Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Δήμος και Λιμενικό Ταμείο παρανομούν
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Parga KryoneriΑσυδοσία στην Πάργα, με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο κ. Νάστα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου! Αυτό καταγγέλλουν πολίτες της όμορφης πόλης του Ιονίου, διαμαρτυρόμενοι για την παρανομία με τις ξαπλώστρες στην παραλία του Κρυονερίου .
Επί σειρά ετών η εκμετάλλευσή τους δίνονταν σε δημότες, επαγγελματίες του είδους, έναντι φυσικά τιμήματος που ορίζονταν.
Εδώ όμως και δύο χρόνια, το Λιμενικό Ταμείο με την σύμπραξη της Δημοτικής Αρχής (όπως καταγγέλλουν), έχει παραχωρήσει την "εκμετάλλευση" της παραλίας Κρυονερίου, στους... καταστηματάρχες επί της προκυμαίας, αφήνοντας πλειάδα οικογενειαρχών ανέργους!
Αυτό όμως απαγορεύεται και για αυτό οι σχετικές αποφάσεις έχουν κριθεί παράνομες από το Υπουργείο Ναυτιλίας- και προσφάτως. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι τα καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος) μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα , αλλά όχι και ξαπλώστρες επί της παραλίας.
Παρά ταύτα όμως, όπως τονίζουν και σε επιστολή τους, το Λιμενικό Ταμείο (με τον Δήμο να το ανέχεται προφανώς), συνεχίζει να παρανομεί, αδιαφορώντας για την απόφαση του Υπουργείου!
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάργας, είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και εκβίαση (για το θέμα αυτό), ενώ ο δήμαρχος κ. Νάστας, όπως έχουμε ξαναγράψει, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και απιστία, διότι (κατά το κατηγορητήριο) δεν υπεράσπισε τα συμφέροντα του Δήμου, με αποτέλεσμα δημοτικά οικόπεδα - φιλέτα να περιέλθουν σε διάφορους ευνοούμενους, αλλά και στον ίδιο!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr