Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Φεβρουάριος

Είδατε τι έγινε. Για να περάσει το 2ο μνημόνιο από τη Βουλή, σχεδόν διαλύθηκαν τρία κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Από το ΠΑΣΟΚ διαγράφθηκαν 22 βουλευτές, από τη ΝΔ 21 (το ¼ της κοινοβουλευτικής της δύναμης) και από το ΛΑΟΣ 2. Οι αναταράξεις αναπόφευκτες όπως αδήριτη εμφανίζεται η ανάγκη της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού που βλέπει ν’ απαξιώνεται εντελώς από τους πολίτες.

Το εκβιαστικό δίλλημα «χρεοκοπία ή σωτηρία με θυσίες» που τέθηκε κατά τρόπο κυνικό από τους δυο πολιτικούς αρχηγούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και τον διορισμένο πρωθυπουργό (Λουκά Παπαδήμο), στους οποίους επέβαλαν τις θελήσεις τους το ΔΝΤ και η Γερμανία, «έπιασε» σε 199 βουλευτές που υπερψήφισαν τα νέα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ σε χώρα.

Έλεγαν ότι πρέπει να υπερψηφιστούν για να προχωρήσουν οι συμφωνίες, να γίνει το «κούρεμα» του χρέους κατά 100 δις ευρώ και να δοθούν στη χώρα μας άλλα 130 δις. Η πλειοψηφία της Βουλής συναίνεσε αλλά από την επόμενη μέρα οι Γερμανοί συνεπικουρούμενοι από τους δορυφόρους της (Αυστρία, Ολλανδία κ.λ.π.) άρχισαν πάλι τους εκβιασμούς.

Ζήτησαν νέες έγγραφες δεσμεύσεις ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες από τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και της πήραν. Τώρα όμως θέλουν παρόμοιες δεσμεύσεις και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς (Κουβέλη, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη…) ενώ απαιτούν να μην γίνουν εκλογές, να υπάρξουν απτές αποδείξεις εδώ και τώρα ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα και πάει λέγοντας.

Εν ολίγοις μας συμπεριφέρνονται ως να είμαστε υποτακτικοί τους, σκλάβοι τους κι εκείνοι οι κατακτητές μας όπως επιχείρησαν να γίνουν στο παρελθόν. Βρήκαν βεβαίως πρόσφορο έδαφος αφού διαπίστωσαν την ενδοτικότητα των πολιτικών μας ηγεσιών αφ’ ενός και την άθλια κατάσταση στην οποία έφεραν τη χώρα αυτοί οι άθλιοι ηγέτες με κορυφαίους τους Παπανδρέου που της έδωσαν τη χαριστική βολή.

Και άντε να πούμε ότι … «αυτά δυστυχώς συμβαίνουν αλλά ίσως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί όλα αυτά τα εξοντωτικά μέτρα που οδήγησαν τους πολίτες στη φτώχεια και στην απόγνωση, αν ο κ. Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είχαν προβεί εγκαίρως σε αποκρατικοποιήσεις, κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών, μείωση των δημοσίων δαπανών που θα πει και των υπέρογκων δαπανών της Βουλής και υπουργείων.

Επι δύο χρόνια όμως το απέφευγαν συστηματικώς και μόλις τώρα κάτι αρχίζει να γίνεται, από τους πιο αδύναμους όμως και όχι από εκεί που βρίσκονται οι «κομματικοί στρατοί». Αλλά αυτά και τα τόσα άλλα εγκληματικά λάθη του κ. Γ. Παπανδρέου δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο η Γερμανία που επιμένει να μας …εξολοθρεύει. Ούτε έχουν δίκιο οι υπάλληλοι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριφέρονται στους Έλληνες ως να είναι δουλοπάροικοι και κάθε τόσο να επινοούν πράγματα για να μας εξευτελίζουν.

Επιβάλλεται να δοθεί ένα τέλος σ’ όλα αυτά. Κάποιος επιτέλους πρέπει να πει στους δήθεν εταίρους μας, ως εδώ και μη παρέκει. Ότι αρκετά έπαιξαν με τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας, ότι δεν μας χαρίζουν τίποτε –αντίθετα τα πληρώνουμε όλα πολύ ακριβά- και εν πάση περιπτώσει ας απαιτήσουμε να μας επιστρέψουν όσα μας οφείλουν, τα κατοχικά δάνεια που πήραν με το έτσι θέλω από τη χώρα μας και τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές και τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Ναζί.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr