Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
nd logoΉ στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζει η "Νέα Δημοκρατία" στα Γιάννινα και στην Ήπειρο γενικότερα. Διαπιστώνεται η απουσία της από τις εξελίξεις, σε σημείο που νομίζει κανείς ότι δεν... υπάρχει! Έχει επαναπαυθεί ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πέσει μόνη της, ως ώριμο φρούτο, εμπιστευόμενη προφανώς τις δημοσκοπήσεις και τον αγώνα που κάνουν μερικά ηγετικά στελέχη. Αν το πιστεύει είναι μακριά νυχτωμένη και οι πολίτες απογοητευμένοι από την τακτική τους, τακτική σιωπής και συμβιβασμού!

ΟΙ τοπικές οργανώσεις... αποδιοργανωμένες, οι βουλευτές "απόντες" ή επιδίδονται σε παλαιοκομματικού τύπου ενέργειες, ψηφοθηρούντες αναποτελεσματικώς, ενώ οι φιλοδοξούντες να είναι υποψήφιοι περιμένουν να τους φωνάξει ο Πρόεδρος του κόμματος και να τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο! Η κατάσταση επιδεινώνεται από πόλεμο αλληλοεξόντωσης που μαίνεται μεταξύ των κομματικών στελεχών, πιστεύοντας ορισμένα εξ αυτών ότι είναι οι... "εκλεκτοί"! Μητσοτακικοί, Καραμανλικοί, Σαμαρικοί και Μεϊμαρικοί , διεκδικούν την κομματική θέση που νομίζουν ότι τους αξίζει!

ΓΙΑ όλους αυτούς φαίνεται πως δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή! Δεν βλέπουν λάθη και παραλείψεις της πιο γελοίας και καταστροφικής κυβέρνησης ή της πιο ανίκανης Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων! Δεν έχουν προφανώς το σθένος να κάνουν ιδεολογικοπολιτικό αγώνα, αφήνοντας σε... άλλους το πεδίο αυτό, που στο κάτω- κάτω δεν έχουν και κανένα ιδιαίτερο λόγο να εμπλακούν σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση.

Το γιατί, είναι συζητήσιμο. Άλλοι (με όποιες, ελάχιστες, μετρημένες στα... μισά δάκτυλα του ενός χεριού)... φοβούνται μην τυχόν και τους προσάψουν οι Συριζαίοι την "μομφή" του... Δεξιού κι άλλοι διότι συμπεριφέρονται ως εφαψίες της εξουσίας - και αυτής ακόμη του Δήμου. Να κάνουν τις δουλειές τους δηλαδή!

ΔΕΝ θέλουν να κάνουν αγώνα! Θέλουν, όμως, να καρπώνονται τους αγώνες άλλων.  "Σκοτωθείτε να δοξαστούμε" δηλαδή, αφού εκείνοι, οι άκαπνοι, οι πολιτικοί λουφαδόροι, αυτά τα πολιτικά μορμολύκεια, θα παρουσιάζονται ως οι "κυρίαρχοι", που κέρδισαν τον πόλεμο! Θα μας πείτε, παλιά ιστορία αυτή η τακτική, αλλά θεωρούμε απαράδεκτο, εξοργιστικό, εν πολλοίς πολιτικά χυδαίο να βλέπουμε αυτή την σχεδόν τυχοδιωκτική πολιτική, κι εμείς με δύο- τρείς ακόμη, να μακελευόμαστε με τους ΣταλινοΑριστερούς, κι άλλοι που θα έπρεπε να ηγούνται του αγώνα, να μην... υπάρχουν!

ΟΧΙ, δεν τους αδικούμε! Επιεικείς είμαστε! Είδατε ποτέ κάποια ανακοίνωση της περίφημης ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ή άλλης ανά την Ήπειρο; Μια καταγγελία λέμε για τα κυβερνητικά ή Δημοτικά καμώματα, εκδόθηκε και πότε; Μπορείτε να μας δείξετε μια δημόσια τοποθέτηση Ηπειρώτη βουλευτή της Ν.Δ ή δυνάμει υποψηφίου ή κομματικού στελέχους, για την μοίρα της Ηπείρου (ασφαλώς είναι κι άλλοι συνυπεύθυνοι), το αεροδρόμιο, τους λαθρομετανάστες, την αλλοίωση της Εθνικής φυσιογνωμίας, τις Αλβανικές προκλήσεις, την εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή μας, την ανεργία που καλπάζει και τα λουκέτα των επιχειρήσεων;

ΔΕΝ υπάρχει ούτε μία για δείγμα! Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και αν μπορούν ας μας διαψεύσουν. Άλλωστε ο διάλογος προάγει την Δημοκρατία και σίγουρα θα έχει θετικά αποτελέσματα. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι σε όλες τις ενστάσεις που με οξύ ίσως τρόπο εκφράσαμε, ...απαντά διά των δράσεών της η Περιφερειακή Αρχή, η οποία όμως κινείται με δικά της κριτήρια, που πολύ απέχουν από όλα όσα αναφέραμε και σίγουρα όχι πάντοτε σύμφωνα με τις κομματικές αρχές. Και για να τελειώνουμε: υπάρχει περίπτωση να αφυπνιστούν και να αποδείξουν ότι αξίζουν της εμπιστοσύνης των πολιτών; Κι ακόμη, προτίθεται η ηγεσία της Ν.Δ να τους ...ταρακουνήσει ή περιμένει κι αυτή να της κάνει την χάρη να... αποχωρήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την εξουσία;
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr