Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάϊος 2013
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

xrisi avgi vouliΜε τις απόψεις του αρχηγού και στελεχών της ''Χρυσής Αυγής'', δύσκολα θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς, παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες φέρονται (και από τις δημοσκοπήσεις) να την στηρίζουν.

Είναι ένα ακραίο, εθνικιστικό κόμμα και δεν το κρύβουν , σεβόμενο-και με δήλωσή του στη Βουλή και στον Άρειο Πάγο- την Συνταγματική Τάξη και το πολίτευμα της χώρας και με ένα ποσοστό στη βουλή που το κατατάσσει μεταξύ των τριών πρώτων κομματικών σχηματισμών.

Τα άλλα κόμματα χαρακτηρίζουν ως ανησυχητικό το φαινόμενο, αποδυόμενα σε μια προσπάθεια

εξαφάνισής του ή έστω περιορισμού του, συνεπικουρούμενα και από τα μέσα ενημέρωσης, μέχρι που συζητάνε σκέψεις να τεθεί ...εκτός νόμου!

 

Ο κρετινισμός σε όλο του το μεγαλείο, αφού ένα τμήμα του λαού ψηφίζει αυτό το κόμμα, με την ''παραδοξότητα'' να αυξάνει τα ποσοστά του ακόμη και όταν σημειώνονται ''παρεκτροπές'' από τα καθιερωμένα πολιτικά ήθη.

Δηλαδή διαπιστώνεται ότι η τακτική που ακολουθείται για την αντιμετώπιση της ''Χρυσής Αυγής'' δεν είναι απλώς αναποτελεσματικός αλλά την γιγαντώνει μέρα με τη μέρα.

Υπάρχει εξήγηση και είναι απλή: Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι έως απελπισμένοι από την πολιτική των ''συστημικών '' κομμάτων και δη αυτών της εξουσίας, στρεφόμενοι από την απόγνωση και την οργή τους προς τη Χρυσή Αυγή αντιδρώντες και διαμαρτυρόμενοι. Όσο δεν την πολεμούν τόσο αυτή ενισχύεται για να χλευάζει το πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για την κατάντια της χώρας και του λαού.

Τι χρειάζεται; Αλλαγή πολιτικής, στήριξη των αδύναμων, προστασία από την ασυδοσία και σίγουρα όχι αντιδράσεις όπως αυτή του αντιπροέδρου της βουλής κ. Δραγασάκη πριν από λίγες μέρες που ως προεδρεύων σε συνεδρίασή της , θέλησε να εφαρμόσει (τον μηδέποτε στο παρελθόν εφαρμοσθέντα) άρθρο του κανονισμού της βουλής που ορίζει τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς βουλευτών -και εντός του κοινοβουλίου- που ενίοτε μετατρέπεται σε ...κυνοβούλιο.

Οι αναφορές του βουλευτή της ΄΄Χρυσής Αυγής'' κ. Ηλιόπουλου σε ...''νομοσχέδιο-σούπα'' (για το νομοσχέδιο περί ρατσισμού και ξενοφοβίας) και στον ...''μίστερ Αλέξης'' (για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα) , θεωρήθηκαν ως ...ύβρεις και εκφράσεις που δεν συνάδουν με το βουλευτικό αξίωμα!

Σιγά τα ωά! Εδώ είπαν κατάπτυστα πολλά νομοσχέδια, προδότη , μίσθαρνο όργανο ξένων συμφερόντων Αμερικανό ...Τζέφρυ τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ''πράκτορα'' τον Ανδρέα Παπανδρέου και αρχιερέα της διαπλοκής τον κ. Σημίτη ( ο Κώστας Καραμανλής ), δοσίλογο,υποτελή των Γερμανών και των δανειστών τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά (Τσίπρας- Καμμένος-Παπαρήγα) , μειοδότη και εκχωριστή της εθνικής κυριαρχίας και πάει λέγοντας, χωρίς ο κ. Δραγασάκης να επιδείξει ανάλογη ευαισθησία ή άλλος πρόεδρος.

Μπορεί να θέλησε ο κ. Δραγασάκης (του ΣΥΡΙΖΑ) να προστατεύσει το κύρος του προέδρου του, αλλά δεν ήταν και ο προσφορότερος τρόπος ούτε για να ''συμμαζέψει'' τους βουλευτές της ''Χρυσής Αυγής'' που συχνά υπερβαίνουν τα εσκαμμένα προκαλώντας την αμηχανία του λεγόμενου...''Συνταγματικού τόξου'', αυτού που καθημερινώς καταστρατηγεί το Σύνταγμα, αφού και η εξαθλίωση του λαού Συνταγματική παραβίαση είναι.

Καταδικαστέα η ''Χρυσή Αυγή'' για τις απόψεις της και τις πρακτικές της ,τον ακατανόητο εθνικισμό της – τον φασισμό αν θέλετε, αλλά τον ρόλο του τιμωρού μόνο οι πολίτες μπορούν να διαδραματίσουν με την ψήφο τους και βεβαίως η δικαιοσύνη για τα ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα- όχι πάντως για την έκφραση ιδεών έστω και φασιστικών.

Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για αφελείς που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Χρυσή Αυγή σε υψηλότερα ποσοστά και για τον επιπρόσθετο-όσων αναφέραμε, λόγο ότι βρίζει ασυστόλως τους πάντες, όπως θα ήθελαν πολλοί να κάνουν!

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr