Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2022

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής

kolaouzosΠεριμέναμε ότι κάποια κάλυψη- όπως έκανε πάντα- θα παρείχε το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου στον κ.Γιώργο Καχριμάνη, γιό του Περιφερειάρχη, αλλά αυτή τη φορά το παράκανε, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλιθίους.
Κάναμε μιά καταγγελία με φωτογραφικά ντοκουμέντα στις 9 Σεπτεμβρίου, ότι στη θέση «Πολιτσιώρα» του Μετσόβου, όπου βρίσκονται οι μόνιμες (με άδεια πρόχειρου καταλύματος!) τεράστιες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις Καχριμάνη, έγιναν αλλά και βρίσκονταν από ημέρες σε εξέλιξη εργασίες και μάλιστα με εκσκαφέα ξήλωναν το πρανές του βουνού και μετέφεραν χώματα.




Η ιδιαιτερότητα της παρανομίας βρίσκεται στο ότι η περιοχή υπάγεται στα «Διατάγματα Ζαγορίου» και οι όποιες δράσεις διέπονται από ειδικούς όρους- που στην προκειμένη περίπτωση καταστρατηγούνται (από χρόνια).

dasoulasΗ απάντηση- άνευ υπογραφής- που μας έστειλε στις 14 Σεπτεμβρίου το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου,  μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν οι άνθρωποι εκεί είναι καλά κι αν έχουν συναίσθηση της αποστολής τους:

Δεν διαπίστωσαν, λένε, εργασίες σε εξέλιξη, ούτε βρήκαν κάποιον υπεύθυνο!!!

Δηλαδή δεν είδαν μηχανήματα, αυτά που είδαν όλοι και ο φωτογραφικός φακός, ούτε το βουνό σκαμένο, ούτε στις εγκαταστάσεις του τίποτε ... «περίεργο», ούτε λύματα να τρέχουν, ούτε καμιά παρανομία!!!

Βεβαίως εξαρτάται πότε πήγαν για έλεγχο, αν τους άφησαν δηλαδή πρώτα να τελειώσουν

(τόσες ημέρες δεν έβλεπαν τίποτε;), αλλά όλα τα παραπάνω τα έκαναν «γαργάρα» και για αυτό προώθησαν, λέει, την καταγγελία μας σε άλλες υπηρεσίες, αλλά το σημαντικό είναι ότι ίσως να παραπλάνησαν και τους προϊσταμένους τους!

 Κι άλλη φορά όμως αστυνομικοί του Τμήματος Μετσόβου κάλυψαν τον Περιφερειάρχη και το γιό του. Και όταν είχε αρχίσει η παράνομη εργασία για τους «στάβλους» και όταν η Εισαγγελική Αρχή παρήγγειλε αυτοψία- και που τα είδαν όλα καλώς καμωμένα!

Τελικά θα πρέπει να μας πούνε- όσοι συμπράττουν στη συγκάλυψη παρανομιών- ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους γιατί φοβούνται την οργή του κ.Αλέξ. Καχριμάνη ή διότι είναι φίλοι του ή του χρωστάνε κάποια χάρη, ίσως που τους επιτρέπει να υπηρετούν στο Μέτσοβο!

Χωρίς περιστροφές λέμε ότι θα πρέπει να ντρέπονται και τους καταγγέλλουμε ευθέως για διαφθορά και θεωρούμε πως είναι παντελώς ανίκανοι και ανάξιοι του λειτουργήματός τους.

Καλούμε δε τους προϊσταμένους τους, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ.Δούβαλη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων κ.Μουσελίμη να παρέμβουν.

Όχι για να τους τιμωρήσουν, αλλά για να απονείμουν το ... βραβείο υποταγής και παροχής καλών υπηρεσιών προς τον Περιφερειάρχη και το γιό του, με την παρότρυση προς όλους τους συναδέλφους  τους να τους μιμηθούν για να έχουν την εύνοια  ισχυρών πολιτικάντηδων, θέτοντας τον εαυτό τους στην υπηρεσία τους ως κολαούζοι και σφουγγοκολάριοι...

Δείτε όμως τη δική καταγγελία και τι απάντησε το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου...

Κώστας Δ. Καλτσής
δημοσιογράφος
Σταδίου 7β (45333)
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
2651029329
6942652926                       9/9/22

 Προς
Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου
ΚΟΙΝ:
Γενική Αστυνομική Δ/νση Ηπείρου
Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων
Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Εισαγγελία Εφετών Ιωαννίνων
Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων

 Κύριοι

 Στη θέση «Πολιτσιώρα» Μετσόβου από ημερών βρίσκεται σε εξέλιξη έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και της νομιμότητας, αφού η περιοχή θεωρείται ως προστατευόμενη από το «Διάταγμα Ζαγορίου».
Ο Γεώργιος Καχριμάνης, γιός του Περιφερειάρχη Ηπείρου, που παρανόμως έφτιαξε εκεί τεράστιες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δήθεν ως «πρόχειρο κατάλυμα», από ημερών «ξηλώνει» το βουνό μεταφέροντας χώματα στις εγκαταστάσεις του,  ενώ προβαίνει σε εργασίες άγνωστο για ποιό λόγο και με ποιά άδεια.
Τον καλύπτετε τόσα χρόνια, αλλά δεν μπορεί να μην είδατε ή δεν πληροφορηθήκατε τις απίστευτες παρεμβάσεις του. 
Η σύνθεση των φωτογραφιών απεικονίζει το δήθεν πρόχειρο κατάλυμα, που όμως τέτοιο είναι αυτό που δείχνουν οι επόμενες φωτ.
Στις πρώτες θα δείτε και πως στέλνει τα υγρά απόβλητα στον Μετσοβίτικο ποταμό κι από εκεί στον Αράχθου, μολύνοντας και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Kαι στις επόμενες τρεις φωτ. φαίνονται οι τωρινές εργασίες, με επώνυμη χτεσινή καταγγελία στο fb του Μετσοβίτη κ.Θεόδωρου Δασούλα.
Έχετε εξετάσει τι ακριβώς γίνεται εκεί την περιοχή; 
Ότι σε εισαγγελική παραγγελία πριν από καιρό τα είδατε όλα ...νόμιμα, δε θα πει πως έτσι είναι και λέω ότι όποιος έκανε την αυτοψία ήταν ...τυφλός ή άσχετος ή τρομοκρατημένος αστυνομικός, επειδή το θέμα αφορούσε τον Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη.
Τότε παραπλανήσατε την Εισαγγελική Αρχή, μαζί με άλλες υπηρεσίες, για να απαλλάξει από κάθε ευθύνη όσους εμπλέκονται,  τώρα όμως πρέπει επιτέλους να κάνετε το καθήκον σας στα πλαίσια του αυτοφώρου και οι εισαγγελείς να διατάξουν νέα έρευνα για το θέμα συνολικώς.
Τέλος σας λέω ότι σε πρόχειρο κατάλυμα ο νόμος λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται κλαδιά, άχυρα, λαμαρίνες, ξύλα, τσιμεντόλιθα και να είναι εύκολη η αποσυναρμολόγηση!
Αυτό το τερατούργημα είναι μόνιμο- ποιό μόνιμο δε γίνεται- και όσα διαπράττονται αποτελούν πρόκληση για κάθε πολίτη.
Εν αναμονή της εφαρμογής των νόμων

 Κώστας Δ. Καλτσής

Η ΓΕΛΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΗΠΕΙΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Μέτσοβο Τ.Κ. 44200
Tηλ: 26560. 41233 & fax: 2131527397
Αριθμ. Πρωτ. :9009/20/1447-α’

 Σχετ: Η από 09/09/2022 έγγραφη καταγγελία σας που απεστάλη στην Υπηρεσία μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής έγγραφης καταγγελίας σας η οποία περιήλθε εν γνώση μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας γνωστοποιούμε ότι αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας μετέβησαν στην θέση «Πολιτσιώρα» Μετσόβου όπου βρίσκεται η αναφερόμενη κτηνοτροφική εγκατάσταση, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχουν διαπιστωθεί εργασίες εν εξελίξει, ούτε ανευρέθηκε στο χώρο κάποιος υπεύθυνος αυτής.
Προς τούτο και προς έλεγχο των καταγγελλομένων σας, απεστάλη η καταγγελία σας στις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα στο Δασαρχείο, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, ώστε αρμόδια συνεργεία τους διενεργήσουν αυτοψία του χώρου κτλ.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

 

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr