Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούνιος 2013
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΠΟΚΑΥΚΟΣ Ο ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (http://apokaukos.blogspot.gr)

samaras2Οι κορυφαίες ενέργειες του κ. Σαμαρά στην πολιτική του διαδρομή χρήζουν ψυχολογικής ερμηνείας, καθόσον αδυνατεί κάποιος να τις ερμηνεύσει με κριτήρια πολιτικά, αφού μόνον στον ιδιαίτερο ψυχισμό του ανδρός μπορούν να αποδοθούν.
Ιδεοψυχαναγκαστική προσωπικότητα ο πρωθυπουργός - και αυτό είναι φανερό σε όποιον έχει στοιχειώδεις γνώσεις ψυχολογίας - κινείται στο δικό του κόσμο τον οποίο έχουν διαμορφώσει συντηρητικά ιδεολογήματα συνδεδεμένα με μια αντίληψη μεσσιανισμού που διαμορφώθηκε από το ιδιόμορφο οικογενειακό και πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο συγκροτήθηκε ο χαρακτήρας του.
Οι τυχοδιωκτικές του ενέργειες στην υπόθεση του Μακεδονικού με τις οποίες εγκλώβισε τότε την πολιτική ηγεσία του τόπου ήταν το πρώτο μεγάλο δείγμα του πόσο επικίνδυνος ήταν ο νεαρός τότε Σαμαράς, κάτι που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ούτε ο πολύπειρος κ. Μητσοτάκης, που έχοντας κατά την ομολογία του απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν πλήρωσε ακριβά αυτή τη εμπιστοσύνη και ακριβότερα βέβαια η χώρα μας.
Έχοντας τη βεβαιότητα ο κ. Σαμαράς ότι η μοίρα του έχει επιφυλάξει έναν ιδιαίτερο ρόλο, θεωρεί ότι μπορεί να λέει και κυρίως να κάνει πράγματα τελείως αντιφατικά αλλά απολύτως δικαιολογημένα, μιας και αυτός δικαιούται να τα λέει και να τα κάνει ως επιφορτισμένος από το θείο ρόλο του.
Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι οβιδιανές του μεταμορφώσεις σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός.
Αν και ο κ. Σαμαράς είναι ο αρχαιότερος της Νδ, αφού βρίσκεται στη βουλή από το μακρινό 1977 έχει στερρά πεποίθηση ότι δεν έχει καμία ευθύνη για όσα προβλήματα  αντιμετωπίζει αυτός ο τόπος, γιατί θεωρεί ότι αυτά δημιουργήθηκαν από αόρατες δυνάμεις, ώστε να έχει αυτός ως σύγχρονος Μεσσίας τη δυνατότητα να τα επιλύσει.
Πιστεύει σοβαρά ο πρωθυπουργός και αυτό φαίνεται από το αλλόκοσμο βλέμμα του ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ότι η βουλή, οι πολιτικοί του συνέταιροι, το υπουργικό συμβούλιο και οι όποιοι θεσμοί της δημοκρατίας πρέπει να υπηρετούν  το σκοπό για τον οποίο έχει εκ της μοίρας επιφορτισθεί.
Ναι, ο ιδεοψυχαναγκαστικός κ. Σαμαράς απειλεί σοβαρά τη δημοκρατία και σε λίγο θα κυβερνά με αναγκαστικά διατάγματα, αν δεν του κοπεί μια για πάντα αυτός ο βήχας.
Η υπόθεση της ΕΡΤ είναι η ευκαιρία για να δοθεί η δυνατότητα στον ασθενούντα πρωθυπουργό να πάει στο σπίτι του και να επιλύσει απερίσπαστος τα προβλήματα που του δημιουργεί ο ψυχισμός του.
Άλλωστε σήμερα η ψυψιατρική έχει κάνει άλματα στον τομέα της...

 

ΥΓ: Τελευταία οι περισσότεροι Έλληνες πληροφορήθηκαν με καθυστέρηση 35 χρόνων από τον και ιατρό κ. Αυγερινό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Ανδρέας Παπανδρέου και τα οποία επηρέασαν βαθύτατα την πορεία του τόπου...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr