Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούνιος 2013
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

samaras-venizelos-kouvelisΠεριδεείς οι πολίτες παρακολουθούν το θέατρο πολιτικού παραλόγου που βρίσκεται από ημερών σε εξέλιξη. Η χώρα βυθίστηκε σε μια πρωτοφανή κρίση εξ΄ αιτίας, λένε του κλεισίματος της ΕΡΤ! Θα μας τρελάνουν… Δεν ήταν το θέμα της ΕΡΤ (η οποία ήταν ανέκαθεν κομματικό τσιφλίκι, φερέφωνο πάσης εξουσίας, παπαγάλος κάθε κυβέρνησης) η γενεσιουργός αιτία της εμπλοκής, αλλά η αφορμή.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην εκτίμηση των «ηγετών» μας ότι πρέπει να διασώσουν ην κομματική της πελατεία – όση τους απέμεινε –

και τα κομματίδιά τους στις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων.

 

Νομίζουν! Διότι στη συνείδηση του λαού είναι χρεοκοπημένοι, όπως και οι Έλληνες μαζί με τη χώρα την οποία έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και την πλήρη υποταγή στους δανειστές – διεθνείς τοκογλύφους και στα συμφέροντά τους.

Υποκριτές, ανίκανοι, ολίγιστοι που τους ενόχλησε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, λησμονώντας ότι είχαν προηγηθεί άλλες δεκαοχτώ, τις οποίες υπερψήφισαν και γι΄ αυτές πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις, τις έτσι κι αλλιώς γλίσχρες αποδοχές των εργαζομένων, διέλυσαν τις δομές Πρόνοιας και Υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία και εκχώρησαν (με τα μνημόνια που υπογράφουν και με την κατάπτυστη δανειακή σύμβαση) όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Έχουμε ανεργία 30% με 1.500.000 ανέργους, 600.000 παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, 200.000 που δεν έχουν να φάνε, 400.000 οικογένειες χωρίς εργαζόμενο μέλος, φόρους επί φόρων και χαράτσια εξοντωτικά, 110.000 λουκέτα, 9 στις 10 επιχειρήσεις να οδεύουν στη χρεοκοπία, πληθωρισμό στο αρνητικό μείον 0,7%, αντί για πλεόνασμα το έλλειμμα αυξάνεται, το χρέος σε ένα χρόνο θα φτάσει στο 175% του ΑΕΠ και μέτρα που στην αρχή υπολογίζονταν στα 22 δις και έφτασαν στα 66 δις ευρώ.

Αυτή είναι μια γενική συνοπτική εικόνα της χώρας μας. Η οποία οδεύει ολοταχώς προς αφανισμό και οι ηγέτες συζητούν επί μέρες για την ΕΡΤ και αν θα πάμε γι΄ αυτό το λόγο σε εκλογές με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη να τραβάει το σκοινί στα άκρα, επικαλούμενους λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά όταν ψήφιζε για ότι συμβαίνει σήμερα, αυτή τελούσε εν υπνώσει…

Προσέξτε, μας αποπροσανατολίζουν οι «άθλιοι» και την ίδια ώρα εφαρμόζουν το περίφημο δόγμα του… «σοκ του τρόμου» για να περνούν τα επαχθή μέτρα που αποφασίζονται από την τρόικα και εφαρμόζονται από τους εν Ελλάδι υποτακτικούς της, επιβεβαιώνοντας την βάσιμη άποψη ότι η χώρα μας είναι προτεκτοράτο τους, κυρίως της Γερμανίας.

Μην ακούτε τα φληναφήματα την ηγετίσκων. Έρχονται κι άλλα μέτρα, κι άλλοι φόροι, στρατόπεδα για φυλάκιση όσων οφείλουν στο δημόσιο, πλειστηριασμοί 250.000 σπιτιών από τις τράπεζες (που έχουν εκχωρήσει τα δικαιώματα είσπραξης στις ξένες τράπεζες), για να καταργηθεί οριστικώς η ιδιοκτησία και να καταστούμε όλοι πειθήνιοι, υποταγμένοι, χωρίς εθνική μνήμη, άβουλα όντα, που θα παρακολουθούμε ανήμποροι την καταλήστευση του πλούτο της χώρας και την εκποίηση της Ελλάδας.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr