Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Απρίλιος 2013
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

kopi kalamiwn 240413Έχει βαλθεί να τα ...διαλύσει όλα ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππας Φίλιος! Αλλιώς δεν εξηγείται που αφού... ξεμπέρδεψε με τα οικονομικά του δήμου, συνεχίζεται η εκβάθυνση της λίμνης Παμβώτιδας και η εκρίζωση καλαμιών, για να γίνει η πίστα σκί που ήθελε η σύζυγός του κ. Κατερίνα Χαρίση για λογαριασμό του συλλόγου θαλασσίου σκι, του οποίου είναι πρόεδρος και για διεξαγωγή των πανευρωπαϊκών αγώνων τον Σεπτέμβριο.

Είχαν προηγηθεί οι άκρως διασκεδαστικές δηλώσεις του περί...''εκπαίδευσης των χειριστών του μηχανήματος''(!), οι καταγγελίες περί παράνομων εργασιών από παντού μέχρι και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας στις 11/4 εξέδωσε τελικώς μια άδεια, αλλά όχι όπως τη ''σέρβιρε'' ο κ. Φίλιος.

Διότι πρόκειται για ''άδεια εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων για προστασία-συντήρηση οικοσυστημάτων (κοπή καλαμιών) στην περιοχή πίσω από το ανάχωμα της Αμφιθέας''. Για ποιό λόγο δόθηκε; ''Για τη βελτίωση των μέσων αναπαραγωγής υδρόβιων ειδών παπιών το χειμώνα καθώς και των γλάρων''!

Ο κ. Φίλιος όμως αυτή την άδεια την βλέπει ως άδεια κατασκευής πίστας σκι που για να γίνει ο απαιτούμενος αύλακας σκάβεται η λίμνη, εκριζώνονται οι καλαμώνες και κανένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε – και από τις καταγγελίες που έγιναν κατά, ρεπερτάζ των ΜΜΕ - και να τους πάει όλους στο αυτόφωρο.

Το λέμε διότι διαπράττεται ''καραμπινάτη'' παρανομία με ευθύνη και εντολή δημάρχου Ιωαννίνων, την ανοχή – συνενοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της περιφέρειας Ηπείρου.

Τώρα θα μας πείτε, εδώ φαγώθηκε 1 και πλέον (άγνωστο πόσο...) εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία του δήμου και ο κ. Φίλιος δεν βλέπει καμιά ευθύνη δική του, ούτε του αρμόδιου αντιδημάρχου, ούτε καν των της οικονομικής υπηρεσίας, ή μη μόνον του ταμία και θα νοιαστεί για ...ευθύνη για το χαλασμό που γίνεται στη λίμνη;

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr