Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Παναγιώτης Μπούρχας
Rizopoulos SpyrosΓιατί συνέντευξη με τον Σπύρο Ριζόπουλο; «Τι τον θες αυτόν;», «τι να μας πει ο τύπος;» και άλλα τέτοια ερωτήματα μου τέθηκαν τις τελευταίες μέρες, η δε προβολή της επικείμενης για το βράδυ της Τετάρτης (18/10), συνέντευξης στη «ΒΗΜΑ Τηλεόραση» έβαλε κυριολεκτικά, φωτιά στα τόπια… - εδώ το βίντεο της συνέντευξης https://www.youtube.com/watch?v=8XkPibq8NwA&feature=youtu.be
Απαντώ λοιπόν: ο Ριζόπουλος είτε είναι τελικά υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, στις... όποτε... γίνουν εκλογές είτε όχι, αυτή τη στιγμή, και για να είμαι απόλυτα ακριβής, εδώ και καιρό για τα τοπικά δρώμενα, είναι το πιο hot με όρους δημοσιογραφικούς, πρόσωπο...
Σε ένα περιφερειακό συμβούλιο εντελώς υποβαθμισμένο και χωρίς αντιπολίτευση, σε ένα Δήμο Ιωαννιτών με ενδιαφέρον υποτονικό για τις επόμενες εκλογές, και με τη γενικότερη πολιτική επικαιρότητα στους... κουκουρούκου ρυθμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Ριζόπουλος με την αρθρογραφία του τους τελευταίους μήνες, τάραξε τα νερά της τοπικής επικαιρότητας, όχι γιατί είπε κάτι ανεπανάληπτα σπουδαίο αλλά γιατί αντέδρασε στην εντύπωση και σε μια ανομολόγητη παραδοχή πολλών εξ ημών, ότι η μετριότητα στην περιοχή μας είναι απόλυτα φυσιολογική και ότι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, όσο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ενδιαφέρεται να εκλέγεται ένας και μόνο άνθρωπος... ή μάλλον, ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Όποιος πιστεύει ότι ο Νομός Ιωαννίνων άλλαξε τα 8 χρόνια, από το 2002 ως το 2010 και ότι η Ήπειρος έγινε παράδεισος τα 7 χρόνια που ακολούθησαν ως σήμερα, και θεωρεί ότι ο νυν Περιφερειάρχης «προσπαθεί», «το παλεύει», «βοηθάει»… κι αυτό αρκεί για το σύνολο... καλύτερα να σταματήσει να διαβάζει αυτό το κείμενο ακριβώς εδώ. Προφανώς, ανήκει στο 51% του 61% του εκλογικού σώματος της Ηπείρου που συμμετείχε στις εκλογές του Μάη του 2014. Αυτοί θεωρούν ότι «γίνεται με τον τρόπο του Αλέκου» και μόνο, και δε μπορώ να τους πείσω.
Το άρθρο λοιπόν απευθύνεται στο 49% του 61% του εκλογικού σώματος που δεν ψήφισαν Καχριμάνη το 2014 για λόγους πολιτικούς, ιδεολογικούς, αισθητικούς κτλ., και κυρίως, στο 39% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ηπειρωτών που δεν προσήλθαν στις κάλπες, από αδιαφορία, απάθεια ή έλλειψη προσμονής.
Τι μπορεί λοιπόν, να κάνει σήμερα ένας Ριζόπουλος ή Ριζάκης ή Ριζίδης… Το όνομα δεν έχει καμία σημασία. Αξία έχει να βρεθεί το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που είτε βρίσκονται στο… Ντουμπάι είτε βρίσκονται στα Γιάννενα, θα αρχίσουν να ασκούν τεκμηριωμένη κριτική στα έργα και τις ημέρες του νυν Περιφερειάρχη, με μια στρατηγική όχι τόσο αποδόμησης του προσώπου – το οποίο αναμφίβολα προσέφερε στον τόπο – όσο έμπνευσης του οράματος στους Ηπειρώτες ότι… «η δουλειά γίνεται και αλλιώς» και ότι η Ήπειρος χρειάζεται επιτέλους, ανανέωση.
Αυτό δε μπορεί να γίνει τον τελευταίο προεκλογικό μήνα και από τον ίδιο το… Θεό αν κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου. Άλλωστε, το μυστικό της επιτυχίας ως τώρα, βρίσκονταν ασφαλώς και στην ικανότητα του προσώπου να κερδίζει τις εκλογές αλλά και στους εύκολους αντιπάλους που έμπαιναν μπροστά του: το 2006 ο Χατζηεφραιμίδης κατέβηκε χωρίς καν τη στήριξη του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, το 2010 ο «μνημονιακός» Αργύρης πλήρωνε τη φθορά του Κινήματος αλλά και την προσωπική του φθορά, όντας στη δύση της καριέρας του και τέλος, το 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ χάρισε την ευκολότερη εκλογική νίκη στον Αλέκο, βάζοντας την τελευταία στιγμή την Γεροβασίλη, να κάνει μια κομματική «αγγαρεία».
Σήμερα, εμφανίζεται ένας άνθρωπος με εκλογική στρατηγική σχεδόν διετίας που γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά του, και αν μη τι άλλο, προκαλεί το ενδιαφέρον.
Αν λοιπόν, ο Ριζόπουλος που πιθανά να είναι, πιθανά να μην είναι τελικά υποψήφιος αν συγκεκριμένες συγκυρίες δεν του το επιτρέψουν και αν κρίνει έγκαιρα πως δεν πείθει τον κόσμο να αλλάξει αντίληψη και πολιτική σκέψη – αυτό το ξεκαθάρισε στη συνέντευξή του - καταφέρει να παρακινήσει πρόσωπα, κόμματα και συλλογικότητες να ενδιαφερθούν για την Ήπειρο, θα έχει παράσχει μια μεγάλη προσφορά στον τόπο του. Διαφορετικά, ο Αλέκος θα έχει μια νέα εύκολη επικράτηση σε ενάμιση με δύο χρόνια, αντιμετωπίζοντας έναν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ που είμαι βέβαιος πως θα επιλεγεί από το κόμμα του την τελευταία στιγμή και πιθανά, έναν υποψήφιο από το χώρο της Κεντροαριστεράς, αν υπάρχει ως τότε, τέτοιο κόμμα…
Η χθεσινή συνέντευξη Ριζόπουλου στη «ΒΗΜΑ Τηλεόραση» τέλος, μου έλυσε και μια απορία που μου δημιουργήθηκε όταν δημοσιεύτηκαν κάποια από τα πρώτα κείμενα για την Ήπειρο, του περί ου ο λόγος προσώπου (http://www.rizopoulospost.com/ipeiros-otan-o-gandhi-sinantise-ton-aleko-kaxrimani/, http://www.rizopoulospost.com/touristiki-politiki-perifereia-ipeirou-stasou-migdala/ , http://www.rizopoulospost.com/o-touristas-kyrios-kaxrimanis/ ): διαφώνησα τότε με τη στρατηγική του (http://www.epirusnews.eu/digmata-2472017/) αλλά γρήγορα διέγνωσα (http://www.epirusnews.eu/digmata-2192017/ ) μια αγωνία του Περιφερειάρχη να καλύψει το χαμένο χρόνο στη σχέση του με το κόμμα της ΝΔ, την οποία απέδωσα στην απειλή Ριζόπουλου. Είπε λοιπόν, ο Ριζόπουλος στη συνέντευξή του πως από τον Φεβρουάριο του 2017, είχε ενημερώσει τον Καχριμάνη ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Συνεπώς, τείνω να πιστέψω σήμερα πως διάφορες αντιδράσεις του Περιφερειάρχη από τα πρώτα διαδικτυακά «χτυπήματα» του Ριζόπουλου και μετά, ήταν δικαιολογημένες για έναν υπολογίσιμο αντίπαλο και σίγουρα όχι για κάποιον τυχαίο, άσχετο, γραφικό κλπ.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr