Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάϊος 2013
Μαζεύουν παράνομους μετανάστες για να δουλέψουν στις ΕΟΖ.

metanastesΠολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), αν θα ωφελήσουν ή όχι τη χώρα και εν προκειμένω την περιοχή του ακριτικού Πωγωνίου Ιωαννίνων, όπου μελετάται η δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης, με πρόσχημα την ανάπτυξη, επενδύσεις και αντισταθμιστικά οφέλη.

Πρόκειται για μια ''αμαρτωλή'' υπόθεση, σκοτεινή από κάθε πλευρά, παραπλανητική περί των πραγματικών προθέσεων όσων σχεδιάζουν τις ΕΟΖ και των επιπτώσεών τους στην πραγματική οικονομία

και προπαντός σε ότι αφορά τις περιοχές όπου θα δημιουργηθούν, όπως π.χ το Πωγώνι το οποίο έχουν μάλλον επιλέξει σε πρώτη φάση – και μετά βλέπουμε.

 

Τα επιχειρήματα των... οραματιστών δημιουργίας ΕΟΖ είναι απλά, διαχρονικώς αληθοφανή και ενδεχομένως πειστικά ως ένα σημείο: Θα έρθουν επενδυτές, θα φτιάξουν βιομηχανίες, θα υπάρχει απασχόληση εργατικού δυναμικού και άρα θα μειωθεί η ανεργία, θα υπάρξει ανάπτυξη, θα ρέει το χρήμα, θα αλλάξει η μοίρα του τόπου, κοσμογονία δηλαδή.

Στη σημερινή πραγματικότητα τίποτε από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί πλην του ότι ίσως υπάρξουν επενδυτές. Αν έλθουν θα γίνει διότι γνωρίζουν ότι οι ΕΟΖ οπουδήποτε της γης είναι χώροι όπου εκχωρείται η Εθνική Κυριαρχία υπέρ των ντόπιων – κυρίως των ξένων επενδυτών. Είναι χώροι, όπου έχει διαπιστωθεί ότι κυριαρχεί η ανομία, η φοροδιαφυγή, δηλαδή το οικονομικό έγκλημα στην... αποθέωσή του, η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, προπαντός των αλλοδαπών.

Οι επαίοντες γνωρίζουν καλύτερα παντός άλλου ότι οι ΕΟΖ όπου επιβλήθηκαν δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη. Αντιθέτως θεωρούνται ως οι ...''μαύρες τρύπες'' της παγκόσμιας οικονομίας, όπου με όρους πλήρους αδιαφάνειας και σε συνθήκες απίστευτης ανομίας κινούνται ''μαύρες΄΄ επενδύσεις, ''μαύρα'' κεφάλαια, ''μαύρα'' εμπορεύματα και ''μαύρη'' εργασία, που καμιά πολιτισμένη κοινωνία δεν θα αποδεχόταν.

Η Ελλάδα όμως , που έχει μεταβληθεί σε ''πειραματόζωο'' της Ευρώπης και όχι μόνο, καθίσταται η πρώτη ''Ευρωπαϊκή'' χώρα στην οποία θα εργάζονται παράνομοι μετανάστες με εξευτελιστικές αμοιβές. Αυτοί που τώρα στοιβάζονται σε στρατόπεδα (''κέντρα υποδοχής'' τα βάφτισαν), δήθεν για να ελεγχθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και κάποτε να απελαθούν, προωθούμενοι στις χώρες τους, προορίζονται να αποτελέσουν το εργατικό δυναμικό στις ΕΟΖ!

Δεν πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας μας αυτή η ζοφερή προοπτική. Παγκοσμίως, όπου υπάρχουν ΕΟΖ , εργάζονται ''μετανάστες διότι κοστίζουν ελάχιστα, θα απασχολούνται για ένα χρόνο και μετά θα απολύονται. Αυτοί προσλαμβάνονται από ειδικά γραφεία με ατομικές συμβάσεις προσωρινής εργασίας, η επιχείρηση πληρώνει τα γραφεία και εκείνα πληρώνουν τους εργαζόμενους, παρακρατώντας όμως το 50% της εξευτελιστικής αμοιβής τους. Με αυτό τον τρόπο οι επιχειρηματίες μπορούν να απολύουν όποτε θελήσουν χωρίς συνέπειες και αποζημιώσεις τους δυστυχείς που μπλέχτηκαν στο σύγχρονο...σκλαβοπάζαρο που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δανειστές και διεθνείς τοκογλύφους.

Βλέπετε η κυβέρνηση του 20011 υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο (άξιο εκπρόσωπο των διεθνών συμφερόντων και τραπεζιτών) δεν θα μπορούσε να νομοθετήσει την πρόσληψη Ελλήνων εργαζομένων, αφού θα έπρεπε να τηρηθεί η Ελληνική νομοθεσία.

Γι αυτό και εφηύραν πριν από λίγο καιρό την επιχείρηση ''Ξένιος Ζεύς'' για να μαντρώσουν τους παράνομους μετανάστες που θα χρειαστούν στις ΕΟΖ οι επενδυτές. Μην εκπλήσσεσθε διότι φρόντισαν οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες, με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο όπως προαναφέραμε (που θα αναδιοργάνωνε το κράτος και την οικονομία, ενώ ανέλαβε να υπογράψει μνημόνια, συμβάσεις και μέτρα εξουθένωσής μας) να νομοθετήσουν χωρίς να ντρέπονται και χωρίς ίχνος συναίσθησης του εγκλήματος που διέπρατταν.

Πως συντελείται αυτό; Με το νόμο 3907 του 20011 αρθρ. 37 παρ. 5, όπως συμπληρώθηκε με το νόμο 3938/2011, που λέει τα εξής:

nomos EOZ

 

 

 

 

 

 

 

 

Έχουν καταλάβει άραγε τι νομοθέτησαν; Πιστεύουμε πως όχι όλοι, όπως και τι ψήφιζαν με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι μετατρέπουν όλη τη χώρα σε ...ΕΟΖ ή έστω κάποιες περιοχές της ποντάροντας στην υπανάπτυξη που τις μαστίζει όπως στην Ήπειρο, το ακριτικό Πωγώνι, σε μια άκρη του οποίου , προς την Κακαβιά – στα σύνορα ακριβώς με την Αλβανία- σκοπεύει η τρικομματική κυβέρνηση να φτιάξει νέο στρατόπεδο κράτησης παράνομων μεταναστών, εξετάζοντας ταυτόχρονα να γίνουν όλα αυτά αν κορυφωθούν οι αντιδράσεις , κάπου στην Πρέβεζα ή Θεσπρωτία.

'Έτσι για να μην ψάχνουν ανά την Ελλάδα για φτηνό εργατικό δυναμικό οι όποιοι επενδυτές, αλλά να το έχουν... πρόχειρο εκεί δίπλα τους και όποτε χρειάζεται να παίρνουν κατά βούληση τους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα για να κάνουν τη δουλειά τους. Και καλά αυτοί με τις ευλογίες της υποταγμένης κυβέρνησης στη Μέρκελ, στους Γερμανούς και σε άλλα γνωστά και μη εξαιρετέα καθάρματα, έχουν τους στόχους τους, οι Ηπειρώτες θα ανεχθούμε αυτό το κατάντημα, που θα αποτελέσει όνειδος για την ιστορία και τον πολιτισμό μας;

Θα αντιδράσουμε ή θα γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι του εγκλήματος και του εξευτελισμού μας;

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr