώς θεωρείται «είδος εν ανεπαρκεία»! Εδώ που υπάρχει ο πιο πλούσιος υδροφόρος ορίζοντας, αλλά ούτε η ΔΕΥΑΙ ούτε ο ΣΥΔΛΙ κατάφεραν να εξασφαλίσουν στοιχειώδη επάρκεια για τους πολίτες. Αυτή που επιτυγχάνουν και με το παραπάνω οι δυό βιομηχανίες της περιοχής, εμπορευόμενες αυτό το αγαθό σε όλη την οικουμένη. Καμιά μομφή προς τους επιχειρηματίες, αλλά δε μπορούμε να μην κρίνουμε την αδυναμία Περιφέρειας και Δήμου Ιωαννιτών να αντιμετωπίσουν ένα χρόνιο πρόβλημα, που φυσικά δε λύνεται με τη διανομή εμφιαλωμένου νερού και με οδηγίες για τον καύσωνα, προσφορά- διαφήμιση των δύο εταιριών.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ της οξύτητας του προβλήματος αποτελούν οι ανακοινώσεις για διακοπές στην ύδρευση και περιορισμό της κατανάλωσης. Τα ίδια όμως και χειρότερα κάθε χρόνο, με τη ΔΕΥΑΙ να πανηγυρίζει για τα ψηφιακά υδρόμετρα που προμηθεύεται! Απαραίτητα κι αυτά, αλλά προέχει να έχουμε νερό! Δε μας διαφεύγει, όμως, ότι τέτοιο καιρό πριν δυό χρόνια, είχε ξεσπάσει πόλεμος για την έλλειψη νερού στην περιοχή του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. Τότε, ο εκλιπών δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ μετά του προέδρου της ΔΕΥΑΙ κ. Άρη Μπαρτζώκα, διαβεβαίωναν ότι θα γίνει μιά ...«ευρεία σύσκεψη», για να εξεταστεί τι μπορεί να γίνει και να παρθούν αποφάσεις, που όμως ποτέ δεν έγινε, ίσως διότι κάποιους δε συνέφερε!

ΜΑΛΙΣΤΑ δε, τότε είχε προκαλέσει εντύπωση η άρνηση του Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη να γίνει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νερό, όπως πρότεινε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο χειμώνας ήρθε, το πρόβλημα ξεχάστηκε, μέχρι που η «επέλαση» του καύσωνα το έφερε πάλι στο προσκήνιο. Όχι, ούτε ο Δήμος, ούτε η ΔΕΥΑΙ ή η Περιφέρεια, έκαναν την παραμικρή νύξη για συζήτηση επί του θέματος. Γιατί; Τι είναι αυτό ή ποιός εμποδίζει να καθίσουν και να συζητήσουν αν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο και περισσότερο, έτσι ώστε να μη λένε το νερό- νεράκι οι κάτοικοι της περιοχής, που ειρήσθω εν παρόδω το χρυσοπληρώνουν;

ΘΑ είναι ντροπή να πούνε ότι δεν υπάρχουν οι  απαιτούμενες ποσότητες νερού στο λεκανοπέδιο, όταν χορηγούνται άδειες για άντληση ολοένα και μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού από τις βιομηχανίες, που θα πει ότι υπάρχει και μάλιστα εν αφθονία. Ούτε να επικαλεστούν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την αποτελεσματική λύση, διότι σπαταλώνται εκατομμύρια για απίθανες δράσεις, ενώ υπάρχουν και χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως αυτά πχ που αξιοποιούν οι ιδιώτες. Συνεπώς άλλα φταίνε που δεν κατέστη ακόμη δυνατόν να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το πρόβλημα και φυσικά ευθυνόμαστε όλοι που αρκούμαστε σε διαβεβαιώσεις.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr