Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Liontos SarakatsanosΣε αδιέξοδο αρχίζει να περιέρχεται ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, με την  Δημοτική Αρχή της οποίας ηγείται, εξαιτίας όχι μόνο λόγω της ανικανότητάς τους, αλλά και λόγω του ότι δύο συνεργάτες του είχαν κώλυμα εκλογιμότητας και στην συνέχεια ασυμβιβάστου!
Αυτό θα πει ότι πρέπει να εκπέσουν του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου και πρόκειται για τους κ.κ. Ιωάννη Λιόντο και Νικόλαο Σαρακατσάνο, για τους οποίους υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.
Για τον πρώτο γράφαμε stotapsi.gr στις 9 Αυγούστου, ότι δηλ. πριν και μετά τις εκλογές εκτελούσε έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Ι , κάτι που νόμος ρητά απαγορεύει, ενώ υπέγραψε και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει καμιά εργοληπτική σχέση με τον Δήμο ή Δημοτική Επιχείρηση!
Δεχτήκαμε όμως καταγγελία συμπολίτη ότι και δεύτερος δημοτικός σύμβουλος έχει το ίδιο κώλυμα και ασυμβίβαστο! Ψάχνοντας βρήκαμε για τον κ. Νικόλαο Σαρακατσάνο του Παναγιώτη (στην φωτ. με τον κ. Ιωάννη Λιόντο), ο οποίος ήταν και είναι μέτοχος της "ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε" και μάλιστα αντιπρόεδρός της, που την εκπροσωπεί και υπογράφει για λογαριασμό της.
Αυτή η εταιρία ανέλαβε και έφτιαξε το έργο "Ανάπλαση Παραλιμνίου Χώρου Περάματος Ιωαννίνων" , αλλά - και όπως αναφέρεται στις δραστηριότητες της εταιρίας- έργα εν εξελίξει στην οδό Βογιάνου.
Το έργο της παραλιμνίου του Περάματος είχε ως φορέα τον Ε.Ο.Τ, με τον οποίο ο πρώην Δήμος Περάματος είχε υπογράψει σύμβαση και από το 2010 κατέστη καθολικός διάδοχος ο Δήμος Ιωαννιτών - και φορέας υλοποίησης του έργου. Αυτό δημοπρατήθηκε εκ νέου στις 18/12/2012 με μειοδότη την εταιρία του κ. Σαρακατσάνου, με έκπτωση 48,7%, ήτοι 1.292.717,52 ευρώ.
Δόθηκαν παρατάσεις περαίωσης του έργου και μέχρι το 2015, εγκρίσεις ανακεφαλαιωτικών πινάκων, μέχρι που στον μήνα που πέρασε, τον Αύγουστο του2017, συστήθηκε επιτροπή οριστικής παραλαβής του έργου, με την συμμετοχή ως εκπροσώπου  του Δήμου Ιωαννιτών τον αντιδήμαρχο έργων κ. Ιωάννη Λιόντο, επίσης (όπως προαναφέραμε) έχοντα πρόβλημα παραμονής στην Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Η απορία μας, αφελής ίσως, είναι τι κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας, η οποία δεν μπορεί να μην γνωρίζει τι συμβαίνει και πως γίνεται ο συντονιστής της κ. Μιχελάκης να ασκεί επιλεκτικώς τα καθήκοντά του.
Τέλος, επειδή και ο δήμαρχος κ. Μπέγκας θα συνεχίσει να ποιεί την νήσσα, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της προσφυγής στην Δικαιοσύνη...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr