Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Δεκέμβριος 2013
Από την περίεργη δημοσκόπηση...

filiosΑυτό δεν ήταν δημοσκόπηση αλλά ένας κατά παραγγελίαν ύμνος κυρίως για τον πανταχόθεν βαλλόμενο, αποτυχημένο και αμφισβητούμενο δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο, δύο μέρες μετά την ολομέλεια της παράταξή που "ηγείται" και στην οποία τον κατακρεούργησαν.

Λέμε γι' αυτό που παράγγειλε ο τηλεοπτικός σταθμός ITV (που τη δουλειά του έκανε) προς το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παρουσίασε χθες και προχθές, παρέχοντας δεκανίκι στήριξης στον καταρρέοντα δήμαρχο, που

εμφανίζεται να κερδίζει αν γίνονταν εκλογές τώρα τον Νίκο Γκόντα με διπλάσιο και πλέον ποσοστό στο δεύτερο γύρο (33,1% έναντι 16,8%).

Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό αλλά ότι η "δημοσκόπηση" εξαφάνισε κυριολεκτικώς όλους τους πιθανούς εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Φίλιου, όλους όσους τον αμφισβητούν, όπως συνέβη και για την Περιφέρεια με τον κ. Καχριμάνη να κερδίζει με 22,3% και τους άλλους πιθανούς υποψηφίους να μην φτάνουν όλοι μαζί το... 10%, σ' ένα δείγμα 400 ανθρώπων του Δήμου Ιωαννιτών και 300 για τις Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας.

Όταν όμως το 73% των πολιτών, όπως σημειώνεται, θέλει νέα πρόσωπα, με τους αναποφάσιστους να ξεπερνούν το 40% και πάνω από 45% να είναι δυσαρεστημένοι κυρίως για το Δήμο είναι περίεργο που ο κ. Φίλιος προηγείται με τρόπο σαρωτικό.

Βεβαίως κανείς εκ των 400 πολιτών (με τους οποίους τηλεφωνικώς έγινε η επικοινωνία) για το Δήμο, πλην των "παλαιών" δήμων, δε ρωτήθηκε για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου, ούτε για άλλα σκάνδαλα που ταλανίζουν την πόλη, ούτε για τη τακτική του κ. Φίλιου, του οποίου η αντικατάσταση από την ηγεσία τη παράταξης ζητείται επιμόνως και από πολλούς συνεργάτες του.

Εν πάση περιπτώσει όλα αυτά τα κρίνουν οι Γιαννιώτες, οι Ηπειρώτες εν γένει, όπως και για το πως αποφάσισε το Πανεπιστήμιο να εμπλακεί σε μια τέτοια υπόθεση που πλήττει το κύρος του, πολύ δε περισσότερο όταν την έρευνα την χρηματοδότησε ένα ιδιωτικό μέσο ενημέρωσης το οποίο και ανέδειξε πρώτο στις προτιμήσεις.

Δε γνωρίζουμε αν είχε ή όχι ανάμειξη ο κ. Φίλιος στην ιστορία, σίγουρα όμως μένει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος όπως και ο κ. Καχριμάνης για την συμπόρευσή τους, ενώ ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Αλμπάνης υπήρξε παλαιότερα συνεργάτης και δημοτικός σύμβουλος του κ. Φίλιου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr