Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούλιος 2013

Κύριε Γιώργο Γιαννάκη, ακούς;

KAXRIMANIS vlaxosΕπειδή ορισμένοι προσπαθούν να... ερμηνεύσουν (!) τα ρεπορτάζ που αναφέρονται στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην πρώην Νομαρχία Ιωαννίνων, στον κ. Αλεξ. Καχριμάνη και συνεργάτες του, τους λέω να μην παιδεύονται αδίκως.

Τα πράγματα είναι, περισσότερο απλά απ' ότι νομίζουν και γνωστά σ' όσους δεν έχουν διαγράψει από τη μνήμη τους το παρελθόν και πριν το υπενθυμίσουμε, ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά ότι: 1) όλα τα ρεπορτάζ, άρθρα και σχόλια στηρίζονται σε αδιάσειστα στοιχεία - και αυτό πανικοβάλλει. 2)Δεν έχουμε εδώ καμία διάθεση και κανένα λόγο να μην λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όποιους και αν αφορούν - ουδείς στο απυρόβλητο.

Πάμε τώρα στην μικρή μας ιστοριούλα,

που ξεκινά από τότε που ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης ήταν δήμαρχος Μετσόβου, προστατευόμενος και δημιούργημα της οικογένειας Αβέρωφ, αλλά και μέγας υποστηρικτής του κ. Νίκου Ζαρμπαλά (του Νικόλαου του Α') όταν ήταν Νομάρχης, ο οποίος με τη σειρά του ανταπέδιδε τη στήριξη.

 

Εκεί λοιπόν στο... "βιλαέτι" του Μετσόβου ο κ. Καχριμάνης ήταν ο μέγας τοπάρχης, του οποίου ουδείς άγγιζε ως επρόκειτο για... "ιερό όν", που παραιτήθηκε την Άνοιξη του 2002 για να είναι υποψήφιος Νομάρχης στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Δικαιολογήθηκε ότι δεν ταίριαζε στις αρχές του να είναι δήμαρχος και ταυτοχρόνως υποψήφιος Νομάρχης, αλλά το αληθές ήταν ότι αν παρέμενε δήμαρχος κινδύνευε να τεθεί σε αργία, επειδή υπήρξαν πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις για σοβαρά αδικήματα και εκκρεμούσαν εναντίον του ποινικές διώξεις.

erevna-kaxrimanis1 smallΤότε λοιπόν, στο φύλλο της 2 Απριλίου 2002 της εφημερίδας "Η ΕΡΕΥΝΑ", έγραψα ένα πρωτοσέλιδο άρθρο για τον κ. Καχριμάνη με τίτλο: "Δεν πρέπει να είναι υποψήφιος Νομάρχης", εξηγώντας τους λόγους. (πατήστε στη διπλανή εικόνα για να διαβάσετε το πρωτοσέλιδο)

Θα το δείτε στη συνέχεια του εισαγωγικού αυτού σημειώματος, που άλλο θέλει να αναδείξει όπως θα διαπιστώσετε.

Δύο μέρες μετά, στις 12.30 το μεσημέρι τηλεφωνεί ο συνάδερφος κ. Γιώργος Γιαννάκης και με ρώτησε αν θα είμαι πολύ ώρα στο γραφείο για να έρθει.

Τον περίμενα, διαολίστηκα κιόλας διότι ο Γιώργος αργούσε (κατά την προσφιλή του συνήθεια...) και κάποια στιγμή βλέπω να μπαίνει στο γραφείο της εφημερίδας και πίσω του ένας κάθιδρος θηριώδης τύπος, ο κ. Καχριμάνης!

Μου ήρθε να σκάσω και ακόμη περισσότερο που ο Γιώργος είχε άνα διαολεμένο χαμόγελο, σαν να μου έλεγε ¨στην έφερα μπαγάσα" και επειδή δεν ήθελα να συζητήσω το θέμα με τον υποψήφιο Νομάρχη.

Κάθισαν και μετά την απαραίτητη εισαγωγή του Γιώργου, ο κ. Καχριμάνης σχεδόν κλαίγοντας μου εξηγούσε τι είχε συμβεί, πως τον κατηγορούσαν αδίκως και εν τέλει να σταματήσω να του ασκώ κριτική ενόψει των εκλογών - υπερθεματίζοντας του Γιώργου που είχε συγκινηθεί κιόλας από την... αφήγηση του Αλέκου!!!

erevna-kaxrimanis2 smallΈκανα την ανάγκη φιλοτιμία και ενέδωσα, βοηθώντας τον κιόλας, ενώ αργότερα όταν ήταν πια Νομάρχης του άσκησα λίγες φορές κριτική. την οποία δεν αντέχει όπως και την αμφισβήτηση της αυθεντίας του, όπως για τη σκανδαλώδη αγορά του κτιρίου του Παλλαδίου Εκπαιδευτηρίου με δάνειο έναντι του ποσού των 3 εκατ ευρώ, που σας έχω περιγράψει πριν από λίγες μέρες, και για άλλα σοβαρά θέματα, δεδομένου ότι συνέχισε να ενεργεί ως... "Βλαχοδήμαρχος" και "τοπάρχης" - όπως και τώρα.

Έτσι λοιπόν έγιναν τα πράγματα, οφείλοντας την υποψηφιότητά του, πρώτα στον Γιώργο Γιαννάκη διότι αν συνέχιζα δεν είναι τόσο σίγουρο αν θα ήταν υποψήφιος ή αν εκλέγονταν.

Μετά από αυτά, με το δίκιο σας  θα υποθέσετε ότι ο κ.Αλεξ. Καχριμάνης θα αναγνώριζε τη χάρη που του έκανα, προπαντός δε την χάρη - ευγνωμοσύνη που οφείλει στον κ. Γιώργο Γιαννάκη (τον οποίο σημειωτέον ακόμη βρίζω για την υπόθεση οσάκις επικοινωνούμε), αλλά κάνετε λάθος!

Ο κ. Καχριμάνης πριν περάσει πολύς καιρός, συμπεριφέρθηκε προς τον κ. Γιαννάκη κατά τρόπο επιεικώς προσβλητικό, με την γνωστή του αλαζονεία και αθυροστομία, με τον αποδέκτη αυτής της χυδαιότητας να την αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και στωικότητα, δικαιολογώντας τον κιόλας. (Όσο για μένα ποτέ δεν αμφέβαλλα για τον χαρακτήρα του κ . Καχριμάνη, οπότε... όλα καλά)

Το τι συνέβη, μένει στον κ. Γιαννάκη να πει όταν το κρίνει σκόπιμο, παρ' ότι υπήρξα άμεσος γνώστης του γεγονότος - όπως και ο κ. Γιώργος Φυραρίδης. Και προσέξτε: Μη σας παρασύρει σε λάθος εκτιμήσεις που ο κ. Καχριμάνης εισηγήθηκε πριν ένα χρόνο την "απόσπαση" του κ. Γιώργου Γιαννάκη από τον Δήμο Ιωαννιτών (ΔΕΥΑΙ) στην Περιφέρεια. Δεν έχει καμία σχέση με όσα προανέφερα. Άλλωστε αυτό εξυπηρετούσε τον ίδιο και τον δήμαρχο κ. Φίλιο που δεν ήθελε να τριγυρίζει στα πόδια του ο κ. Γιαννάκης...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ 

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr