Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
dikaiosini 1ΤΟ είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, αλλά δεν τον πολυπιστέψαμε. "... Όχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε", διακήρυξε με εκείνο το γνώριμο τραμπούκικο ύφος, που σε προκαλεί να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο. Γνωρίζει ο υπουργός πολύ καλά τι λέει και κάνει. Δεν είναι βλάξ, όπως διατείνονται ορισμένοι, αλλά ένας πανέξυπνος πορωμένος νεοκομμουνιστής, που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία.

ΣΙΓΑ, είπαν πολλοί, πως θα το κάνει αυτό η νεο- Αριστερή κυβέρνηση; Διέλαθε προφανώς της προσοχής τους ότι επέβαλε την φτωχοποίηση των Ελλήνων, εξαφάνισε τα χρήματα από την αγορά, διαβρώνει την Παιδεία, αλλοιώνει τον εθνικό χαρακτήρα και την σύνθεση του πληθυσμού της χώρας, " σκοτώνει" την γλώσσα, πλήττει την θρησκεία, την Ορθοδοξία. Σιγά - σιγά και μεθοδικά δεν αφήνει τίποτε όρθιο!

ΑΥΤΑ βεβαίως ήταν τα πρώτα βήματα. Ακολούθησε η επιτυχής προσπάθεια ελέγχου του κρατικού μηχανισμού, της αστυνομίας και του στρατού, ο διασυρμός οιουδήποτε υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και η διάλυση των μη αρεστών Μ.Μ.Ε. Όπως φάνηκε ήταν πολύ απλό, απόντος κι ενός κινήματος αντίστασης στις επιδιώξεις των Σταλινικών υπολειμμάτων, που θέλουν να πάρουν την ...ρεβάνς για την ήττα των κομμουνιστών στον συμμοριτοπόλεμο.

ΤΩΡΑ, ήρθε η ώρα διάλυσης του εναπομείναντος οχυρού της Δημοκρατίας μας, της Δικαιοσύνης! Οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον των δικαστών και εισαγγελέων, άρχισαν αφού είχε προηγηθεί πάλι ο κ. Πολάκης, που μίλησε για "...Δικαιοσύνη κάθε νταβαντζή"! Είναι βλέπετε η ...αιχμή του δηλητηριώδους δόρατος, εκείνος που "ανοίγει τον δρόμο" για κάθε "βρώμικη δουλειά", αυτός που θα λοιδορήσει και θα προετοιμάσει το αλαλάζων Αριστερό λεφούσι δια τα... περαιτέρω.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, που όχι μόνο κάλυψε τον ασύδοτο υπουργό του, αλλά υπερθεμάτισε λέγοντας ότι "...εμείς ξέρουμε να ξεπερνάμε τα θεσμικά εμπόδια"! Δηλαδή, να ξεπερνούν δικαστικές αποφάσεις και δη των Ανωτάτων Δικαστηρίων αν δεν τους βολεύουν, διατυμπανίζοντας στην συνέχεια και δι' άλλου υπουργού(...Διαστήματος), του κ. Νίκου Παππά, πως υπάρχουν αποφάσεις που δεν εξυπηρετούν, δήθεν, το κοινωνικό σύνολο, άρα δεν είναι... αρεστές!

ΑΠΟ εδώ και πέρα τα γεγονότα καταιγιστικά και εξόχως θλιβερά. Την σκυτάλη πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο για αμφιβολίες περί των προθέσεων της Κυβέρνησης: "Πρέπει να καταλάβουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς ότι δεν τους εμπιστεύονται οι πολίτες και εκδίδονται αποφάσεις που έχουν έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα", υπογράμμισε εκείνος που θα έπρεπε να ομιλεί για σεβασμό προς την Δικαιοσύνη!

ΑΣΦΑΛΩΣ και υπάρχουν και κακοί δικαστές και επίορκοι και διεφθαρμένοι, όπως σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο η ισοπέδωση και η μεθοδευμένη αμφισβήτηση του Θεσμού, του τελευταίου καταφυγίου κάθε πολίτη. Αν υπάρχουν εισαγγελείς και δικαστές που δεν τιμούν το λειτούργημά τους, να εκδιωχθούν- και ο υπογράφων κάποιες φορές κατήγγειλε δικαστικούς λειτουργούς. Με στοιχεία, όμως και όχι επειδή στέκονται εμπόδιο στις "ορέξεις" της εκτελεστικής εξουσίας.

ΕΔΩ όμως, μπερδεύονται τα πράγματα, αφού η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, μόλις συνταξιοδοτήθηκε διορίστηκε ως επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού! Αμισθή, ειπώθηκε, κι αυτό είναι ακόμη χειρότερο! Είναι σαν να λέει στους δικαστικούς λειτουργούς να κάνουν τα χατίρια της Εξουσίας και αυτή δεν θα φανεί αχάριστη. Αποδεικνύει, κατά κάποιον τρόπο, πως η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, ούτε ανεπηρέαστη, ενισχύοντας την φασιστική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

ΕΙΝΑΙ ή όχι; Πρέπει να είναι , με την ρήση για την γυναίκα του Καίσαρα, να ισχύει πάντοτε!
Αν πιστέψουμε το αντίθετο, θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Προσέξτε, κάπως έτσι εκπορθείται και διαλύεται το " θεσμικό εμπόδιο", όπως χαρακτήρισε ο νεοΣταλινίσκος πρωθυπουργός την Δικαιοσύνη. Μόλις το καταφέρουν, τίποτε δεν θα τους εμποδίσει να προχωρήσουν παραπέρα, στην πλήρη Σταλινοποίηση, στην Σοβιετοποίησή μας, όπως προειδοποίησε ο κ. Πολάκης!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr